reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hejka Dziewczynki!
Gdzie Was wszystkie wywialo? Pustki jak nie wiem...
My wlasnie ze spacerku wrocilismy, wieje dzis przeokrutnie, ale jak na listopad pogoda cudna:tak: Zuzia zasnela mi po drodze w wozku i jeszcze dosypia. Ahhh jak sobie pomysle, ze za miesiac o tej porze bedzie juz ciemno jak w srodku nocy to dolka lapie. Ale byle do swiat, a pozniej juz z gorki;-)

Kanikya
zdrowka dla Bianeczki:tak:
Aniu no wlasnie nie wiem od czego to zalezy. Ale zeby nie bylo tak fajnie to od dwoch miesiecy mam praktycznie ciagle plamienia po tabletkach anty...:baffled: Wlasnie koncze opakowanie i przenosze sie na inne juz nie dla karmiacych.

reklama
dzięki dziewczyny, choróbsko się nie rozwinęło póki co, ale obserwuję dalej , za to dzisiejszy dzień w przedszkolu był pod znakiem płaczu , krzyku i cierpienia Bianci i mojego..aż jutro nie chce mi się tam iść... Zostawiam małą na razie na trzy godziny i dzisiaj jak po nią poszłam to w życiu nie widziałam tak zapłakanej mojej córci:-:)-( nie chciała mi nic opowiadać i dopiero w domu doszła do siebie i po godzinie zaczeła mówić cokolwiek o przedszkolu:zawstydzona/y: ehhh... miękką mam dupę jak chol..ra:-(

Kankiya nie daj się. Będzie dobrze. Pierwsze 2 tygodnie takie są, ale tak na prawdę to z każdym dniem będzie lepiej. Nie pokazuj Biance, że płaczesz przy rozstaniu. Uśmiechaj się i bądź dzielna!!!

Asiulkaa ja nie wiem jak wytrzymam tę ciemnicę. Nie lubię zimy, zawsze odliczam dni do wiosny. A do tego w tym roku lato mnie nie rozpieściło, więc tym bardziej... Nie zrobiłam sobie zapasów słoneczka i już mi go brakuje, choć na razie piękną mam jesień.

Dziewczyny piorę!! radość z dobrej pralki nieziemska:-D:-D:-D
o tej godzinie??:szok::-D:-D:-D super, gratulki;-)

Witam wszystkich:)
Bianka juz w przedszkolu, trochę było marudzenia ,ale o niego lepiej niz wczoraj - zobaczymy jak będzie podczas moejej nieobecności:-( a ja w końcu biorę sie za robotę,bo od środy nic mi nie szło. Miłego dnia kobitki:-)

Dzień dobry:-)

U nas pogoda piękna,słoneczko takie jakby miała być wiosna:-) Ale po 15:00 już czuć,ze to jesień,bo zaczyna się szaruga.Oliwcia śpi już na dworku,więc szykuję Fabianka i uciekamy.Oliwia wczoraj zasnęła w wózku o 9:30 i spała 3 godziny:-)
Życzę Wam miłego dnia,zajrzę później:-)

Witajcie...ja juz 3 godziny w pracy...i jakos ostatnio nie mam czasu was doczytać...;(

u nas jak na razie zdrowko jest tfu tfu...
Jula chetnie chodzi do przedszkola...

Tygrysku
pytalas o szkolenie fajnie bylo i nasze morze piekne jesienia, ale tyle km jechac zeby nic nie nauczyc sie to przegiecie...bo szkolenie niewiele mi dalo:-p

jak znajde chwilke to was nadrobie ale wybaczcie mi moja nieobecnosc...

Dzien dobry!
U nas kolejny piekny dzien:tak: A ja nie wiem co sie ze mna dzieje, taka chodze spiaca od jakiegos czasu. Zuzia zasypia rano, a ja koniecznie musze sie polozyc, bo jestem nie do zycia, choc pozniej wcale nie jest mi lepiej:confused:

Tygrysku no to milego prania:-D

Aniu mojej Zuzi ta pogoda tez sprzyja w spaniu na dworku, chociaz ja wole zeby spala w domu w swoim lozeczku, ona w sumie tez:tak: Wczoraj jak mi zasnela o 15.30 to o 17.30 ja budzilam, bo na zewnatrz o tej porze juz zimno i ciemno.

Madzienko tak to jest wlasnie z tymi "szkoleniami". Moj malzon z tylu szkolen na ktore jezdzil moze 2-3 byly takie, ze rzeczywiscie czegos sie dowiedzial czy nauczyl,a reszta to typowa popijawa i imprezowanie:zawstydzona/y:

reklama
Hej dziewuszki!
Przepraszam, ze Was tak zaniedbuje ale mam drugie dziecko w domu :-) Jedzenie co trzy godziny. Jogurciki, owocki gerberka, zupki.Gotuję zupy jak dla półroczniaka, same warzywka, później blenderek i na papkę i to jeszcze taką półpłynną. Od niedzieli mamy następny etap dieta papkowata, czyli już wprowadzamy delikatne zmielone mięso, ryby też rozdrobnione, więcej warzyw, owoce i pieczywko - rozdrobnione :-) I to około 3 tygodni. A potem lekkostrawna kuchnia - na parze, na grillu. Michał od operacji schudł 6,5 kg. Czyli w 9 dni.
Ja przy jedzeniu razem z nim. Troszkę większych porcji schudłam 1,5 kg :-)
Póki co jakoś wytrzymujemy razem w domu. Na szczęście zwolnienie ma do 20. A nie do konca miesiaca.

Kankiya - dzięki za linki. Przydadzą się na mikołajki :-) Dziś oglądałam dla Janka na urodziny taki warsztat Smoby. Moja mama kupuje mu kolejkę drewnianą z Ikea.

Moja siostra w niedziele będzie miała wywoływany poród. Bo mała Alusia coś się nie spieszy do wyjścia :-)

A Janek ma nową zabawkę - ring frisbee. M. kiedyś przywiózł ze stanów i Janek je wykopał z szafy. Teraz nie ma spaceru bez frisbee. Przynajmniej więcej się nabiega :-)

Buziakuje chorowitki.
Tygrys - ja to bym chciała, żeby mi się pralka popsuła. Dziś już prałam 2 razy. Albo jeszcze lepiej - niech się popsuje żelazko :-p

Do góry