reklama
rapunzel
czyli roszpunka
dziewczyny, przeczytałam poprzednią stronę i trochę mną rzuciło
Wydaje mi się, że tak to natura stworzyła, że niemowlę miało być karmione na żądanie, a jeśli któreś nie może, to nie oznacza, że zna tabele na odwrocie opakowania od mleka modyfikowanego. Takie maluszki mają małe żołądki i nie koniecznie muszą wypić tyle czy tyle. Wg mnie istotna jest ogólna ilość wypijanego mleka, a nie czy wypija na jeden raz tyle, co niby powinno, bo skąd wiadomo, ile by wypiło z piersi, gdyby było karmione naturalnie.Ja sama byłam w szoku, gdy okazało się, że mój wtedy 3-miesięczny synek wypija na jeden raz 40 ml. Tyle wypijał herbatki i mleka wprowadzonego za radą lekarki również. Powoli zwiększył tę ilość do mleka ze 150-180 ml wody obecnie.Jednak na początku cieszyłam się, gdy z 40 ml zrobiło się 60, a potem 100. Mamuśki nie marudźcie, tylko uzbrójcie się w cierpliwość i ewentualnie w większa liczbę butelek.;-)

Wydaje mi się, że tak to natura stworzyła, że niemowlę miało być karmione na żądanie, a jeśli któreś nie może, to nie oznacza, że zna tabele na odwrocie opakowania od mleka modyfikowanego. Takie maluszki mają małe żołądki i nie koniecznie muszą wypić tyle czy tyle. Wg mnie istotna jest ogólna ilość wypijanego mleka, a nie czy wypija na jeden raz tyle, co niby powinno, bo skąd wiadomo, ile by wypiło z piersi, gdyby było karmione naturalnie.Ja sama byłam w szoku, gdy okazało się, że mój wtedy 3-miesięczny synek wypija na jeden raz 40 ml. Tyle wypijał herbatki i mleka wprowadzonego za radą lekarki również. Powoli zwiększył tę ilość do mleka ze 150-180 ml wody obecnie.Jednak na początku cieszyłam się, gdy z 40 ml zrobiło się 60, a potem 100. Mamuśki nie marudźcie, tylko uzbrójcie się w cierpliwość i ewentualnie w większa liczbę butelek.;-)
Różyczka75
z ogrodu...
Rapunzel, wierz mi nie o to chodzi w sumie ile wypija mleczka, tylko o to, że po :
1.Wcale go nie chce pić, a jednocześnie jest głodny i płacze
2. Trzeba go caly dzień namierzać i przystawiać by cokolwiek wypił
a to nie jest normalne..
Gdyby mi dziecko wypiło spokojnie , normalnie ciagiem 60 ml to zrozumiem że wiecej nie chce , ale skoro on w ogóle normalnie nie chce łyka zrobić to cos jest nie tak
Wierzcie mi dziewczyny lub nie, ale naprawdę nie histeryzuję, a skoro moja własna matka , ktora dwoje swoich dzieci wychowala a teraz bawi dwoje wnuków też nie może się nadziwić, to chyba cos w tym jest..
A dodam jeszcze, że siada mi juz z tego ciagłego nachylania kręgosłup bo naprawde cały dzień tak się nie da..
a to nie jest normalne..
Gdyby mi dziecko wypiło spokojnie , normalnie ciagiem 60 ml to zrozumiem że wiecej nie chce , ale skoro on w ogóle normalnie nie chce łyka zrobić to cos jest nie tak
Wierzcie mi dziewczyny lub nie, ale naprawdę nie histeryzuję, a skoro moja własna matka , ktora dwoje swoich dzieci wychowala a teraz bawi dwoje wnuków też nie może się nadziwić, to chyba cos w tym jest..
A dodam jeszcze, że siada mi juz z tego ciagłego nachylania kręgosłup bo naprawde cały dzień tak się nie da..
Ostatnia edycja:
rapunzel
czyli roszpunka
Tak jak pisałam wcześniej, nie czytałam całego wątku, więc odnosiłam się głównie do ostatniej strony... to zdaje się u Ciebie jest problem z bebilonem pepti, który chcesz mieszać z kaszkami... no cóż serdecznie współczuję i mam nadzieję, że jakoś wyjdziecie na prostą. Powodzenia!
Bellaa
Fanka BB :)
Rózyczka całkowicie ale to całkowicei się z tobą zgadzam, dziecko głodne a nie może chwycić. A jak juz chwyci to pije szybko i nawet dużo, więc musi być głodne, ale coś mu przeszkadza jeść, dlatego musimy miec duzo cierpliwości, robić podchody, to właśnie o to chodzi.Rapunzel, wierz mi nie o to chodzi w sumie ile wypija mleczka, tylko o to, że po :
a to nie jest normalne..
A dodam jeszcze, że siada mi juz z tego ciagłego nachylania kręgosłup bo
naprawde cały dzień tak się nie da..

Różyczka75
z ogrodu...
Ewuś powiem jedno..kto tego nie przeszedl naprawde nas nie zrozumie...czasami myślę , że mogłabym mieć nawet trojkę dzieci, ale które by normalnie jadły...

dziuneczka
witaski:-) jestem nowa:-) i co prawda nie mam problemow z jedzeniem jezeli chodzi o mojego najmłodszego 2 miesie cznego Olivera,za to moj 5 -latek to niejadek,bo 20-miesieczny synek je wszystko za siebie i za starszego braciszka
widze ze Wy tu o Bebilonie pepti rozprawiacie,ja karmie piersia i dokarmiam Pepti bo synek alergik i mam dylemat czy całkiem nie przejsc na butle,bo dieta ktora trzymam mnie wykańcza a zmiany nadal są:-(poza tym po moim pokarmie synke ulewa a po Pepti prawie wcale,tylko smak tego mleka mu nie odpowiada
woli moje ale pije to Pepti jakoś ,100 ml wypije 2 razy dziennie .a jakl u was maluszki,jakie butle macie i jakie mleczka pija wasze skarby?
widze ze Wy tu o Bebilonie pepti rozprawiacie,ja karmie piersia i dokarmiam Pepti bo synek alergik i mam dylemat czy całkiem nie przejsc na butle,bo dieta ktora trzymam mnie wykańcza a zmiany nadal są:-(poza tym po moim pokarmie synke ulewa a po Pepti prawie wcale,tylko smak tego mleka mu nie odpowiada
woli moje ale pije to Pepti jakoś ,100 ml wypije 2 razy dziennie .a jakl u was maluszki,jakie butle macie i jakie mleczka pija wasze skarby?Ewka, Różyczka nie ma u was żadnej poprawy?? u nas jest we wtorek u lekarza byłam i moje słońce waży 7300:-):-):-). Są dnie ze je lepiej są dni że gorzej. ale za to mamy inne problemy atopowe.... oj biedactwo moje... tylko maści zmieniam
witaj DZIUNECZKA moja Malwinka jest na pepti i generalnie nie miała żadnego problemu z piciem tego mleka, Piersią karmiłam tylko miesiąc i powiedziałam dość moja dieta mnie psychicznie wykończyła i powiedziałam że nie ma takiej opcji żebym się męczyła. Na początku była na Nan HA, potem na Nan Active i niestety lekarz stwierdził azs i przepisał pepti. i powiem szczerze że nasłuchałam się jakie to mleko jest niedobre i w ogóle, ale jak spróbowałam to w szkou byłam,
nie jest takie złe.
Ja kupiłam butle tommy tippe i są świetne. Używam również dr. browna np do kleiku.:-)
witaj DZIUNECZKA moja Malwinka jest na pepti i generalnie nie miała żadnego problemu z piciem tego mleka, Piersią karmiłam tylko miesiąc i powiedziałam dość moja dieta mnie psychicznie wykończyła i powiedziałam że nie ma takiej opcji żebym się męczyła. Na początku była na Nan HA, potem na Nan Active i niestety lekarz stwierdził azs i przepisał pepti. i powiem szczerze że nasłuchałam się jakie to mleko jest niedobre i w ogóle, ale jak spróbowałam to w szkou byłam,
nie jest takie złe.Ja kupiłam butle tommy tippe i są świetne. Używam również dr. browna np do kleiku.:-)
dziuneczka
agag28 dzieki za posta
ja tez mam dość tej diety,zwłaszcza ze teraz posiłki je raczej w biegu bo niestety tak przy trojce dzieci wygląda,Oliver generalnie pije Pepti bez problemu ale sa momenty ze płacze i nie chce,dopiero po chwili sie przekonuje i 100 ml wypija.A powiedz mi jak dostawiałas od piersi,stopniowo czy tak z dnia na dzien,zamiast cyca butla i laktacja sama sie zakonczyła? A Nan ha ja uczuliło? ja myśle zeby moze spróbowac Nan ha bo mzoe by je mały tolerował i nei musiał pic tego Pepti?ja mam butleki Lovi Canpola-super są i synek akceptuje od początku
reklama
od cyca odstawiłam natychmiast . rano dostała cyca poszłam do sklepu i kupiłam nan ha i dałam butle
i po 2 dniach odciągania pokarmu w ogóle nie miałam go.
a co do płaczu to Malwina też tak czasami ma że zanim zassie smoka to płacze.
Nie wiem co ją uczulił, mój alergolog mówi, że teraz dzieci to z powietrza potrafią się uczulić.Zmianę mleka to z lekarzem skonsultuj. ale wiesz zalety pepti to takie że na receptę i taniej wychodzi ja płacę ok 11 zł za puszkę a nan ha ok 28 zł.
na pepti robię jej kleiki ryżowe i je.
Najważniejsze że akceptuje butle.
Słuchaj jak chcesz tylko butlą karmić to powinien być to tylko Twój wybór i nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów z tego powodu. Ja na szczęście nie miałam z tym problemu gorzej z moją mamą :-):-):-):-)
i po 2 dniach odciągania pokarmu w ogóle nie miałam go.a co do płaczu to Malwina też tak czasami ma że zanim zassie smoka to płacze.
Nie wiem co ją uczulił, mój alergolog mówi, że teraz dzieci to z powietrza potrafią się uczulić.Zmianę mleka to z lekarzem skonsultuj. ale wiesz zalety pepti to takie że na receptę i taniej wychodzi ja płacę ok 11 zł za puszkę a nan ha ok 28 zł.
na pepti robię jej kleiki ryżowe i je.
Najważniejsze że akceptuje butle.
Słuchaj jak chcesz tylko butlą karmić to powinien być to tylko Twój wybór i nie powinnaś mieć żadnych wyrzutów z tego powodu. Ja na szczęście nie miałam z tym problemu gorzej z moją mamą :-):-):-):-)Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 69
- Wyświetleń
- 7 tys
- Odpowiedzi
- 0
- Wyświetleń
- 1 tys
Podziel się: