reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześ kochane mamuśki;-)

Gardło mnie coraz bardziej boli:baffled:
Wczoraj wypiłam herbatę z miodem, i mleko z miodem i dupka. Boli jeszcze bardziej:crazy:
Nie znoszę jak mnie coś boli. Wrrrrrrrrrrrrr:wściekła/y:

Myszko znalazłam coś na Twoje dolegliwości:
sposoby zapobiegania bólowi gardła: - picie dużej ilości herbaty z cytryną lub z sokiem malinowym (w dzień), a mleka z miodem (wieczorem);
- kilkakrotne płukanie gardła ciepłym naparem z szałwi lub letnią wodą z solą;
- zażywanie witaminy C;
- ssanie cukierków eukaliptusowych lub innych udrażniających drogi oddechowe;
- jedzenie więcej jak do tej pory owoców i warzyw, które zawierają dużo cennych witamin;
- stosowanie naparów z kwiatów czarnego bzu lub z rumianku;
- picie domowych syropów np. z cebuli;
- zwilżanie suchego powietrza panującego w pokoju, np. przez powieszenie mokrego ręcznika na kaloryferze;
i płukanie gardzioła wodą z solą;-):tak::tak:
dużo zdróweczka życzę:tak:

reklama
Dzięki Kankiya kochana jestes!!!

Nie chciałam się truć żadnymi prochami. Muszę wysłać męża po sok z malin. :-)
Miałam w planach tą płukankę z wody i soli.
Oj dłuuugi dzien przede mną.

U nas od wczoraj leje:-( a ja muszę na jakieś zakupki wybrać się:sorry2:

Myszqa współczuję bólu gardła...dla mnie to najgorszy ból:crazy:

W necie znalazłam " Przeziębienie - jeśli boli cię gardło, głowa, mięśnie, gdy cieknie z nosa, prawdopodobnie nabawiłaś się infekcji wirusowej. Aby zmniejszyć ból, zupełnie spokojnie możesz w ciąży stosować preparat zawierający paracetamol, przeciwgorączkowy syropPyrosal, wszelkie preparaty z witaminą C (np. Rutinoscorbin), czosnek w tabletkach (np. Aliofil). Na wirusy nie ma lekarstwa. Są tylko sposoby przynoszące chwilową ulgę - kubek mleka z miodem, herbata z imbirem lub malinami, esencjonalny rosół z kurczaka, przecier z surowych żurawin, syrop z cebuli i wyleżenie się w ciepłej pościeli. "

A miod podobno podraznia gardlo!!ale czy to prawda nie wiem tak słyszałam...ja nienawidzę miodu:no:

Myszqa w aptece powinnaś dostac coś homeopatycznego na ból gardła...:tak:

Zdrówka!!!!!

dzien dobry. ;-)
dzien zaczal sie ok, zadzwonilam rano do sklepu zeby przywiezli komode nie pozniej niz 15.20 bo wychodzimy a pani na to czy jestem w domu teraz, ja mowie ze tak ale jestem sama a ona ze za 10 minut bedzie pan i mi wniesie :tak: i mam juz komode w domu:-D
Teraz zeby tak gladko wszytsko poszlo przy odbiorze wózka ...

Cyprysiowa - to trzymam kciuki, żeby gładko poszło.

Myszka - u nas też nie najlepsze samopoczucie. Ratuję się właśnie domowym soczkiem z malin, syrop z cebuli zasypanej cukrem tez dobry. No i na noc obowiązkowo mleczko z miodem i majerankiem.

czesc!
ja już się przyzwyczaiłam do deszczu, mamy go od tygodnia i nawet meta tour d"Pologne w czasie weekendu nie załatwiła nam słońca.

ja polecam (juz o tym pisałam) sprawdzony i naturalny sposób, gdy jest się "niewyraźnym" ewenetualnie, gdy "coś nas bierze" - sok z 4 cytryn. Przy okazji można sprawdzić, czy nadajemy sie do orderu uśmiechu:-) najlepiej 2 dni przed snem.

Zdrówka życzymy!

Szlag mnie trafia jak słyszę o takich pracodawcach ze słomą w butach:crazy: 2 moje kuzynki też zostały tak wyrolowane, jak na L4 dostaje się nagle najniższą krajową...:wściekła/y: i pajace się tłumaczą, ze mają dodatkowe koszty ze względu na ich nieobecność. bla bla bla:angry:
moze i praca w korporacjach ma swoje minusy, ale przynajmniej nie płacą pod stołem, więc chwilowo sobie chwalę bycie trybikiem w wielkiej maszynie. a Wam życzę odwagi w walczeniu o swoje (napisała ta, co się boi zusu....)

3 umowa musi byc na czas nieokreślony jesli jest zachowana ciągłość zatrudnienia. i nie namawiałabym pracodawcy na łamanie prawa. Raczej szczere dogadanie sie jak to zrobiła Yoka, choc to wymaga na pewno odwagi i pewnosci siebie!:-)

Cześć dziewczyny. Chciałam się dowiedzieć czy to jest normalne że moj maluszek była bardzo aktywny i mnie non stop kopał a od dwóch dni zrobił się bardzo spokojny i tylko czasami czuje jego ruchy? Bo mnie to trochę zaniepokoiło i chciałabym, się dowiedzieć czy takie coś się zdarza.

Nic sie nie martw moja niunia tez od kilku dni spokojniejsza, mysle ze zaczelo sie naszym pociechom ciasno robic :-)

Tez obudzilam sie dzis wczesnie jak moj wychodzil do pracy ale ze bardzo bolala mnie glowa zmierzylam cisnienie a tu szoook:szok: 141/93:szok: a jak wstalam to juz mialam tylko 115/78 a glowa dalej boli, nie wiem co z tym moim cisnieniem:-(

Myszqa zdrówka życzę...:-)

Reszta dziewczyn Wy też na siebie uważajcie bo przy tej pogodzie to bardzo łatwo o przeziębienie....ja tez trochę smarkata jestem ale gardełko jak narazie ok więc mam nadzieje że nie rozłożę się do końca....

reklama
Cześć dziewczynki:-)

Pogoda fajna to znaczy chłodno i pada :-D ja to wariataka jestem , że lubię taką pogodę.
Wstałam dzisiaj o 11.30 ale to dlatego , że nie mogłam zasnąć przez tą nogę:wściekła/y:
Pocieszam się tym , że jeszcze 9 tyg. i Oliwka będzie ze mną leniuchować do 12.00 w łóżeczku:-)

W przyszły czwartek ostani raz przed porodem jadę do Starachowic a potem to już rodzina będzie do Wawy przyjeżdżać:-)
W przyszłą Sobotę mam także wesele znajomych więc jakieś ubranko musze sobię kupić bo nic nie mam buuu:-(Ale jakoś to będzie.

Za to już za kilka tyg. kupujemy łóżeczko i wózeczek i już na tą myśl robi mi się fajnie !:-)

Przeziębiania łapią teraz każdego więc ja tylko czekam bo wiem , że mnie nie ominie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry