reklama

Grudniowe mamusie 2008

Yoka może to i głupie przesądy,ale akurat na to wolę uważać,bo mój mąż i kuzyn oboje mają plamki na policzkach,bo ich mamy się przestraszyły i prawie dotknęły buzi.Ciocia ma na nodze ogromną brązową "myszkę",bo jej mama złapała się za nogę...A kolega miał taką wielką"myszkę" pod okiem i też jego mama sie przestraszyła i złapała za buzię.Być może zbieg okoliczności,ale wolę nie kusić losu widząc jak to wygląda.oczywiście można mieć znamię bez powodu i tak samo można go nie mieć nawet jeśli "powód"był;-)

reklama
A my już po pierwszych zajęciach.
Szkoła bardzo fajna i prowadzące ją również. Razem było Nas ponad 10 par.
Kobietki z terminamy od listopada - do grudnia.
W Środę omawiamy poród:happy: A mojemu mężowi zajęcia bardzo odpowiadają szczególnie zalecenia po 36 tyg. czyli nawet 3 razy dziennie sex..:-D

Mamy też przepisy na herbatki i olejki przyspieszające poród po 36 ty. czyli przygotowujące szyjkę macicy.
No i nakaz masażu krocza ( najlepiej przez męża:-p) raz dziennie również robionym olejkiem.

Ja nawet lepiej się poczułam idąc na te zajęcia bo zobaczyłam , że wcale nie jestem najgrubsza..:happy::-D

Cyprysiowa sto lat , sto lat niech żyje ,żyje Nam

Ja mam znamię na plecach i moja mama twierdzi, że niczego się nie przestraszyła jak była ze mną w ciązy a już tym bardziej się nie poparzyła :-)
Jak niby coś takiego wytłumaczyć medycznie?
Poza tym jest wiele wersji dotyczących takich znamion - że kobieta ciężarna musi przestraszyć się myszy (skąd ja bym miała teraz mysz wytrzasnąć?) albo, ze wogóle musi się przestraszyć, albo poparzyć. No więc właściwie to od czego - od myszy czy poparzenia?
Nie, w głowie mi się takie zabobony nawet nie mieszczą:-)

Myszqa ja też nie wierzę w rzeczy,których nie da się w żaden sposób wytłumaczyć.W to szczerze mówiąc też nie bardzo chce mi sie wierzyć,bo niby jak to możliwe?No,ale mając dowody wolę uważać;-) Od uważania nic mi się nie stanie;-)

Ania to prawda - od uważania nic Ci się nie stanie:-)

Dziewczynki spadam spać :-)

Cyprysiowa jeszcze raz dużo buziaków i powodzenia dla męza na egzaminie!!!

A więc po 36 tyg. metody na przyspieszenie porodu:

Napar z liści malin 3 x dziennie
Operal ( olej z jesiołka) 2 x dzienie po 2 kapsułki
seks

Masowanie krocza od teraz ( jeżeli nie ma żadnych infekcji dróg rodnych).
Baza:
Parafina ciekła lub olejek ze słodkich migdałów
10 ml wit. E ( w buteleczce)
olejek eteryczny lawenda, herbaciany, migdałowy i drzewo sandałowe po 3-4 krople każdego z nich dolać do bazy .

Następnie raz dzienie po 10 minut smoarować krocze i wejście do pochwy ( tu zachęcają tatusiów).

Powodzenia w masażach .
Ja będę stosować:-)

Hej Mamuski!
Ja ten weekend spędziłam nad jeziorkiem i nawet była super letnia pogoda. Niestety dzis znów poniedziałek choc pogoda dopisała.:tak:

Co do tych znamion to tez nie wierze. Moja siostra miała takie znamie na policzku wielkości monety 50gr ale to była wielkośc jak była nastalatką bo z wiekiem to rosło, aż w końcu to usunęła i nie ma śladu. Gdyby to o tych znamionach było porawdą to mój bart tez by miał bo oni sa bliźniakiami.
A ja w poprzedniej ciązy strasznie się wystraszyłam omal nie zemdlałam a mój synek nie ma żadnego znamienia.

reklama
gdyby prawda było to o strachu to moje dzieci bylyby cale w znamionach :-Dmoj maz czesto mnie straszy a ja zawsze odruchowo lapie sie za brzuch i nic, Cypi nie ma zadnego znamiona :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry