Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.

było dośc ciepło, wybralismy sie na zamek w Knoborgu, całkiem fajnie
niedawno wróciłam ze spaceru i to pedem bo tak zaczęło padać że masakra, w ciągu 5 minut byłam cała mokra a i wózek też przemoczony bo oczywiście nie wzięłam ze sobą osłonki przeciwdeszczowej

Mamuśki no i idziemy z maleńką do lakarza na 16:10....mam nadzieje,że nic złego oprócz zwykłego przeziębienia nie bedzie....ona ma taki katarek mocki,az jej wszystko bulgoce z nosku....i ten kaszelek...tak mi jej szkoda![]()
Jeśli wszyscy będziemy tak pisać, to nie będzie tu więcej takich nieporozumień, a za to bedziemy miały dyskusje z prawdziwego zdarzania - twórcze i pouczające 

masz rację mamy wielu specjalistów w różnych dziedzinach i wielu z nich jest niestety niedocenianych, mój M za tę samą prace tu w Dani zarabia 4-5 razy więcej niż w Polscesawka - zgadzam się z Tobą. Tyle, że myślę, że bycie patriotą wcale nie oznacza niedostrzegania wad swojego kraju. Wręcz przeciwnie, w dużej mierze oznaczać może także krytykę, ale konstruktywną, a nie agresywną i napastliwą.
I nie ma się co czarować, ze polska służba zdrowia, jak i zresztą wiele innych dziedzin życia, jak np. bliskie mi szkolnictwo, kuleje, ale nie można uogólniać, że wszystko w Polsce jest złe i do kitu, bo akurat fachowców wiele, w różnych dziedzinach mamy znakomitych i cenieni są na całym świecie. Tyle że faktycznie tutaj często mają kiepskie możliwości i to jest akurat smutne.
A co do emigracji... To bardzo osobista kwestia. Ja, choć czasem aż wrzeszczę z wściekłości na różne chore sytuacje, które się w PL zdarzają, nie wyjechałabym, bo bardziej niż komfort i wyższy standard życia cenię sobie, że jestem wśród bliskich i u siebie i tu czuję sie szczęśliwa. Ale jednocześnie doskonale rozumiem, dlaczego ludzie stąd wyjeżdżają i ukladają sobie życie gdzieś indziej.
I wiecie co? Fajnie, że na tym forum są ludzie o tak różnych poglądach i różnych życiowych doświadczeniach, przez to bycie z Wami tutaj jest takie fascynujące![]()
a i ja pracowałam i w firmie państwowej gdzie bez tzw. znajomości nic nie można i mimo tego że miałam wiedzę i doświadczenie wieksze od wielu osób tam pracujących to kwitłam na małoznaczącym stanowisku, bo nie miałam "pleców" osoby która mogłaby mnie popchnać, pomóc sie przebić...
.Dzwoneczko, ale sie przygotowałaś do zatrudnienia niani, czeka ją prawdziwe przesłuchanie.
Ja też zazdroszcze tym z Was, które mają tylko jednego dzieciaczka i będą jeszcze miały, bo tak jak już tu nieraz pisałam uwielbiam być w ciąży, ale w mojej sytuacji już racezj się nie zdecyduję, trójeczka mi wystarczy.
Aniu, proszę bardzo, ja zamawiałam u tego sprzedawcy, wrzucił mi kilka sztuk gratis, w razie jakby sie coś potłukło w przesyłce, ale było super zapakowane i zostało mi sporo aniołków na pamiątkę:
podziękowania na chrzest - aniołki z różyczka (624991986) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
Sawka, duzo w tym prawdy co napisałaś. ale dosć często spotykam sie z takim czymś: gościu pracował w Polsce 8 godzin dziennie i ciągle narzekał, ze mało zarabia i brakuje kasy, wyjechał za granicę i tam owszem zarabia wiecej, tyle ze pracuje nie 8 godzin, a 12-14 godzin dziennie, a żyje na podobnym poziomie jak tu w Polsce, wiec często mija sie to z celem. Nigdzie nie jest łatwo i pieniądze nie lecą z nieba, po prostu trzeba zasuwać czy u nas w Polsce czy gdziekolwiek za granicą.
a jakby chcial sobie kupic pracujac za granica tam mieszkanie to rowniez musialby sie zapozyczyc na pol zycia:-