Moja córka ma w tej chwili trzy lata, waży 15 kg i ubranak kupuję jej na 110-116, w foteliku mieści się jeszcze, ale szczerze mówiąc tak na styk, zastanawiam się co mam zrobić, czy kupić kolejny fotelik :
, czy mogę kupić już podkładkę na siedzienie. Nie wiem jak normuje to wogóle prawo? Poradzcie proszę :-)
reklama
karola7
Fanka BB :)
ka_pa teoretycznie podkładki sa od 15 kg. My taka kupilismy naszemu. Ale teraz wiem, że powinniśmy kupić jednak fotelik, albo przynajmniej takie podkladki z ochronka glowy. Niby malukti nasz synio nie jest, ale często zasypia w samochodzie i jest problem - główka leci w dół, nawet specjalne pieski na szyjkę nie pomagają. 
zebrra
Potrójna mama :)
Dokładanie, jestem za fotelikiem, Wika ma 5 lat waży prawie 30 kg i nadal jeździ w foteliku, myślę, że bedzie w nim jeździć aż wyrośnie, poza tym kupiliśmy taki, z którego można potem odczepić górną część i zostaje sama podkładka 
Pozdr.
Pozdr.
malgosia_76
ja tez polecam fotelik. Ola ma 6 lat i fotelik do 152 cm. bardzo fajny reucaru
makitoza
Zdecydowanie jazda w foteliku jest wygodniejsza. My mamy fotelik Concord lift pro. Ma regulowaną wysokość zagłówka. W pierwszym córka już nie chciała jeździć w tym nie m żadnych problemów.
No ok, ale czy wiecie, w którym dokładnie momencie zmienić fotelić na sama podkładkę? Jak dziecko nie będzie się mieścić, czy są też jakieś inne kryteria? Moja córka ma prawie 5 lat i jeździ w foteliku, ale w instrukcji jest napisane, że fotelik jest dla dziecka ważącego do 18 kg, a większemu należy odpiąć górną część i zostawić samą podkładkę. Ona waży już ok. 20 kg, ale jakoś nie zauważyłam, zeby "wyrosła" z tego fotelika, a na pewno jeździ jej się bardzo wygodnie. I nie wiem, czy jeszcze może tak jeździć, czy już powinna na samej podkładce. Jak myślicie?
makitoza
Moja córka zbuntowała się przeciwko takiemu fotelikowi i kupiliśmy jej od 15-36 kg. Rozmawiałam ze sprzedawcą, gdyż chciałam jej kupić z pasami 9-36 kg ale odradził gdyż to zapięcie wytrzymuje tylko do 18kg. Zakupiłam fotelik bez pasów z regulowanym zagłówkiem.
reklama
blond
mama dwoch urwiskow
moj jmaly ma 5 lat i ja go woze dalej w foteliku kupilismy taki z graco ,ktory mozna pozniej zmienic tylko w podkladke a ta uzywam tylko na krotkie przejzdzki z dziadkiem albo jak jedziemy gdzies z kolezanka zeby dzieci mialy wiecej miejsca