reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

foteliki???

Moja córka ma w tej chwili trzy lata, waży 15 kg i ubranak kupuję jej na 110-116, w foteliku mieści się jeszcze, ale szczerze mówiąc tak na styk, zastanawiam się co mam zrobić, czy kupić kolejny fotelik ::), czy mogę kupić już podkładkę na siedzienie. Nie wiem jak normuje to wogóle prawo? Poradzcie proszę :-)

reklama
ka_pa teoretycznie podkładki sa od 15 kg. My taka kupilismy naszemu. Ale teraz wiem, że powinniśmy kupić jednak fotelik, albo przynajmniej takie podkladki z ochronka glowy. Niby malukti nasz synio nie jest, ale często zasypia w samochodzie i jest problem - główka leci w dół, nawet specjalne pieski na szyjkę nie pomagają. :(

Dokładanie, jestem za fotelikiem, Wika ma 5 lat waży prawie 30 kg i nadal jeździ w foteliku, myślę, że bedzie w nim jeździć aż wyrośnie, poza tym kupiliśmy taki, z którego można potem odczepić górną część i zostaje sama podkładka :)
Pozdr.

moj pieciolatek tez ma taki fotelik z ktorego mozna odpiac potem plecki i zostaje sam 'poddupnik' :)
powinno nam juz to starczyc do konca ;)

I ja polecam fotelik. Bezpieczniej.
Moja Agnieszka ma podobne "wymiary" i jezdzi w tej chwili w foteliku deltim "Mały podróznik". Fotelik ma własne pasy.
Gdy Agnieszka podrośnie mogę z tego fotelika zostawic dla niej sam podpupnik.

Zdecydowanie jazda w foteliku jest wygodniejsza. My mamy fotelik Concord lift pro. Ma regulowaną wysokość zagłówka. W pierwszym córka już nie chciała jeździć w tym nie m żadnych problemów.

No ok, ale czy wiecie, w którym dokładnie momencie zmienić fotelić na sama podkładkę? Jak dziecko nie będzie się mieścić, czy są też jakieś inne kryteria? Moja córka ma prawie 5 lat i jeździ w foteliku, ale w instrukcji jest napisane, że fotelik jest dla dziecka ważącego do 18 kg, a większemu należy odpiąć górną część i zostawić samą podkładkę. Ona waży już ok. 20 kg, ale jakoś nie zauważyłam, zeby "wyrosła" z tego fotelika, a na pewno jeździ jej się bardzo wygodnie. I nie wiem, czy jeszcze może tak jeździć, czy już powinna na samej podkładce. Jak myślicie?

Moja córka zbuntowała się przeciwko takiemu fotelikowi i kupiliśmy jej od 15-36 kg. Rozmawiałam ze sprzedawcą, gdyż chciałam jej kupić z pasami 9-36 kg ale odradził gdyż to zapięcie wytrzymuje tylko do 18kg. Zakupiłam fotelik bez pasów z regulowanym zagłówkiem.

reklama
moj jmaly ma 5 lat i ja go woze dalej w foteliku kupilismy taki z graco ,ktory mozna pozniej zmienic tylko w podkladke a ta uzywam tylko na krotkie przejzdzki z dziadkiem albo jak jedziemy gdzies z kolezanka zeby dzieci mialy wiecej miejsca

Do góry