reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
dziewczyny napiszcie mi jakie choroby sa grozne dla plodu.
Mój syn jest caly w plamach (twarz i plecy) najpierw myslalam ze to przez komary bo wczoraj bylismy u kuzynki ktora mieszka w domku, tam bylo pelno komarów, maly bawil sie na dworzu... ale zobaczylam ze masz tez na plecach a przeciez mial koszulke.

Ospe mialam wiec sie nie boje, wiem ze grozna jest swinka i rozyczka, ktora niewiem jak wyglada.:-(

Cyprysiowa a to nie jest szkarlatyna??Dzieciaki moich znajomych zaczynaja masowo na to chorować...Jakos podobnie objawia się...:sorry2:

Blizniaki co do tipsow to na porod na pewno bedziesz musiala zdjec (laski zdejmuja okolo 37 tyg) bo musi byc widoczna twoja naturalna plytka zeby sprawdxac czy nie sinieja ci paznokcie itd.
Po porodzie jesli bedziesz w stanie robic przy dziecku z poaznokciami to sobie zalozysz :tak:

Blizniaki co do pazurków to dowiedz się od położnych w swoim szpitalu albo od swojej ginki...ja mam akrylowe i kolezamki rodzące w tym samym szpitalu mowiły że przynajmniej jeden musze zdjąć...właśnie żeby było widac naturalną płytke paznokcia...ale ja to jeszcze sobie sprawdzę:tak:
Inne nie musiały wcale zdejmować powiedzieli jej że pazurki u stópek tez mogą być...;-) więc proponuję dowiedzieć się w szpitalu...

Madzienka - widzę, że twoje pazurki na wagę złota, hihihi, ja bym chyba nie ryzykowała, tu chodzi o wasze zdrowie, a po porodzie zawsze możesz znowu sobie sprawić...

Cyprysiowa - może znowu się uczulenie uaktywniło, teraz jak napisałaś, to mi się przypomniało, że coś kiedyś wspominałaś... ja bym na twoim miejscu nie spekulowała za dużo, idź do lekarza z Cypim, ona napewno cię uspokoi.

Madzienka - widzę, że twoje pazurki na wagę złota, hihihi, ja bym chyba nie ryzykowała, tu chodzi o wasze zdrowie, a po porodzie zawsze możesz znowu sobie sprawić...

Misiówka czy ja wiem czy na wagę złota:tak:nie ukrywam że ciężko się z nimi rozstać po tylu latach razem:laugh2:...jesli nie przeszkadzają lekarzom w moim szpitalu to po co mam je zdejmowac...
Decyzja oczywiscie zapadnie juz bliżej porodu...

Szkarlatyna objawia sie wysoka gorączką i bólem gardła-to sa pierwsze symptomy. Po paru dniach dochodzi wysypka-właśnie takie plamy różowo-czerwone.Jednak te plamy następują później i dlatego na początku lekarze mylą pierwsze objawy(ból gardła i wysoka goraczka) z anginą.

witajcie wieczorkiem
Dopiero wróciliśmy do domku, byłam z chłopakami w Kołobrzegu w sali zabaw, potem na obiadku, na lodach i spacerku po starówce kołobrzeskiej, a po prosto stamtąd pojechałam jeszcze do koleżanki. Tak wiec cała niedziela poza domem, ale jestem zadowolona, bo chociaż dzień mi szybko zleciał, a nie cierpię wekendów, jak nie ma mojego w domu, bo tak mi sie wtedy dłuży, ale tym razem weekend wypełniony atrakcjami po brzegi.
Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi dotyczące paznokci. W zasadzie to już od dawna nie mam tipsów, tylko swoje paznokcie pożelowane, ale i tak są bardzo zniszczone opiłowywaniem i nie ukrywam że jestem do nich przywiązana.
Teraz gotuję zupkę na jutrzejszy obiadek, a za chwilę kąpać się i do łóżeczka, bo rano pobudka.

reklama
Dzien dobry.

Do lekarza idziemy na 11.00 ale juz wiem ze to zadna ospa itd. bo ma mniejsze niz wczoraj i nie wyszly inne za to rano jak go zobaczylam to sie przestraszylam:no: mial to "ugryzienie" jedno pod oczkiem, dzis sie obudzil z tak spuchnietym okiem ze ledwo otwiera, ma takie limo ze szok!!! poza tym kaszle takze idziemy do lekarza.
A ja obudzilam sie i myslalam ze nie wyrobie na ból gardla, psiknelam sobie tamtum verde i wypilam goraca herbate z cytryna i narazie tak nie boli ale rano nie moglam nic przelknac.:no:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry