reklama

Grudniowe mamusie 2008

Landryneczka, 7-10 stopni w plusie??? To gorąco w porównaniu z tym, co mieliśmy tutaj. Ja chodziłam z małą na spacery jak był 7 stopni, ale poniżej zera :-D

10 stopni na plusie mam ale tu jest calkiem inne powietrze morskie i wilgotne wiec latwo sie przyziebic...
a po wizycie doktorka powiedziala ze ma zaczerwienione gardelki i kazala robic inchalacje urzadzeniem Bimboneb przez 4 dni i powinno przejsc... no i zakazala wizyt domowch nikt nie ma wstepu do domu z tego to jestem zadowolona :-D:-D nie bede musiala sprzatac:-D:-D
a dzis wreszcie i ja zazylam swierzego powietrza na piechte do pediatry jak wracalam pomylilam uliczki bo bylam tam samochodem 1 raz z moim M a dzis sama no i oczywiscie mi sie pokickalo i nadrobilam kilka kilosow... a maly spal jak zabity jak weszlismy do domu to zaczol sie ryk bo byla pora karmienia:-D nie wiedzialam w co rece wsadzic czy trzymac malego czy przygotowywac butelke... poplakal troche jak dostal butle to odrazu sie uspokoil...
no a teraz sobie lezy i steka krolewicz nie ma zamiaru spac:-D:-D

reklama
nie wiem dlaczego ale nie nie mam tyle pokarmu co wcześniej -ściągnełam i ledwo wyssałam 60 ml jak mały pije 120 ml.
jedna pierś do tego mnie boli - jakby mleko może się gdzieś zastało
nie wiem co robić
apap już wziełam - wapno też! jak tak dalej pojdzie będe musiała dać sztuczne :zawstydzona/y:
nie wiem co się dzieje!
ogrzej piers i srubuj sciagnac z niej pokarm...

Ewelw my planowaliśmy zrobić chrzciny w knajpce.Obiad,jakaś sałatka,przekąska,tort i to wszystko.I żadnego alkoholu.Nie chcemy alkoholu na chrzcinach dziecka.U nas wychodzi około13 osób,bo tylko dziadkowie,pradziadkowie i chrzestni.I kosztowałoby to nas około 1000 zł.A kogo Ty zapraszasz,że wyszło Ci tak dużo osób???

nie wiem dlaczego ale nie nie mam tyle pokarmu co wcześniej -ściągnełam i ledwo wyssałam 60 ml jak mały pije 120 ml.
jedna pierś do tego mnie boli - jakby mleko może się gdzieś zastało
nie wiem co robić
apap już wziełam - wapno też! jak tak dalej pojdzie będe musiała dać sztuczne :zawstydzona/y:
nie wiem co się dzieje!
Przerabiałam to w poniedziałek i poradziłam sobie tak:
mieszanka fito-mix (wypiłam 0,5 litra na raz), gorący prysznic, wymasowałam (jak bardzo boli to można opukiwać palcami od bolącego miejsca w kierunku brodawki) i ściągałam ile się dało (mam laktator ręczny avent)
na drugi dzień było po problemie

ewelw nie wiem jak jest u Was ale u nas jesli chcesz szczepienie platne to najpierw idziesz do pediatry po recepte na szczepionke potem ja wykupujesz w aptece i dopiero ze szczepionka stawiasz sie do klucia, wiec jak masz za 2 godzinki szczepienie to nie wiem czy sie wyrobisz w czasie gdybys chciala to platne:eek:

u nas nie trzeba biegać po aptekach, płaci się 115zł, a szczepionki są w przychodni

Dziewczyny, a gdzie robicie imprezkę na chrzciny, w domku czy w knajpie? I ile osób zapraszacie? Bo mnie wyszło 13 osób i w restauracji zaśpiewali mi taką kwotę, że złapałam się za głowę, a z drugiej strony w domku na tyle ludzi zrobić imprezę to trochę sajgon będzie... :eek:

U mnie wyszło 12 osób i robimy w domku. Niestety, lokale życzą sobie taką kasę, że wolę za zaoszczędzone pieniążki kupić coś Bartkowi.

Hej laseczki:)))

Mam pytanie do mam glownie z USA. Dziewczyny czy wy szczepilyscie/szczepicie swoje maluszki na meningokoki ale grupy B, bo tej szczepionki nie ma jeszcze w Europie jest tylko z grupy C, a ja dostalam papiery z University of Oxford, ze chca mi zaszczepic mlodego na Meningokoki z grupy B. Czy mozecie sie rozejrzec jak to jest w Usa czy to jest na rynku??

reklama
Czesc dziewczynki!!Nareszcie chwilka wytchnienia,dziecie zasnelo i mozna sobie usiasc,dzisiaj jest maleńka wyjatkowo marudna...Widzę że temat chrzcin poruszacie,tak sobie myśle ze teraz chyba coraz wiecej ludu robi jakies tam małe czy większe obiady w restauracjach.My bedziemy robic chrzciny chyba dopiero w sierpniu i to tutaj w polskim kosciele,bo w sumie tylko chrzestna jest przyjezdna,chrzestny,dziadkowie mieszkaja tutaj,wiec bedzie mniej problematycznie.I ja sama bede chrzestną niebawem,tez będą pelargonie chrzcic tutaj i wyobrazcie sobie,niby nie potrzeba zaswiadczenia o bierzmowaniu,tylko zaswiadczenie o religijnosci,nie wiem co to ma byc,ale na wszelki wypadek latam ostatnio do kosciola,nie omieszkajac zeby ksiadz zauwazyl ze JESTEM:-DKsiadz Polak tak w ogole,moj mąż sie smieje ze jak go kiedys zobaczylam w supermarkecie to zdarlam podeszwy,zeby go dogonic i powiedziec niech bedzie pochwalony...tak sobie do serca wzielam to zaswiadczenie:-DA jak to jest w ojczyznie_co trzeba zalatwic i ew przedstawic jesli sie ma byc chrzestna??tak na wszelki pytam jakby chcieli jednak chrzciny w Polsce zrobic..

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry