reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja tak trochę z innej beczki :-) Kiedyś (dawno temu.... jak w bajce :-D) pracowałam w firmie, która produkowała artykuły spożywcze... I niestety pamiętam, że skład podawany baaaaardzo się różnił od tego, co faktycznie one zawierały. I niestety wiem, że teraz producenci też tak robią.. Więc jeżeli piszą, że coś tam nie zawiera konserwantów, barwników itp. to nie zawsze oznacza, że jest to zgodne z prawdą... Zaznaczam: "nie zawsze jest zgodne z prawdą" a nie "zawsze jest niezgodne z prawdą" :-)

reklama
Cyprysiowa - ja mam to samo w pierwszej ciąży w 9 miesiącu (pod koniec dopiero) wyszły mi dwa na środku brzucha od pępka w górę i w dół, a teraz już mi ta skóra trzeszczy dosłownie i okrutnie swędzi i piedze, smaruje się 2 razy dziennie, ale widzę, że na tych rozstępach mi pękają naczynka krwionośne!! szok!! Mam nadzieję, że nic nowego mi nie wylezie, bo niecierpię tych rozstępów, a są na samym środku...

Semiko - oj wiem coś o tym studiowałam chemię i robiliśmy analizy różnych produktów spożywczych np. wody mineralnej, lodów... krótko mówiąc masakra, hehehe. A lody z McDonaldsa to już rzeźnia - wiecie, że tam są prawie same antybiotyki!! Takie małe zabezpieczenie przed rozwojem bakterii... jak jestem chora to zawsze idę na sheka, pomaga, hehehe. A zaraz potem na wielki kefir, bo przewód pokarmowy zamienia się w pustynię przez którą przeszła czystka biologiczna.

Zmykam się wykąpać i spać, bo czas już najwyższy!

witam wszystkich.u nas swietna pogoda sie zapowiada.
ja na szczęście nie mam narazie problemów ze skurczami, mam nadzieję, że mnie to ominie,z rozstępami się już pogodziłam, też mi pare wyszło na brzuszku i udach, zobaczymy co dalej będzie.
kurcze, wizyte u gina mam dopiero 11.09 jeszcze tak długo trzeba czekać, żeby zobaczyć moje maleństwo. buuuuuu.

Cześć dziewczyny:) moja córeczka ma termin wg om na wigilię a wg ostatniego usg na 29.12
Póki co nie mam jeszcze żadnych rozstępów-przynajmniej nie znalazłam.
A co do irlandzkich pomidorów-faktycznie są okropne, i one i inne warzywa, nie mówiąc o mięsie, jakbym miała tam mieszkać to chyba bym z głodu umarła:-D
tak strasznie lubie lody, nawet te z mc donalda, ale prawdopodobnie mam cukrzycę i chyba mi się skończą ulgi i przyjemności:-(

Witam porannie :)

Ja dziś w wyjątkowo dobrym nastroju i pełna energii. Zdążyłam już z rana pół domku wyodkurzać )

Ewelw - dla mnie też to brzmi jak reklama producenta. Zresztą, już nie długo zostaniemy zasypane wręcz podobnymi "poradnikami" do spraw żywienia dzieci na przykłada i zawsze są one potwornie stronnicze, bo sponsorowane przez konkretne firmy produkujące mleka modyfikowane, kaszki, słoiczki z zupkami i deserkami, itp. Nawet w gazetach dla mam często są artykuły, niby neutralne, a tak naprawdę pisane pod dyktando sponsorów. I zawsze utrzymują w nich, że jedzenie ze słoiczków jest lepsze i zdrowsze niż gotowane dziecku w domu, co nie do końca jest prawdą.
Ja bym raczej radziła dystans i zdrowy rozsądek :)

witam.
ja naszczęście niemam jeszcze rozstepow. ale wczoraj sie najadlam strachu.... po seksie patrze a na poscieli plama krwi w pierwszym momencie zrobilo mi sie slabo az musialam sobie usiasc poryczalam i se mysle o co chodzi:szok: a co sie okazalo moj maz mial rane na kolanie i to byla jego krew ale normalnie myslalam przez chwile ze zawal zaraz bede miala:-D

Dzień dobry

Byliśmy wczoraj na tej wizycie(zobaczyć bobaska) (miala być o 20 a poślizgu było jakąś godzinę:wściekła/y:), no i .....dzidziuś zdrów jak ryba, serducho bije mocno i miarowo, nie ma żadnego ryzyka niedotlenienia. Nasz szkrabek waży już ok. 1.100 kg, był bardzo ruchliwy, nóżki miał założone całe na główce, i jak moja gina spytała czy chce mieć na imię Alanek to... pokiwał główką, że "TAK":-D:-D:tak:.Nasz syn pouśmiechał się do nas, pomachał nam, kilka razy sobie ziewnął (a co mu się dziwić jak było ok 21.20):-D:-D, aha i gina powiedziała, że tętno idealne (cokolwiek to oznacza:confused:) (ostatnio było 140 i 150 uderzeń\min). Jestem szczęśliwa po tym usg, już widziałam baaardzo wyraznie całą twarz maluszka, coraz mocniej czuję jak bardzo go kocham, i , że jest mój:tak:.
Ale dziewczyny jestem też podłamana tą wczorajszą wizytą:-(
Otóż przytyłam aż 8 kilo od ostatniej wizyty (ok. 5 tyg. temu) gina była w szoku, i nie była szczęśliwa z tego powodu- dostałam ostrą reprymendę, mnóstwo zakazów co do tego co mogę jeść a na co mam wogóle nie patrzeć:zawstydzona/y::-(Mówiła, że jeśli jeszcze przytyję to mnie da do szpitala:-(, że .... mogę nie urodzić pózniej Alanka...i kazała mi zrobic badania (pomijam glukoze) moczu, na cholesterol i coś tam jeszcze...mogę mieć tarczycę... a jeśli nie to wina leży po mojej stronie i mojego łakomstwa, ostatnio nawet w nocy jak chodzę na siusiu to szukam po szafkach czegoś słodkiego:zawstydzona/y:. Ja czułam, że przybrałam, ale jestem zła, że nikt mi nie powiedział, że chyba za dużo w ciągu ostatniego miesiąca, to przeciez 8 kg !!!! nawet MÓJ nie sprowadził mnie do pionu:angry::angry:
Sorki, już nie będę się żalić....to moja wina:zawstydzona/y:, po prostu teraz czeka mnie ostra dieta (taka zdrowa, bez słodyczy itp.)

Witam wszystkie Grudniowiczki!!!

Edee
dasz rade... tylko nie forsuj się tym za bardzo. Poproś swojego chłopa żeby zwracał Ci uwagę jak zobaczy, że za dużo jesz. Staraj się jeść często ale małe porcje... to naprawdę działa.
Nie wiem czy pracujesz ale w takiej sytuacji to trudno jeść czesto. Zazwyczaj robi się to w czasie przerwy, ale jak nie pracujesz to głowa do dóry.
Ja nie wiem czemu doktor powiedziała Ci że za dużo ważysz... czasami jest tak że na początku nic się nie tyje a później w krótkim czasie nadgania się zaległości. Ja np. teraz puchne bardziej niż miało to miejsce jeszcze miesiąc temu!!!
Ale kocham te kilogramy... moje maleństwo skacze mi tak w brzuszku ze hohoho...

Ah dzisaj w nocy żadnych skurczy!!!! :laugh2::laugh2::laugh2:6 kanapek z pomidorem chyba pomogły :laugh2::laugh2::laugh2:

Witajcie Grudnióweczki
Ja niestety w pracy, pogoda pochmurna, chyba zanosi się na deszcz. pracy sporo, ale zrobiłam sobie chwilkę przerwy, zeby poczyta co u Was.
Co do jogurcików i mlecznych rzeczy, to nie przepadam, czasem się zmuszę i coś tam sobie zjem, ale wiem, ze często zdarza się, ze dzidzia jest przebiałkowana i uczulona na mleko, jeśli mama spożywa dużo mlecznych przetworów.

reklama
Witajcie mamuśki, my już po śniadanku:tak: bo dzisiaj kochani pracownicy administracji od 8 zaczeli jakies wiercenia na klatkach więc spać nie dało się:baffled: ale dzieki nim obejrzałam Dzień dobry TVN:laugh2:

Ja juz nastawiałam pranie, bo u nas bardzo słonecznie i cieplutko....

Edee bądź dzielna i gratulacje zdrowego synka!!!:tak:

Pozdrawiam i życze miłego dzionka:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry