reklama

Grudniowe mamusie 2008

ale się przeziębiłam! nie pojechałam z nimi na badanie - nie chciałabym pogorszyć
czy orientujecie się co można brać gdy sie karmi piersią
Apap?
mam gorączkę i ledwo żyje i boje się że małego zarazę :zawstydzona/y: wszystko się mnie czepia!
Ja to samo - od 3 dni kaszlę jak stary gruźlik. Dobrze, że Mały nie złapał - odpukać:baffled:Karmię go gdy tylko zamarudzi - mam nadzieję, że moje przeciwciała dadzą radę. Wczoraj pierwszy raz nie byliśmy na spacerku:-(
Właściwie się nie leczę - tylko malinki, cytryna, miód, lipa i rutinoscorbin i wit. C
Tylko wkurzyła mnie moja babcia- stwierdziła, że jak karmię to mały "wyssie chorobę razem z pokarmem i załatwię dziecko:baffled:" głupie gadanie ale denerwuje

reklama
Witajcie Mamuski!
Rzadko kiedy wchodze juz na ten wątek , nad czym bardzo ubolewam ale przy 3 dzieci niestety cierpie na chroniczny brak czasu, ale staram sie wchodzic na watek opieki nad maluszkiem bo teraz to temat nr 1 a dziś weszłam specjalnie bo interesuje mnie temat chrzcin a moniawycint
napisała tam że ten temat poruszyła tu ale ja nie mogę tego znaleść, za to widzę że tu też są poruszane tematy o maluszkach ( szczepienie werandowanie) to faktycznie po co nam dwa wątki?
jezeli chodzi o chrziny to dziewczyny pisały że tak od 50zl-150zl :-):-):-)

Witam!!!
Dzięki za odpowiedź dziewczynki !!!
Renia, jak tam coś masz, to tym bardziej się nie bój iść do gina, on powie co i jak... A ty zdaj relacje, czekam z niecierpliwością...
A ja właśnie po wizycie u gina, mąż w tym czasie na spacerku z małą żeby jej się w tym czasie cyc nie uwidział;-). Macica obkurczona, wszystko ok.
Dziś za dwie godzinki lecimy jeszcze na szczepienie z małą...
A bardzo cierpiały Wasze szkraby??? Bo ja się już tak stresuję, co to będzie....

Kurczę, i nadal nie wiem co ze szczepieniami, bo widzę że Wy różnie - jedni płatne, inni nie... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Miłego dnia!!![/quot

ewelw nie wiem jak jest u Was ale u nas jesli chcesz szczepienie platne to najpierw idziesz do pediatry po recepte na szczepionke potem ja wykupujesz w aptece i dopiero ze szczepionka stawiasz sie do klucia, wiec jak masz za 2 godzinki szczepienie to nie wiem czy sie wyrobisz w czasie gdybys chciala to platne:eek:
moja malutka jak narazie miala jedną szczepienie wzb ale troszke zaplakala i w sumie nawet nie miala gorączki i nawet grzeczniejsza się po niej zrobiła a narzie mamy wstrzymane reszte szczepien do 4 miesiąca ale napewno wiem ze bedzie musoiala dostac te lepsze szczepionki :tak::tak::tak:
ollcia- niestety nic nie wiem na temat tych tabletek:-(:-(:-(

Dziewczyny, ponawiam pytanie - czy któraś z Was wie coś może o pigułkach Cerazette?

Ja kiedyś brałam i były ok. Ale nie jestem pewna, czy można je brać przy karmieniu :baffled:

ale się przeziębiłam! nie pojechałam z nimi na badanie - nie chciałabym pogorszyć
czy orientujecie się co można brać gdy sie karmi piersią
Apap?
mam gorączkę i ledwo żyje i boje się że małego zarazę :zawstydzona/y: wszystko się mnie czepia!

Na pewno oscillococinum i wszystkie pochodne paracetamolu (więc i Apap) + domowe sposoby. A co do zarażenia maluszka to nie ma się co martwić, bo prędzej my złapiemy coś od dziecka niż odwrotnie, w pokarmie przekazujemy dziecku antyciała na infekcję, którą przechodzimy.

Dziewczyny, a gdzie robicie imprezkę na chrzciny, w domku czy w knajpie? I ile osób zapraszacie? Bo mnie wyszło 13 osób i w restauracji zaśpiewali mi taką kwotę, że złapałam się za głowę, a z drugiej strony w domku na tyle ludzi zrobić imprezę to trochę sajgon będzie... :eek:

Dziewczyny, a gdzie robicie imprezkę na chrzciny, w domku czy w knajpie? I ile osób zapraszacie? Bo mnie wyszło 13 osób i w restauracji zaśpiewali mi taką kwotę, że złapałam się za głowę, a z drugiej strony w domku na tyle ludzi zrobić imprezę to trochę sajgon będzie... :eek:

My chcemy po mszy zaprosić gości (z nami 14 osób) na obiad do knajpki z domowym jedzeniem niedaleko kościoła a potem w domku ciasta, sałatki itd.

Mamuśki które kupiły pasy poporodowe, jesteście zadowolone???

Jaki możecie mi polecić???Nie mam pojęcie jaki kupić:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Co do chrzcin to my tez chcemy zrobic w knajpce...nie chce mi sie szykować w domu:zawstydzona/y::eek:

Witam!!!
Dzięki za odpowiedź dziewczynki !!!
Renia, jak tam coś masz, to tym bardziej się nie bój iść do gina, on powie co i jak... A ty zdaj relacje, czekam z niecierpliwością...
A ja właśnie po wizycie u gina, mąż w tym czasie na spacerku z małą żeby jej się w tym czasie cyc nie uwidział;-). Macica obkurczona, wszystko ok.
Dziś za dwie godzinki lecimy jeszcze na szczepienie z małą...
A bardzo cierpiały Wasze szkraby??? Bo ja się już tak stresuję, co to będzie....

Kurczę, i nadal nie wiem co ze szczepieniami, bo widzę że Wy różnie - jedni płatne, inni nie... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Miłego dnia!!!

ewelw nie wiem jak jest u Was ale u nas jesli chcesz szczepienie platne to najpierw idziesz do pediatry po recepte na szczepionke potem ja wykupujesz w aptece i dopiero ze szczepionka stawiasz sie do klucia, wiec jak masz za 2 godzinki szczepienie to nie wiem czy sie wyrobisz w czasie gdybys chciala to platne:eek:

Kurczę, mój mężyk pytał w przychodni i powiedzieli że mają też te płatne i że można od razu kupić... Oni mają sklep zielarsko - medyczyny to może rzeczywiście nie będzie problemu... :eek:

Ja kiedyś brałam i były ok. Ale nie jestem pewna, czy można je brać przy karmieniu :baffled:

Na pewno oscillococinum i wszystkie pochodne paracetamolu (więc i Apap) + domowe sposoby. A co do zarażenia maluszka to nie ma się co martwić, bo prędzej my złapiemy coś od dziecka niż odwrotnie, w pokarmie przekazujemy dziecku antyciała na infekcję, którą przechodzimy.

Ja pitole pytia to ty masz mało osób, ja naliczyłam 30:szok: i w szoku jestem że tyle wyszło... Ale robimy w restauracji i będzie to ok. 3000zł (już z wódeczką którą to mamy sami dokupić) To chyba niewiele bo to w małym mieście... Jednak chyba bardzo się nie przejmujemy, bo mamy nadzieję, że tak z 1800 - 2000 się zwróci, bo u nas przeważnie kaskę się daje na imprezki.... U nas w tej knajpie moja bratowa pracuje, to może jakoś taniej będzie .... My planujemy 29 lutego, a Wy??? po jakim czasie???? no i ile osób i gdzie??? i za jaką kasę, bo ja też się nie orientuję...

nie wiem dlaczego ale nie nie mam tyle pokarmu co wcześniej -ściągnełam i ledwo wyssałam 60 ml jak mały pije 120 ml.
jedna pierś do tego mnie boli - jakby mleko może się gdzieś zastało
nie wiem co robić
apap już wziełam - wapno też! jak tak dalej pojdzie będe musiała dać sztuczne :zawstydzona/y:
nie wiem co się dzieje!

a ja kobitki robie chrzciny w domu i naliczylam 9 osob ja to akurat sie nie narobie bo kazdemu powiedzialam co ma mi zrobic jedna upiecze ciasta tesciowa porzygotuje obiady i mi przywiezi no tylko ja zrobie jakas salatke i to mi siostra pomoze jak narazie to przed chwila skonczylam sprzatac mieszkanie a potem jasde na zakupki jakies soki i takie tam:-D:-D:-D:-D

reklama
Kurczę, mój mężyk pytał w przychodni i powiedzieli że mają też te płatne i że można od razu kupić... Oni mają sklep zielarsko - medyczyny to może rzeczywiście nie będzie problemu... :eek:

Ja pitole pytia to ty masz mało osób, ja naliczyłam 30:szok: i w szoku jestem że tyle wyszło... Ale robimy w restauracji i będzie to ok. 3000zł (już z wódeczką którą to mamy sami dokupić) To chyba niewiele bo to w małym mieście... Jednak chyba bardzo się nie przejmujemy, bo mamy nadzieję, że tak z 1800 - 2000 się zwróci, bo u nas przeważnie kaskę się daje na imprezki.... U nas w tej knajpie moja bratowa pracuje, to może jakoś taniej będzie .... My planujemy 29 lutego, a Wy??? po jakim czasie???? no i ile osób i gdzie??? i za jaką kasę, bo ja też się nie orientuję...
skoro tak mówili, to nie powinno byc problemu.
My też poszliśmy na szczepienie jeszcze niezdecydowani, lekarka tylko zbadała i powiedziałą ze do szczepienia, a dopiero pielęgniarka co szczepi pytała na którą się decydujemy i powiedziałam ze chcemy 5w1, ona ma je na miejscu i od razu jej sie płaci - 130 zł.

A co do chrzcin my robimy 21 lutego i to u nas ostatni termin kiedy mozna ochrzcic bo później już jest post.
Bedziemy milei 26 osób, ale mamy duzy salon 42 metry, wiec sie pomieścimy, a u nas chrzty sa na 18, wiec obiadu nie bede szykowac, tylko jakies miesa, sałatki, bigosik, ciasta i inne pierdoły.
Najchetniej tez bym zrobiła w lokalu, ale to bedzie za pózna godzina, a w domu to położe mała i spokój.
Za to w maju chłopaki maja komunie i robimy w lokalu.

U nas dzisiaj taka wichura, ze nawet nie wychodze i Małą już jęczy, poszłąbym sobie na spacerek a tu lipa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry