reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
pwa - super, że wszystko dobrze i dzieciątko już ma pozycję wyjściową :) U mnie na razie nóżki w okolicach pęcherza, a główka pod żebrami. Ginka powiedziała jednak, że jeszcze swobodnie się może obracać, więc mam nadzieję, że się obróci właściwie.

Motylek - witam serdecznie! I gratuluję Ci - po pierwsze wymarzonej córci, a po drugie wspaniale wychowanych starszych synów! Każda z nas takich efektów wychowawczych powinna sobie życzyć.

U nas też dzisiaj duszno jakoś i sennie... Nic mi się nie chce

Witam nowe mamusie:tak: I te stare:-p
Ale to nasze prawo jest pokręcone....Poczytałam i przynajmniej dowiedziałam się,że należy mi się macierzyński z ZUSu.Bo ja też mam umowę przedłużoną do dnia porodu.

Yoka ja też dostaję z ZUSu mniej pieniędzy niż na umowie...Bo nie dość,ze zabierają te składki na ZUS to jeszcze do tego ZUS zabiera 180 zł podatku.Pięknie.

Witajcie my juz po wizycie, z dzidzią wszystko oki:tak:, juz trzeci z kolei lekarz powtierdził płeć, więc powinna urodzić się dziewczynka:laugh2:dzisiaj powiedzial nam że chłopaka z tego nie będzie, ja mu juz uwierzyłam i spokojnie zaczynam kupowac sukieneczki:-DJuleńka waży 691g...i dzisiaj nie chciałą pokazać nam buźki, zasłaniała się rączka....za to obejrzeliśmy jej paluszki:-)

KANKIYA tez dzisiaj malowałam pazurki u stopek:laugh2: i chyba to był już mój ostatni raz, teraz będe przyuczała mężulka do robienia frenchu:-D i wiecie co nawet zgodził się:szok:

Co do spraw urlopu macierzyńskiego i wychowawczego to ja nie bardzo orientuje się w tych sprawach...wkrótce czeka mnie przeprawa z ZUSem :baffled:w sprawie zasiłku rehabilitacyjnego bo zbliża mi sie 120 dzien zwolnienia:sorry2:mam nadzieję że jakoś dam radę:-p

Buźka dla was wszystkich....

My jutro jedziemy do Ikei na zakupy:laugh2:a później może na działeczkę, więc odezwe się kolo niedzieli wieczor...
Życzę udanego weekendu....

Witam nowe mamusie:tak: I te stare:-p
Ale to nasze prawo jest pokręcone....Poczytałam i przynajmniej dowiedziałam się,że należy mi się macierzyński z ZUSu.Bo ja też mam umowę przedłużoną do dnia porodu.

Yoka ja też dostaję z ZUSu mniej pieniędzy niż na umowie...Bo nie dość,ze zabierają te składki na ZUS to jeszcze do tego ZUS zabiera 180 zł podatku.Pięknie.
No właśnie....to sie nazywa 100% wynagrodzenia.....śmiech na sali...:no:...mi też zabierają sporą część....:tak:

Yoka z tego co mam na umowie zabierają około 300 zł i jeszcze ten podatek!Porażka:wściekła/y: A najlepsze jest to,że jak jesteś na chorobowym np.tydzień to wliczają Ci sobotę i niedzielę dodatkowo,a na takim dłuższym jak my teraz to już nie.Miesiąc to miesiąc i tyle.Szkoda gadać.Ja chyba też muszę w końcu złożyć ten wniosek o zasiłek rehabilitacyjny....

Ja Właśnie wróciłam od lekarza...

27 tydzień - nic się z terminem nie zmieniło. Waży 906 gramów a najważniejsze że wszystko jest dobrze i że będzie na 100% DZIEWCZYNKA!!!!!!:-):rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2: ale jestem prze szczęśliwa!!!
Już się ułożyła głową w dół więc jest wielka szansa że Majka urodzi się naturalnie!!!!
pozdrawiam... idę podzielić się tą wiadomością z najbliższymi :-):-):-):-)

No to GRATULACJE!:-)

A ja właśnie zaciągnęłam męża po shaka czekoladowego, żelki Haribo i Pepisy:-p:-D:-D
Właśnie to pochłaniam.
:-D:-D:-D:-D

pwa83 gratuluje córeczki :-)

dziewczyny czy któraś z Was stosuje przeciwzapalne gałki dopochwowe Vagical ? Bo nie wiem czy można je stosować w ciązy.

Nie wiem czy mozna je stosowac w ciazy, ale napewno mozna stosowac nystatyne, bo ja w 12 tyg mialam ja przepisana. Niestety własnie sa na recepte, ale mojemu mezusiowi udalo sie przekonac pania w aptece i sprzedala nam dwa opakowania wiecej niz bylo na recepcie. Zabralam ze soba wrazie powrotu brrr...:zawstydzona/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry