reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Franuś, 30 tc, 1010kg

No i dotarłam do Franusia ale trochę się przestraszyłam, z jednej strony dobrze, że badanie wyszło dobrze, ale z tym aparatem to ładnie się namęczycie, współczuję. A teraz trzymamy kciuki za kolejne Wasze wyjazdy.

reklama
Aga trzymam nieustanie za was kciuki i do zobaczenia. U nas na uczelni były obchody 60-lecia więc był młyn ale po świętach mam nadzieję że uda mi sie dorwać dziekana i tez jakoś pomożemy:)

Zajęcia w Ośrodku dla Dzieci Niedosłyszących (nazwa jest b długa i nie podaje jej dokładnie;-)) we Wrocławiu sa prowadzone przez prawdziwych fachowców. Mam wrażenie jakbym była w jakims prywatnym ośrodku i płaciła za zajecia grubą kasę:tak:
Dzisiaj mielismy zajecia z p pedagog i p psycholog - duuużo wskazówek i uwag. Głowa mi pęka:) Musze to jakoś przetrawić:)
Potem p protetyk słuchu obejrzała uszka Franiowe - przewody słuchowe są w porządeczku. Powiedziała, że jak zdecydujemy sie juz na zakup aparatów to proponuje żeby nie były one na dopasowaniu otwartym a na wkładkach silikonowych w uchu. Przy dopasowaniu otwartym dziecko może niechcący zrobić sobie krzywdę, no i piszczą strasznie jak sie dotknie przewodem o coś. O to nie jest trudno (czapka, zagłówek w foteliku samochodowym, przytulenie).

Dzisiaj dostałam tez baaaardzo radosną wiadomość - wkrótce rozpocznie się aukcja-akcja zbiórki pieniędzy na aparaty franiowe na zaprzyjaxnionym Forum muratora!!! Wszystko dzieki dobrym ciotkom internetowym Frania:) To mi dało taaaaaka nadzieje, ze maluszek pod choinke dostanie swoje własne aparaty (z czaderskimi wkładkami silikonowymi;-))

Potem mielismy wizyte u endokrynologa.
Pani dr przeanalizowała wyniki Frania z ostatnich 2 lat, pokazałam usg tarczycy z wczoraj, dr zbadała go, zważyła, zmierzyła i zdecydowała o rozpoczęciu leczenia małego hormonem tarczycy - euthyroxem. mamy ozpisane dawkowanie, ok 10. XII robimy badanie krwi i 15.XII kontrola ponowna u p dr, wtedy też ewentualna korekta dawki.

Jutro Klinika Hematologi.

Musze to napisać, bo wiesz co dzisiaj w nocy "byliśmy w odwiedzinach u WAS" Nie mam pojęcia skąd takie sny. HIHI:-D Napisz troszkę, czy Franuś dalej wstaje i sam zwiedza domek czy ma "zakwasy" po ostatnich podbojach?

Ach zapomniałam dodać, że bardzo się cieszymy z tych zbiórek i wierzymy, że Franuś będzie miał wypasiony prezent pod choinkę.

Ostatnia edycja:
No to wiadomości świetne:-) Mam nadzieję, że dzisiaj zaserwujesz nam kolejna porcję dobrych wiadomości.

Kuba na euthyroxie już jakiś czas. Gdy skończy 2 lata będzie podjeta próba odstawienia hormonu,chciałabym, żeby się powiodła, ale jak ja czegos bardzo chce to jakoś nigdy mi nie wychodzi.:baffled:

reklama
Do góry