reklama

Grudniowe mamusie 2008

Drogie mamusie, ja właśnie odebrałam wyniki glukozy 75 na czczo. Czy któraś z Was orientuje się czy wynik 48 (czegoś tam) po 2 godzinach jest w normie:confused::confused::confused:, moja gina, będzie dopiero jutro, a strasznie jestem niespokojna czy wszystko jest oki:baffled:

reklama
Drogie mamusie, ja właśnie odebrałam wyniki glukozy 75 na czczo. Czy któraś z Was orientuje się czy wynik 48 (czegoś tam) po 2 godzinach jest w normie:confused::confused::confused:, moja gina, będzie dopiero jutro, a strasznie jestem niespokojna czy wszystko jest oki:baffled:

edee ja też miałam robioną glukozę 75g i na moich wynikach takie sa normy...

Glukoza na czczo(uwzględniając wiek i płeć pacjenta) - min. 65mg/dl - max. 105mg/dl
1h po podaniu 75g glukozy - min. 65mg/dl - max. 105mg/dl
2h po podaniu 75g glukozy - min. 65mg/dl - max. 105mg/dl

Agacia nie martw sie na pewno wszystko jest ok, przecież jest to zewnetrzne poparzenie skóry i maleństwu napewno nic sie nie stało, głowa do góry smigaj jesć śniadanko:tak:

edee ja też miałam robioną glukozę 75g i na moich wynikach takie sa normy...

Glukoza na czczo(uwzględniając wiek i płeć pacjenta) - min. 65mg/dl - max. 105mg/dl
1h po podaniu 75g glukozy - min. 65mg/dl - max. 105mg/dl
2h po podaniu 75g glukozy - min. 65mg/dl - max. 105mg/dl

:szok::szok: to znaczy, że ja po dwóch godzinach (75g glukozy) nam niedobór (48mg/dl):confused::szok::confused:, ale czego:confused: już się boję co mi jutro gina powie:-( (a jeśli coś jest nie tak:-()

P.s. dzięki za podanie norm- szkoda tylko, że się w nich nie zmieściłam:-(

Agaciu82 wydaje mi się, że nie zaszkodziłaś maleństwu, bo skóra nie jest przecież taka cienka a dziecko dzieli je jeszcze od niej kilka warstw, ale rozumiem Twoje zaniepokojenie, bo sama popłakałabym się z nerwów i ze strachu, na pewno nic się nie stało , ale powiedz jeszcze o tym wydarzeniu swojemu lekarzowi przy wizycie;-)

edee mysle że masz za niski poziom cukru po tych dwóch godz, a te normy które podała Madzienka sa indywidualna norma dla niej
ogólnie dla kobiet w ciązy maksymalnie cukier we krwi powinien wynosic 140 mg (tak mi tłumaczył mój gin)

:szok::szok: to znaczy, że ja po dwóch godzinach (75g glukozy) nam niedobór (48mg/dl):confused::szok::confused:, ale czego:confused: już się boję co mi jutro gina powie:-( (a jeśli coś jest nie tak:-()

P.s. dzięki za podanie norm- szkoda tylko, że się w nich nie zmieściłam:-(

Edee różne laboratotria moge mieć rózne normy-ja robiłam w lux-medzie, najlepiej jakbys dowiedziała sie w swoim...ale nie denerwuj sie na pewno wszystko bedzie dobrze:tak:
Ja po dwóch godzinach miałam 80,7 mg/dl

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry