reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

reklama
To teraz zamiast jednego nieprawidłowego wzorca, mamy dwa do zwalczania..

A jak u Ciebie? jak maluszek? Odliczasz już dni?:)

na moje lepiej zwalczać nieprawidłowe wzorce, do których dziecko dochodzi samo, niż by miał nic nie próbować i się nie starać. W pracy rehabilitacyjnej nie jest to może łatwiejsze, ale pokazuje, że maluch ma chęci i co sam umie wypracować, a to dużo.
pyszna kolacyjka była!! Brawo dla łakomczuszka:)

odliczam dni do przylotu mamy (18.11), wtedy spokojnie mogę już jechać rodzić. Przygotowanie już na zakończeniu, nie to co z Wiki, gdzie na tym etapie byłam w szarym polu....
kupilismy już dla niego łóżeczko, a dla Wiki pietrowe - wrzucam fotki z zabawy sniegowej przy jego skręcaniu no i radość z efektu końcowego.

Załączniki

• 01.11.2010 030.jpg
    01.11.2010 030.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 97
  • 01.11.2010 017.jpg
    01.11.2010 017.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 101
Franiowa Mamo - jesteś WIELKA!! Twoje zaangażowanie i walka o przyszłośc Franka na pewno zaprocentuje. Ja tak na przykłądzie mojego Filipa chciałam Cię lekko uspokoic: moje dziecko wcześniej staneło na nogi niż samodzielnie usiadło. U nas była taka kolejnośc: pełzanie, wstawanie przy meblach, raczkowanie, chodzenie przy meblach, siadanie, samodzielne chodzenie. A siadał dokładnie tak jak Franio. Do dzisiaj nie poradziłam sobie z wpojeniem hasła:WYPROSTUJ NÓŻKI:)))Teraz nawet jest gorzej bo Filip ma buty ortopedyczne z wkładką korygujące koślawienie stóp i w nich jest mu bardzo ciężko wyprostowac nogi, więc na moje hasło poprostu ucieka na czworaka i jest niezła zabawa.
Zdjęcia z turnusu Frania pokazują Jego ogromny wisiłek ale i zawzięcie, taką wielką wolę walki - mnie aż łzy się w oczach kręcą na myśl co te nasze dzieci przechodziły i przechodzą i jak dzielne mamy szkraby.

Dziewczyny, bardzo Wam dziękuję:)

Antylopko, ależ z Wiki duża dziewczynka!! I ma taka sama pozytywke jak Franiu:) Usypia tylko przy niej:)
Gdy pakuje sie do szpitala lub na turnus, w walizce najpierw laduje inhalator a potem pozytywka:)
Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo!!

Zając, dzieki że o tym piszesz. Mi b zalezy żeby Franiu raczkował. Wiadomo z jakich względów.
Usciskaj od nas swojego dzielnego Filipka:)

Jestem w trakcie opracowywania sprawozdania dla lekarzy Frania (przede wszystkim neurologa) z osiągnięć krasnala. Oprócz doskładnego opisu, dla siebie już, sledzę rozwój małego na podstawie tabel sporządzonych specjalnie dla wcześniaczków (gdzie ja je znalazłam???? nie wiem). Za 3 dni mały kończy 15 mies. wieku ur. Wkleje tutaj te tabele, może którejś z Was sie przydadzą? Jako taki punkt odniesienia, nie żeby panikowac czy wariować. Ja dorobiłam sobie ostatnią kolumnę, gdzie wpisuje osiagnięcia Franuli.

Edit:
nic nie umieszczę bo mi sie tabelki rozjeżdżaja:(
A szkoda , bo są to dobrze opracowane 3 tabele:
1.PODSTAWOWE KAMIENIE MILOWE W ROZWOJU RUCHOWYM DZIECKA
2.PRZYKŁADOWE NIEPRAWIDŁOWE KAMIENIE MILOWE W ROZWOJU RUCHOWYM DZIECKA:
3.PODSTAWOWE KAMIENIE MILOWE W ROZWOJU MOWY I KONTAKTÓW SPOŁECZNYCH U DZIECKA

Spróbuję znaleźć sposób na umieszczenie ich tu

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry