reklama

Grudniowe mamusie 2008

Agatkas nie martw sie lotem, wlasnie wrocilam z podrozy, lecialam w 13 tyg, a wracalam w 16tc- mialam troche mdlosci przy ladowaniu ale ogolnie lot nie roznil sie od tych z przed ciazy. Wez tylko koniecznie ksiazeczke ciazowa, bo moga cie o nia poprosic. Udanego wypoczynku:)

reklama
fasolkamaria - gratuluję kochana! To kamień z serca, teraz już możesz tylko cieszyć się dzidzią :)

Agatkas - fajnie się trafiło z tym Paryżem, taka romantyczna wyprawa przed narodzeniem dzidzi. Super, bawcie się dobrze. A lotem się nie martw, nie ma przeciwskazań, jeśli z ciążą wszystko oki. Niektóre linie nie puszczają w III trymestrze albo żądają specjalnego zaświadczenia.

Mysiówka - ja też bym raczej zapytała gina o te skurcze. Moja ginka mówiła mi, że jeśli brzuch w trakcie seksu robi się twardy to lepiej przerwać i sobie darować.

Co do pieczenia, swedzenia itd to tez mam tak czasem. tzn piecze mnie jakbym miala odparzone i to zazwyczaj jak ide na dluzszy spacer w upale lub mam stringowe majtki, zrobilam sie "tam"jakas wrazliwa.Zawsze jak mi sie tak zrobi to sypie sobie puderkiem na noc :) W ogole nie moge nosic stringów, musze wygodne majtaski, bez koronek itd. :zawstydzona/y:

Co do pieczenia, swedzenia itd to tez mam tak czasem. tzn piecze mnie jakbym miala odparzone i to zazwyczaj jak ide na dluzszy spacer w upale lub mam stringowe majtki, zrobilam sie "tam"jakas wrazliwa.Zawsze jak mi sie tak zrobi to sypie sobie puderkiem na noc :) W ogole nie moge nosic stringów, musze wygodne majtaski, bez koronek itd. :zawstydzona/y:

Ja też noszę wygodne bo w stringach to jakoś się teraz nie widzę:-)
Ale mam super bieliznę półkoronkową ze Ślubu i w niej fajnie wyglądam. Wygodne majtaski a zarazem bardzo sexy:happy:

Ja tez mam nadzerke i pewnie 3/4 tu zebranych:tak: Myśle ze to nie ma wplywu.

Ja juz na nogach bo o 9 wyjezdzamy na chrzest, czuje ze bede umierac dzis ze zmęczenia. Wczoraj poszlam spac po 24.00 a dzis o 6.00 pobudka:-(

Ja jakis czas temu odpusciłam sobie stringi, a stany zapalne pochwy wracają. Moze dlatego, ze mam nadzerkę.
A próbowałaś stossować LACTOVAGINAL, wiem,że w ciązy tez dziewczyny stosuję to taki "actimel"dla pochwy:tak:no i mówią,że nie wolno za długo się kąpać i myć za często(wiem,że to dzwiwne, ale tak mówił gin-nie 2-3 razy dziennnie:-p), by nie wyjaławiać.:happy:

agawar moim zdaniem to przez nadżerkę, bo miałam identyczną sytuację, ciągle nawracajace stany zapalne pomimo higieny, odpowiedniej bielizny itd. Lekarka powiedziała, że w koło nadżreki jest ciągle stan zapalny. Tylko, może to zależy od wielkości nadżerki moja była jak 2 zł. Po wypaleniu nie mam stanów zapalnych już chyba 2 rok :) A cytologia I a zawsze miałam II.

reklama
Wkladałam sobie Lactovaginal, teraz lykam Lacibios Femina(wyczytalam, ze jest lepszy niż Lactovaginal) i ciagle to samo. Nic mi nie daje. Nadzerkę mam brzydką, krwawiąca przy badaniu ginekologicznym. Zastanawiam się czy nie zrobic sobie wymazu z pochwy zeby zobaczyc co to za dziadostwo tam siedzi.
Kiedyś ponad rok temu tez tak miałam, ze stan zapalny za stanem .... ciągle jakies globulki na grzybicę i nic, zero poprawy. Pojechalam zrobic sobie wymaz okazalo się, ze nie miałam grzybów, a bakterie. Dostałam globulki chyba Macmirror Complex 500 i miałam spokój , az do teraz tzn do momentu kiedy zaszłam w ciążę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry