reklama

Grudniowe mamusie 2008

mam bardzo chorego tatę, stan jego na tyle się pogorszył że daja mu lekarze kilkanaście godzin życia
liczylismy się i bylismy świadomi tej choroby ale wierzcie mi ten widok jest bardzo ciężki i nie do wytrzymania
nawet nie moge z nim cały czas być bo rozpuszczaja chemię i ze zwględu na ciążę nie pozwalają mi tam zbyt długo siedzieć
a wczoraj go zostawilismy w pełni świadomego, przytomnego - dzisiaj ...
wiem że nic nie dzieję sie bez przyczyny ale strasznie boje się o dziecko bo najpierw ja nałykałam się antybiotyków nie wiedząc o ciąży a teraz pełno zmartwień

Arlets Kochanie tak mi przykro...
Nie potrafię sobie wyobrazić jak Ci ciężko:-(
Trzymaj i bądź dzielna.

Dziewczyny , które nie czują ruchów! Nie denerwujcie się na zapas proszę Was. Może Kruszyny mają gorszy dzień . Przecież ciśnienie do niczego jest to i one mogą to odczuć poprzez Nasze zachowanie.

reklama
Przepraszam dziewczyny ale muszę zmienic temat.
zis boli mnie brzuch, promieniuje z boku na srodek. Zadzwonilam do mojej ginki i strasznie się zawiodlam. Kazala mi zadzwonic za 10min, a jak zadzwoniłam to miała wyłaczony tel.
W koncu po 40 min udalo mi się dodzwonic i byla bardzo niemiła.
brrrr

ja dzis kupilam gazetke m jak mama i tam jest artykul "nie przegap tych objawów" i pisza:
Reaguj od razu, gdy poczujesz:
-przewlekly bol brzucha polaczony z odczuciem twardnienia macicy,
-ostry bol brzucha po jednej lub z obu stronach macicy,
-bol brzucha o charakterze skurczowym, ktoremu towarzyszy bol barkow i odbytnicy,
-bol w gornej czesci brzucha w okolicach watroby.
Zadzwon do lekarza jezeli:
- po 20tyg ciazy nie czujesz zadnych ruchow przez okres 24 godzin,
- po 28tyg ciazy w porze zwykle duzej aktywnosci (wieczorem) odzuwasz mniej niz 10 ruchow na godzine,
- zauwazasz zmiane charakteru ruchow, np. gdy dziecko nie porrusza sie wieczorem, choc dotad bylo o tej porze bardzo aktywne lub na odwrot - gdy nagle gwaltowne kopie rano czy przed poludniem, a zwykle jest to okres malej aktywnosci.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry