reklama

....****....dzis na obiad było/bedzie...****....????

reklama
no widzisz Irmaa i ja chyba tez to zrobię..bo mam pomidorki i makaron w domu i nic poza tym:rofl2: chociaz u nas spaghetii było ostatnio ....ale z sosu gotowego;-) i bolognese a dzisiaj zrobimy z samym sosikiem

zaraz bięgne po Oti i jakos chyba nie będzie czasu na zrobienie czegoś bardziej wymyślnego

dzis na obiadek była u nas rybkz z ziemniaczkami i surówka z kapusty kiszonej

a jutro robie sałatke, która zajadałam sie na ur- (pozniej podam przepis)- mniam...i co bardzo wazne! :dry:małokaloryczna:-):-):-):-D

O poprosze przepis na salatke :-)

My wczoraj lazanki :-)
A dzis sobie cos z ptysia wymysle...Adama nie ma wiec cos we dwie schrupiemy sobie...Chodza mi samorobne frytki po glowie ;-) a do tego jakies nuggatsy moze zrobie...

potrzebne:

marchewki
pora(bad seler w słoczku)- ja wole swieza pore
szynka
jajka
czosnek
2 łyzeczki majonezu

marchewki trzemy na tarce, pore w takie cieniutkie paseczki, szynke tez w w cienkie paseczki, jajka w drobna kosteczke, czosnek scieramy i dodajemy do majonezu

Najładniej - najefektowniej wyglada jak wkładamy to do okragłego naczynia szklanego-przezroczystego!.
Układamy warstwowo - najpierw marchewkę(sporo -jak kto lubi), posypujemy jajkiem, potem pora, pożniej szynką i cienko tego majonezu z czosniem, i powtarzamy marchew(tej warstwy najgrubiej), jajko pora, szynka majonez z czosnkeim..na koniec marchew..mozna robic ile sie chce warstw- jest naprawde lekka i pyszna!!!!i szybko sie robi:confused:..

zapewne mozna dodac jeszzce dla kolorku np. szczypiorek, czy pietruszke zielona...własna inwensja;-)

reklama
Kiedys sprobuje jakas mala porcje zrobic..bo to nie do konca moj smaczek :-)

A ja dzis robie drozdzowke z przepisu Asi...zobaczymy jak wyjdzie..bedzie z truskawkami i brzoskwiniami...chociaz mam jezscze ananasy i inne ale jakos smak dzis na te dwa skladniki :-)
Koniecznie musze sobie kupic wage kuchenna bo tak na oko odmierzalam :-D:szok: Ciekawe czy bedzie podobny chociaz ten moj wypiek do drozdzowki :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry