reklama

Grudniowe mamusie 2008

widze ze sosik pomidorowy to nasze takie danie babyboomowe hha:)

Myszko a próbowałaś kiedys kuchni indyjskiej?? arabskiej??? ja jeszcze nie ale jestem na etapie zbierania informacji i mam ochotę troszke poeksperymentować , szukam tez fajnych przepisów jeśli masz jakieś sprawdzone to ja bardzo chętnie je poogladam:)

reklama
Tygrys mój M. nie lubi ostrej kuchni więc jedyne co robię to taka prawie shoarma - jak w Sphinxie. Kurczaka -pierś kroję w paseczki i zsypuję przyprawą kamisu do shoarmy własnie, smażę i dodaje pieczarki. Gotuję ryż z curry. Wyrzucam na talerz i zasypuje zółtym serem - mniam.

Poza tym - ja zdecydowanie preferuję kuchnie śródziemnomorską. Lekką, świeżą, pachnącą, z warzywami, owocami.

Ostatnia edycja:
bylam dzis na kontroli z filipem gdzyz nie mozemy sie pozbyc tego okropnego suchego kaszlu:( syropek nam nie pomogl wiec czas na inhalacje.
zapominajko wrzuc jesli mozesz na kulinarny jakies fajne smaczne sprawdzone przepisy z mieskiem:)
i Myszko ty tez:)
ps do tej sharmy tylko kurczak ser i pieczarki tak??

u nas calą noc przechodzily burze na zmiane deszcz blyskawice i grzmoty ech az dziw ze mi sie dziecko nie obudzilo. dzis jest cieplo ale pochmurno i co jakis czas pada deszcz ech.

Ostatnia edycja:
witajcie
u nas tez noc blyskawic
ale wczoraj juz nie bylo czym oddychac
bylam u lekarza, niestety nasza dr na urlopie, no i byla inna doktorka, nic nowego nie powiedziala, osluchowo oki, zabek powoli wychodzi i kazala zrobic badanie moczu bo moze po wakacjach jest bakteria w moczu wiec stad 37, 5, zobaczymy czy to prawda, wynik badania w poniedzialek, ale dzis doszedl nam kaszel i straszny katar, makabra, normalnie szpital mam od poniedzialku

Hej,
u nas też noc z burzami i deszczem. Ach gdzie to lato? Do tego jeszcze od rana głowa mi pęka.

Tygrysku, Mamusiu aby choróbska szybko zostawiły dzieciaczki.

ps. Tygrysku widziałam na blogu że masz nowa synową i to jaką ładną

Madziula zostawilam przepis dla ciebie:)

lo jej zdrowka dla karolinki!! ale jak tutaj nie chorowac jak za oknem takie paskudne pogody:(

Kokusiu tak naprawde to jest Filipka siostra cioteczna hahah to taka braterska milosc:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry