reklama

Grudniowe mamusie 2008

Agawar ja na razie miałam tylko jedno USG w 4 tc.gdzie nie było praktycznie nic widać...Teraz też będę miała około 20 tc.:tak: A lekarza zmieniam już na pewno.I tak za długo czekałam.

Misiówka z tym skurczem to koniecznie zapytaj lekarza...Ja znowu czasami po tym jak się kochamy mam tak jakby robiło mi się jakieś zapalenie...piecze i swędzi...Ale szybko przechodzi....

Agatkas gratuluję wygranej:) Pierwszy raz w życiu a od razu jak porządnie:) Musisz dowiedzieć się u lekarza jak z tym lotem w ciąży...i może też w liniach lotniczych?

Ostatnia edycja:
reklama
Ania2608 18 lipca będzie kolejne usg i wówczas będę w 20tc:):):) czas leci. Ja za to ma inny problem ciągle robia mi się stany zapalne pochwy. Co wyleczę to znów jakis mam-oszaleć mozna.

Agatkas GRATULACJE - można latać samolotami w II trymestrze, wiem że niektóre linie żądają zaświadczenia od lekarza czy można latać jak się jest w końcówce III trymestru także miłej zabawy Ci życzę.

Agawar no mi ostatnio właśnie też się robią co jakiś czas...Ale kiedyś jeszcze przed ciążą lekarka poleciła mi żebym kupiła sobie w aptece urządzenie do irygacji...Jest to taka pompka i przez nią pompuje się do pochwy płyn zakwaszający.zrezygnowałam jak tylko ją zobaczyłam:no: Ale powiedziała też,że jak tylko zaczyna sie coś dziać to można się podmywać wodą z sokiem z cytryny.Jak tylko zaczyna mnie coś piec to tak robię.Nie przyjemne uczucie i od razu trzeba przemyć czystą wodą,bo strasznie piecze,ale pomaga:tak: Stosowałam nawet dzisiaj rano.Może Ty też spróbuj?

Dzięki za info, ponoc irygacji nie powinno robić się w ciąży. Podmywałam się dziś Tantum Rosa, kremowałam Clotrimazolem i nic. Dobrze, ze lekarz przepisał mi w razie czego Pimafucin-globulki dopochwowe-po co się męczyć. A to z cytryną to pierwsze słyszę, muszę spróbować.

Dla tego w ciąży trudniej sie tego pozbyć...Bo nie wszystko można stosować.Ale cytrynka na pewno nie zaszkodzi.Po za tym mężczyzna też powinien się leczyć jeśli w ostatnim czasie sie współżyło.O tym niestety ta lekarka mi nie powiedziała i później M troszkę sie męczył...W ogóle powiedziała,że można normalnie współżyć gdzie to jest kompletna bzdura,ale to już inna historia...przynajmniej z tą cytryną miała rację;-)

Pod koniec lipca mam urlop i wybieram się na weekend do Paryża - bo wygrałam w Radio Zet wycieczkę:) - pierwszy raz w życiu cos wygrałam:) Tylko boję się lotu w ciąży. Moze któraś z Was wie czy to przypadkiem niczym nie grozi - ja bedę wtedy w 18 tygodniu.

Ale się rozpisałam...
Nie obawiaj się Kochana ja już w ciązy leciałam dwa razy, nic kompletnie nie czułam, zupełna norma.W sierpniu tez lecę.:-D

reklama
Hey dziewczyny :-)

Agatkas GRATULUJĘ wspaniałej wycieczki;-) Na pewno będzie romantycznie:-)

A ja wróciłam właśnie ze szkoły ,a że zaczęła się sesja to jestem już po 4 egzaminach pod rząd:baffled:
Padam ze zmęczenia i zaraz polegnę na łóżeczku z pysząa herbatką i dobrą książka Kinga bądź Koontza:-)
Jutro znowu mam egzaminy ale tylko 2 na szczęście;-)

Cyprysiowa
już wysłałam Ci wiadomość.
11 to inaczej listopad a 12 to inaczej grudzień:laugh2:
A Ty napisałaś mi 25 czy 24 grudzień już nie pamiętam .
No to ja Ci odpisałam , że 25 jedynastego miesiąca czyli listopada:laugh2:
Nie możemy się dogadać hihi;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry