Moim zdaniem ten pediatra powinien sam siebie popukać w głowę.No jakiś konował
Mój starszy syn stanął na nogach jak miał 6 miesięcy i 6 dni a sam zaczął chodzić jak miał 9 miesięcy,ale głowę podciągał ok 4 miesiąca.
reklama
Wisieńka
Fanka BB :)
Brzuchatka napawasz mnie nadzieja. Ja od początku miałam jakiś awers do tej pani, na kupki ze sluzem dała nam skierowanie do szpitala. Odstawiłam białko i biały cukier i pomogło.Jestem na etapie szukaniaa dobrego pediatry, który przyjmuje w ramach naszego ubezpieczenia prywatnego, trudno będe dojeżdżać a przychodnię zostawię na szczepienia
Wisieńka
Byliśmy u neurologa.Wróciłam z niedobrymi wiadomościami. Emilka ma wzmożone napięcie mięśniowe, zwłaszcza w obręczy barkowej i przez to zaburzony rozwój fizyczny. Czeka nas długa rehabilitacja. Jutro musze znaleźć rehabilitanta prywatnie bo na NFZ oczywiście kolejki. Moze uda nam sie w pakiecie naszego prywatnego ubezpieczenia to upchac. Mamy zrobić badania hormonów tarczycy i USG mózgowia przez ciemiaczko. Smutno mi cholernie i bardzo sie martwię o ta naszą kruszynkę. Wiem, ze to nie tragedia i mam nadzieję, ze ćwiczenia pomogą ale to mnie nie pociesza. Neurolog do którego trafiliśmy okazała sie super fachowce z bardzo dobrymi opiniami ale samo badanie przerażające, jak cyrkowe sztuczki.
dziekuję za wsparcie i pozdrawiam
dziekuję za wsparcie i pozdrawiam
Moja córcia skoñczyla dwa dni temu 3 miesiace, i jak lezy na brzuszku unoszenie glowki sprawia jej duzy problem i nie chce tego robic, odrazu sie zlosci.. bylam na pediatry i powiedziala ze 1) jest leniwa 2) ze moze byc to tez zwiazne z tym ,ze duzo przytyla, wazy 6,5 kg a to duzo jak na 3 miesiace. dostalam skierowanie do neurologa ale powiedziala ze moge odrazu zadzwonic do prywatnej rehabilitantki bo to wg niej nic powaznego. ale jednak wole isc i do neurologa ,bardziej dla wlasnego spokoju.. wydaje mi sie ,ze powinna juz bardziej unosic i opierac sie na raczkach .. ale sama nie wiem ,przeciez to nie tak ze konczy 3 miesiace i odrazu musi to robic.. ale jednak troche sie boje 
neilaaa
Najlepiej wybrać się na konsultacje do dobrego rehabilitanta. Mój Maks też m.in. miał trudności z podnoszeniem główki. Byliśmy u neuro. i na różnych badaniach. Wszystko ok. Dopiero jak trafiliśmy do rehabilitanta po minucie obserwacji od razu stwierdził obniżone napięcie mięśniowe.
Podziel się: