reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Ania- widze ze tez ma sz ochote na ogorkowa;p ja jeszcze do tej mieszanki dorzuce kiszonych co by byly kwasniejsze;p mmmm jak ja kocham ogorkowa;]

reklama
hejj, witam się z kubkiem koffi w łapce;-)
Asienka, Ciasteczko, dziękuję za troskę:tak:;-) A więc: w pon. byliśmy z Alą na tym USG, i niby wszystko ok, na nerkach żadnych złogów nie zobaczyłą, ale taki problem wynikł, że na badaniu wyszło że mała ma pęcherz do granic możliwości wypełniony moczem i lekarka powiedziała żeby poszła zrobić siusiu, i badanie dokończymy na pusty pęcherz. No i poszłam z nią do wc, a ona ciśnie, ciśnie i nic, nawet kupę zrobiła, a siku ani kropli i mówi że jej się nie chce... No więc coś nie do końca w porządku... A wczoraj byliśmy u nefrologa- bardzo fajna i dokładna kobietka, przeanalizowałą te wszystkie Ali wyniki i powiedziała że są niepokojące, bo stany zapalne były bardzo ostre i częste, no i że to , że na USG nie wyszły żadne zalegania na nerkach,nie wyklucza, że jednak mocz się nie cofa do nerek (tzw. refluks)... No i mamy całą serię leków, za jakieś 3 tyg. badanie izotopowe, tzw. scyntygrafia nerek, żeby sprawdzić, czy te infekcje nie spowodowały blizn na nerkach:szok:, a za kilka tyg, jak już wyniki z moczu się unormują, będzie miała tą cystografię mikcyjną robioną...(Asienka, jednak tu jest tak,że na wieczór przyjmują na oddział, robią badania jakieś, a na drugi dzień przed południem wykonują tą cystografię i później do domu...) No i wtedy okaże się coi dalej, czy to refluks i operacja:blink:, czy może coś innego powoduje te jej infekcje...ehhh..

ja tez tej z biedronki nie probowalam ania jak zjesz to daj znac jak w smaku:tak:
no właśnie
(Asienka, jednak tu jest tak,że na wieczór przyjmują na oddział, robią badania jakieś, a na drugi dzień przed południem wykonują tą cystografię i później do domu...) No i wtedy okaże się coi dalej, czy to refluks i operacja:blink:, czy może coś innego powoduje te jej infekcje...ehhh..

Jasiulek miał w Gorzowie rok temu i było tak jak pisałam, widocznie coś się zmieniło przez ten czas

reklama
Lili wspolczuje!!!!jejku biedna Ala.
laski a ja jadlam ta ogorkowa z biedronki i jest dobra naprawde, ma duuuuzo ogorkow i jest mocno kwasna ... ale te ogorki sa pokrojone w kostke a ja lubie starte :p no ale kupilam w sumie ja dla malego bo on lubi tez bardzo i jemu troche ja blenderem potraktowalam bo jakos tych ogorkow nie bardzo chcial w tej kostvce a zmielone troszke juz tak:)jeszcze musze kalafiorowa biedronkowa kupic bo pewnie tez dobra jest:)
ja sie wczoraj przed blokiem w blocie zakopalam ale rano na szczescie wyjechalam bvo w nocy troche przymrozilo i dalam rade :)
ja dzisiaj na 12 ide do pracy, zabieram ze soba obiadek z wczoraj bo mam mielone :)
no i ostatnio bardzo mocno produkuje kielki:)kupilam sobie kielkownice.cudowna rzecz :)i dzisiaj mam drugie zniwa:)wiec jutro chiunszczyzne jakas zrobie pewnie bo troche tego jest.albo zupke:)bo mam fajny przepis na chinska zupke z miechem, kapusta pekinska , grzybami i takie tam :)

Do góry