reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudniowe mamusie 2008

no ja te zwłaśnie na tę siateczkę zwróciłam uwagę, widziałąm w sklepie tu u nas bardzo tania, ale stwierdziłam po co mi to?:-Da teraz, to kto wie, może nawet wypróbuje...:-p

reklama
Specjalnie dla Alexa od Juleczki!!!!!

mis10.gif

Od razu dziękuję za zyczenia na wilczy apetyt. Zadziałaly. Dziecię moję zjadło małą zupkę kukurydzianą i 100 mleka z butli i zasnęło. Bez cyca:-D:-D:-D:tak::-D
Czyli potrafi cwaniak jeden!
Bizniaki, gratulki z okazji drugiego zębolka :tak:

Lilac, super! My też chcemy już sami siadać! :tak: Bo narazie za każdym razem jak Bartek chce posiedzieć to mi pokazuje żeby go posadzić :-p
U nas to siadanie to tak z tydzień chyba ćwiczył i dziś na urodzinki swoje postanowił zrobić mamie prezent.:-D:-D:-D
hejjjjjjj u nas nocka boska jak za dawnych czasow:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: ech chwilo trwaj hihih:-D:-D:-D:-D
teraz maly rozrabia na podlodze , obiadek sie studzi a potem ruszamy na miasto gdyz w piatek nasza pierwsza rocznica slubu i trza jakiegos supraisa zakupic:-D:-D:-D:-D
mpoje dziecko zauwazylam nie chce marnowac ani sekundy ze swego cennego zycia , otoz jak wstaje po snie , nie traci czasu na jakies tam przebudzenia , otwiera oczy zrywa sie na czworaka siada i natychmiast do szczebli lozka i wstaje hihihihih ja to potrzebuje jakis 30 minut na rozbudzenie a ten to ma ekspres:szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D

a i kupila wczoraj tak polecana przez was kaszke bobovity na smaczny sen banankowa ale przepyszna!!!! i jaka slodziutka hhihih mamunia tez ja polubila z syneczkiem razem:-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p:-p

aaaaaaaa i mam prosbe:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kocchane jak wyglada ceremonia chrzcin????tak w skrocie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: kiedy sie zapala swiece co z szatka sie robi???
No ja to w sprawach chrztu jestem już chyba ekspertem;-):-D:-D:-D:tak:. Mój Puchatek w kwietniu, dwa tygodnie 1,5 tyg temu bratanica... Więc........
U nas chrzty są w trakcie Mszy. A przed uroczystością mieliśmy takie spotkanie dla rodziców i chrzestnych: co się mówi, kiedy, co się robi i co to wszystko własciwie znaczy. Dziecię w czasie chrztu (namaszczenia, polania itp) trzyma matka.Nie wiem czy tozwyczaj naszej parafii czy tak ogólnie. Chrzestna przykrywa dziecko białą szatką a chrzestny odpala świecę. Nie ma stresu, bo ksiądz mówi kiedy co następuje. A na samiutkim końcu święcą pamiątki.

W końcu przyszedł facio do bojlera i mamy ciepłą wodę. Hurrrrra! Trzymajcie kciuki zeby się juz nie psuł ten nasz staruszek.

Beciak, a ty nie biadocz tak na swój wiek, bo ja jednak starsza jestem i co.? Też chcę drugiego dziecia ale conajmniej z 5 letnia różnicą wieku. Teraz modne jest macierzyństwo po 30, ba nawet po 40. Taka Dowbor np. yn 30 lat a córa 9. I jak dobrze wygląda.

Od razu dziękuję za zyczenia na wilczy apetyt. Zadziałaly. Dziecię moję zjadło małą zupkę kukurydzianą i 100 mleka z butli i zasnęło. Bez cyca:-D:-D:-D:tak::-D
Czyli potrafi cwaniak jeden!

U nas to siadanie to tak z tydzień chyba ćwiczył i dziś na urodzinki swoje postanowił zrobić mamie prezent.:-D:-D:-D

No ja to w sprawach chrztu jestem już chyba ekspertem;-):-D:-D:-D:tak:. Mój Puchatek w kwietniu, dwa tygodnie 1,5 tyg temu bratanica... Więc........
U nas chrzty są w trakcie Mszy. A przed uroczystością mieliśmy takie spotkanie dla rodziców i chrzestnych: co się mówi, kiedy, co się robi i co to wszystko własciwie znaczy. Dziecię w czasie chrztu (namaszczenia, polania itp) trzyma matka.Nie wiem czy tozwyczaj naszej parafii czy tak ogólnie. Chrzestna przykrywa dziecko białą szatką a chrzestny odpala świecę. Nie ma stresu, bo ksiądz mówi kiedy co następuje. A na samiutkim końcu święcą pamiątki.

W końcu przyszedł facio do bojlera i mamy ciepłą wodę. Hurrrrra! Trzymajcie kciuki zeby się juz nie psuł ten nasz staruszek.

Beciak, a ty nie biadocz tak na swój wiek, bo ja jednak starsza jestem i co.? Też chcę drugiego dziecia ale conajmniej z 5 letnia różnicą wieku. Teraz modne jest macierzyństwo po 30, ba nawet po 40. Taka Dowbor np. yn 30 lat a córa 9. I jak dobrze wygląda.

lilac ty moj ekspercie a jakie pamiatki swięcą???????????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

a tam Dowbor, ja tam patrzę na swoje zdrowie, a nie modę, wiadomo, że im starzej tym po pierwsze większe ryzyko dla zdrowia dzidziusia, a po drugie dla zdrowia kobiety, ja wiem co niektórzy maja tak stalowe zdrowie, że i po 40 jest wszystko super, daj boże każdej kobiecie tak:tak:ale ja wiem po mojej mamusi, po mnie to tryskała energią, a jak siostre urodziła miała cos 31-2 lata, i wszystko sie posypało, problemy z zębami, kręgosłupem, ciśnienie, itp.ja tak nie chce:no: i tego się troche boje przyznam szczerze...a na kręgosłup to ja juz narzekam, nie na darmo fizjo dostałam:dry:
aj cos mnie na narzekanie wzięło, sorki:sorry2:

lilac ty moj ekspercie a jakie pamiatki swięcą???????????:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
no, medaliki np albo obrazki (ja np kupiłam Kubuniowi takiego drewnianego Janioła na ścinę zamiast obrazka). Takie kościołowe pamiątki jednym słowem. U nas ksiądz zwracał uwagę zeby np nieswięcić łyżeczek itp ale nasza chrzestna niedosłyszała;-):-D i poooszłoooo!!! Ale ksiżdz się uśmiechnął tylko i machnął tym kropidłem:-D:-D:-D
a tam Dowbor, ja tam patrzę na swoje zdrowie, a nie modę, wiadomo, że im starzej tym po pierwsze większe ryzyko dla zdrowia dzidziusia, a po drugie dla zdrowia kobiety, ja wiem co niektórzy maja tak stalowe zdrowie, że i po 40 jest wszystko super, daj boże każdej kobiecie tak:tak:ale ja wiem po mojej mamusi, po mnie to tryskała energią, a jak siostre urodziła miała cos 31-2 lata, i wszystko sie posypało, problemy z zębami, kręgosłupem, ciśnienie, itp.ja tak nie chce:no: i tego się troche boje przyznam szczerze...a na kręgosłup to ja juz narzekam, nie na darmo fizjo dostałam:dry:
aj cos mnie na narzekanie wzięło, sorki:sorry2:
Aj na plecki to ja też niestety narzekam ale może jeszcze się wyliżę jakoś.:-D:-D:-D

reklama
no babeczki,
my uciekamy na ważenie, obiadek zjedzony dzis ledwo ledwo...:baffled:

a potem przyjdzie Tatuś to pewnie dopiero popołudniu dotrę,

naraska

Do góry