reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Mopek dziekujemy przyda się:) narazie zaatakowalismy nosek Otrivinem Baby i jest lepiej :tak:zobaczymy co nam powie Pani doktor...a ja zycze powodzonka na szczepiniu":)

witajcie mamuski:-D
u nas weekend udany :tak: było dośc ciepło, wybralismy sie na zamek w Knoborgu, całkiem fajnie:tak:

ale dzis pogoda do d..y:baffled: niedawno wróciłam ze spaceru i to pedem bo tak zaczęło padać że masakra, w ciągu 5 minut byłam cała mokra a i wózek też przemoczony bo oczywiście nie wzięłam ze sobą osłonki przeciwdeszczowej:dry:

co do dzieciaczków to czasami mam takie fazy że już bym chciała drugiego bąka ale jak pomyślę sobie że to moje maleństwo ma dopiero i już pięć miesięcy i zaraz miałoby być drugie malutkie to wolę poczekac jeszcze troszke bo chyba nie dałabym rady z dwójką maluchów, rok po roku

Kana zdróweczka dla Mariczki

i oczywiscie najlesze życzonka dla wszystkich jubilatów:tak:

Witam poniedziałkowo;-)

My dzisiaj w domku siedzimy, bo pogoda się popsuła, słonka nie ma, wiatrzysko wieje:wściekła/y:

A miałam iść się rozejrzeć za jakąś leciutką spacerówką, bo tej mojej z 4 piętra jakoś nie chce się znosić:zawstydzona/y:

Miłego popołudnia wszystkim:tak:

Cześć dziewczyny:-)
Mam do Was ogromną prośbę.Któraś z Was jak chrzciła dziecko to kupowała dla gości takie drobne pamiątki i podawała do nich linka...jakby któraś z Was miała coś takiego mogłybyście dać link?Dziękuję Wam już z góry;-) My ostatnio nie mamy kiedy odpisywać...Buziaki dla wszystkich od nas:tak:

Mamuśki no i idziemy z maleńką do lakarza na 16:10....mam nadzieje,że nic złego oprócz zwykłego przeziębienia nie bedzie....ona ma taki katarek mocki,az jej wszystko bulgoce z nosku....i ten kaszelek...tak mi jej szkoda :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Zdróweczka dla Mariczki!!!

U nas dzisiaj pogoda sie popsuła. Wprawdzie jeszcze nie pada, ale tak szaro-buro. Nic mi się nie chce.

Zaczęłam odpisywać na burzliwy słynny wątek z Opieki, ale wrodzone poczucie dobrej ogranizacji kazało mi się przenieść z tymi wywodami tutuj, bo przecież Opieka ma być od opieki, hihi.
Więc wklejam, co tam wypociłam:

Misiówka - Twój post potwierdza to, co napisałam już gdzieś powyżej, że nie chodzi o to, co mówimy, ale jak mówimy. Bo Twoja wypowiedź jest treścią i ideą bliska temu, co mówiła landryneczcka, ale głosisz swoje poglądy w sposób taktowny i nie obrażający nikogo. I chwała ci za to :tak:Jeśli wszyscy będziemy tak pisać, to nie będzie tu więcej takich nieporozumień, a za to bedziemy miały dyskusje z prawdziwego zdarzania - twórcze i pouczające :-D:tak:

sawka - zgadzam się z Tobą. Tyle, że myślę, że bycie patriotą wcale nie oznacza niedostrzegania wad swojego kraju. Wręcz przeciwnie, w dużej mierze oznaczać może także krytykę, ale konstruktywną, a nie agresywną i napastliwą.
I nie ma się co czarować, ze polska służba zdrowia, jak i zresztą wiele innych dziedzin życia, jak np. bliskie mi szkolnictwo, kuleje, ale nie można uogólniać, że wszystko w Polsce jest złe i do kitu, bo akurat fachowców wiele, w różnych dziedzinach mamy znakomitych i cenieni są na całym świecie. Tyle że faktycznie tutaj często mają kiepskie możliwości i to jest akurat smutne.

A co do emigracji... To bardzo osobista kwestia. Ja, choć czasem aż wrzeszczę z wściekłości na różne chore sytuacje, które się w PL zdarzają, nie wyjechałabym, bo bardziej niż komfort i wyższy standard życia cenię sobie, że jestem wśród bliskich i u siebie i tu czuję sie szczęśliwa. Ale jednocześnie doskonale rozumiem, dlaczego ludzie stąd wyjeżdżają i ukladają sobie życie gdzieś indziej.
I wiecie co? Fajnie, że na tym forum są ludzie o tak różnych poglądach i różnych życiowych doświadczeniach, przez to bycie z Wami tutaj jest takie fascynujące :tak:

sawka - zgadzam się z Tobą. Tyle, że myślę, że bycie patriotą wcale nie oznacza niedostrzegania wad swojego kraju. Wręcz przeciwnie, w dużej mierze oznaczać może także krytykę, ale konstruktywną, a nie agresywną i napastliwą.
I nie ma się co czarować, ze polska służba zdrowia, jak i zresztą wiele innych dziedzin życia, jak np. bliskie mi szkolnictwo, kuleje, ale nie można uogólniać, że wszystko w Polsce jest złe i do kitu, bo akurat fachowców wiele, w różnych dziedzinach mamy znakomitych i cenieni są na całym świecie. Tyle że faktycznie tutaj często mają kiepskie możliwości i to jest akurat smutne.

A co do emigracji... To bardzo osobista kwestia. Ja, choć czasem aż wrzeszczę z wściekłości na różne chore sytuacje, które się w PL zdarzają, nie wyjechałabym, bo bardziej niż komfort i wyższy standard życia cenię sobie, że jestem wśród bliskich i u siebie i tu czuję sie szczęśliwa. Ale jednocześnie doskonale rozumiem, dlaczego ludzie stąd wyjeżdżają i ukladają sobie życie gdzieś indziej.
I wiecie co? Fajnie, że na tym forum są ludzie o tak różnych poglądach i różnych życiowych doświadczeniach, przez to bycie z Wami tutaj jest takie fascynujące :tak:
masz rację mamy wielu specjalistów w różnych dziedzinach i wielu z nich jest niestety niedocenianych, mój M za tę samą prace tu w Dani zarabia 4-5 razy więcej niż w Polsce:szok: a i ja pracowałam i w firmie państwowej gdzie bez tzw. znajomości nic nie można i mimo tego że miałam wiedzę i doświadczenie wieksze od wielu osób tam pracujących to kwitłam na małoznaczącym stanowisku, bo nie miałam "pleców" osoby która mogłaby mnie popchnać, pomóc sie przebić...
a wyjazd mojego M do pracy za granice był poprostu koniecznością, po to zeby nie mieszkać całe życie u teściowej lub w wynajmowanym mieszkaniu, albo tak sie zaporzyczyc zeby zyc ledwo "od pierwszego do pierwszego", cos za cos

Dzwoneczko, ale sie przygotowałaś do zatrudnienia niani, czeka ją prawdziwe przesłuchanie:-D.

Ja też zazdroszcze tym z Was, które mają tylko jednego dzieciaczka i będą jeszcze miały, bo tak jak już tu nieraz pisałam uwielbiam być w ciąży, ale w mojej sytuacji już racezj się nie zdecyduję, trójeczka mi wystarczy.

Aniu, proszę bardzo, ja zamawiałam u tego sprzedawcy, wrzucił mi kilka sztuk gratis, w razie jakby sie coś potłukło w przesyłce, ale było super zapakowane i zostało mi sporo aniołków na pamiątkę:
podziękowania na chrzest - aniołki z różyczka (624991986) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Sawka, duzo w tym prawdy co napisałaś. ale dosć często spotykam sie z takim czymś: gościu pracował w Polsce 8 godzin dziennie i ciągle narzekał, ze mało zarabia i brakuje kasy, wyjechał za granicę i tam owszem zarabia wiecej, tyle ze pracuje nie 8 godzin, a 12-14 godzin dziennie, a żyje na podobnym poziomie jak tu w Polsce, wiec często mija sie to z celem. Nigdzie nie jest łatwo i pieniądze nie lecą z nieba, po prostu trzeba zasuwać czy u nas w Polsce czy gdziekolwiek za granicą.

Dzwoneczko, ale sie przygotowałaś do zatrudnienia niani, czeka ją prawdziwe przesłuchanie:-D.

Ja też zazdroszcze tym z Was, które mają tylko jednego dzieciaczka i będą jeszcze miały, bo tak jak już tu nieraz pisałam uwielbiam być w ciąży, ale w mojej sytuacji już racezj się nie zdecyduję, trójeczka mi wystarczy.

Aniu, proszę bardzo, ja zamawiałam u tego sprzedawcy, wrzucił mi kilka sztuk gratis, w razie jakby sie coś potłukło w przesyłce, ale było super zapakowane i zostało mi sporo aniołków na pamiątkę:
podziękowania na chrzest - aniołki z różyczka (624991986) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Sawka, duzo w tym prawdy co napisałaś. ale dosć często spotykam sie z takim czymś: gościu pracował w Polsce 8 godzin dziennie i ciągle narzekał, ze mało zarabia i brakuje kasy, wyjechał za granicę i tam owszem zarabia wiecej, tyle ze pracuje nie 8 godzin, a 12-14 godzin dziennie, a żyje na podobnym poziomie jak tu w Polsce, wiec często mija sie to z celem. Nigdzie nie jest łatwo i pieniądze nie lecą z nieba, po prostu trzeba zasuwać czy u nas w Polsce czy gdziekolwiek za granicą.

dokladnie:tak: a jakby chcial sobie kupic pracujac za granica tam mieszkanie to rowniez musialby sie zapozyczyc na pol zycia:-(:-( moze i pensje sa wyzsze w niektorych dziedzinach ale ceny mieszkan rowniez winduja do gory i takie mamy bledne kolo.

a My jestesmy na etapie poszukiwania nowego mieszkania i juz mnie wszystko wkurza z tego powodu:-(:-( jak sobie pomysle o tych pielgrzymkach, ogledzinach echhhhhhhhhhhhhh a potem urzedy urzedy zalatwianie remont przeprowadzka :-(:-(:-( leniem jestem:-(:-( znalazlam cos niedaleko nas wiec przynajmniej zalatwimy ogledziny przy okazji spacerku:baffled::baffled::baffled::baffled:

reklama
Hey

Wpadłam przekazać , że od dzisiaj do 8 maja od 15.55 - 16.00 bedą na TVP1 - 2 minutowe spoty z Warsztatów Pampers w , których uczestniczyliśmy :-)
Zapraszamy

P.S
Buziaczki dla Was:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry