reklama

Fotelik samochodowy

reklama
A sprzedawca w sklepie powiedział nam dokładnie odwrotnie. Że nogi się zginają, bo dziecko nie trzyma ich wyprostowanych przecież, a producent nie daje gwrancji jeśli umieścimy w foteliku dziecko, które nie uzyskało jeszcze odpowiedniej wagi. On nawet dzwonił do producenta, bo mamy często się skarżyły, że w kombinezonach dzieci na szerokość się nie mieszczą. I wyjasniono mu, że kombinezon należy ....zdejmować w aucie.... :confused: :confused: :confused:

Lena miesci sie w foteliku w kombinezonie :-) poza tym jasne ze dziecko zgina nogi ale chyba caly czas zgietych nie trzyma :-) :confused: a jak ma juz wystajace nogi to zapiera sie nimi o tylna kanape w samochodzie my bylismy w trzech sklepach i w trzech sklepach powedziano nam tak samo (bo ja musze miec pewnosc ze fotelik jest ok i stad trzy sklepy :-D :-D )
a poza tym moje dziecko wazy teraz moze 9 kg i nogi jej juz dawno bardzo wystawaly i nie wiem kiedy osiagnie wage tych 13 kg :-) do ktorych niby nalezy wozic w kolysce:-)
poza tym te drugie foteliki sa juz od 9 kg!!! wiec nie trzeba czekac az dziecko wagowo wyrosnie z kolsyski tylko wlasnie zmienic fotelik gdy wystaja dziecku nogi :-)
ale sie rozpisalam i mam nadzieje ze "po polsku" :-) bo strasznie dzis niewyspana jestem bo Lence gorne trojki ida :szok: :-)

Kasiulla- to masz fajnie, bo ja mam fotelik do 9 kg, ale Martynka nie ma jeszcze 8. :-)
Ale juz powoli rozglądamy się za większym. :tak:

Titek miał niecałe 8 jak aczął jeźdzć w tobim. w poprzednim nogi mu się już nie mieściły. w sumie podróż do Rzeszowa w zbyt krótkim foteliku to był koszmar!!!!!!! my kombinezon zdejmujemy jak sie tylko autko odpowiednio nagrzeje.

Antoś wyrósł z fotelika - kołyski...a w czasie podrózy ,zwłaszcza dalszej zdejmujemy kombinezon lub kurteczkę,... mnie natomiast wkurza jak fotelik ma syropian ....dziecko się tak upoci jak w nim siedzi:-) :-) :-) :-) :-)
co do fotelików sa różne szkoły ....
ostatno znalazłam fotelik firmy Recaro za przeszło 1200 zł (Recaro robi fotele do samochodów sportowych ) i domyślam się że jest to półka lux....ale czy to musi tyle kosztować?:-) :no: :no: :no: :no:

Dziewczyny chce kupic fotelik dla Elli zeby miala w Polsce, no bo przeciez nie bede za kazdym razem wiozla:baffled: . Czytalam wasze posty, ze macie ten ramatti venus i juz bylam zdecydowana, ale poczytalam na internecie i natknelam sie na to:
Gazeta.pl : Forum : Zakupy
Co wy myslicie? Jak to jest z tym fotelikiem? Stabilny czy nie?? Musze niedlugo kupic i chcialam cos tanszego, bo bedziemy go raptem uzywac dwa-trzy razy do roku i teraz nie jestem pewna?:no:
Prosze o wasze opinie!

Dziewczyny chce kupic fotelik dla Elli zeby miala w Polsce, no bo przeciez nie bede za kazdym razem wiozla:baffled: . Czytalam wasze posty, ze macie ten ramatti venus i juz bylam zdecydowana, ale poczytalam na internecie i natknelam sie na to:
Gazeta.pl : Forum : Zakupy
Co wy myslicie? Jak to jest z tym fotelikiem? Stabilny czy nie?? Musze niedlugo kupic i chcialam cos tanszego, bo bedziemy go raptem uzywac dwa-trzy razy do roku i teraz nie jestem pewna?:no:
Prosze o wasze opinie!
Emcia- ja także byłan zdecydowana na ramatti venus i nawet w sklepie internetowym znalazłam za 298 zł ...i po Twoim poście zaczne się zastanawiać....dobrze że znalazłaś te informacje w necie..nie jestem pewna czy kupie ramatti:no: :no:

My w zeszlym tygodniu kupilismy dla Majki fotelik Maxi Cosi- w sumie byl jeden z najtanszych w sklepie,ale czytalam ze jest dobrej jakosci i jest stabilny.W samopchodzie da sie ladnie przymocowac do siedzenia,cos co nie moglam powiedziec o starym foteliku typu kolyska.Wydalismy 560 zl :-( :baffled: ale co zrobic.Byl tylko jeden model tanszy ale nam odradzili bo ponoc jest niestabilny w samochodzie,to znaczy ze sie buja mimo ze jest przymocowany do siedzenia w aucie.

Emcia, nie piszę tego, żeby reklamować ramatti, ale u nas w BMW fotelik trzyma się stabilnie, zamontowaliśmy go za fotelem kierowcy i jest ok.

Przeczytałaś do końca wypowiedzi na tym forum? ja czytałam dość pobieżnie, ale wydaje mi się, że ludzie opisują tam 2 typy mocowania fotelika ramatti (ten nowy, gdzie pas przechodzi przez klamry i stary-pasy przechodzą przez jakąś rurkę) - nie mam czasu teraz czytać tego dokładnie

reklama
dostałam MEGA trzynastkę!! Niewiele ponad 400 zł... Jutro jedziemy po ramatti - na nic innego nie starczy :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry