reklama

Grudniowe mamusie 2008

Marzycielka niestety to sa polskie realia:crazy: nigdy tego osobiscie nie widziałam, ale słyszałam, że w Lublinie jest tak samo:crazy: więc działaj!!!!!
Moi sąsiedzi przypadkiem odwiedzili taką giełdę i tym sposobem zostali posiadaczami malutkiego szczeniaczka:sorry2:

Wiesz ja pomagam już kilka ładnych lat bezdomnym i porzuconym psom ale takiego bezmyślnego rozmnażania dla kasy nienaiwdzę!!!:wściekła/y:
Taka sytuacja jest patowa; kupisz szczeniaka bo Ci go żal a "handler" za kilka tygodni ma kolejne no bo schodzą...
Jest popyt to i podaż...

Dlatego ja jestem zdania : RASOWY - RODOWODOWY ;-)

reklama
Wiesz ja pomagam już kilka ładnych lat bezdomnym i porzuconym psom ale takiego bezmyślnego rozmnażania dla kasy nienaiwdzę!!!:wściekła/y:
Taka sytuacja jest patowa; kupisz szczeniaka bo Ci go żal a "handler" za kilka tygodni ma kolejne no bo schodzą...
Jest popyt to i podaż...

Zgadza się!!!

Ludzie z litości kupują szczeniaczka za małe pieniądze a później zostawiają go przywiązanego w lesie:crazy::no:

Dziewczynki mam pytanie do Was...

mam problem ze spaniem na boku, przed ciążą spałam tylko na boku a teraz na placach...wiem że kiedys już o tym pisałyście
Czy robie krzywdę naszej niuni śpiąc na plecach???:zawstydzona/y:

Dzięki:tak:

Jest popyt to i podaż...

Zgadzam się z Wami dziewczyny....choć niekoniecznie uważam że rozmnażanie dla kasy jest czymś złym.....chodzi o to w jakich warunkach jest to praktykowane....przecież hodowcy tez robią to dla kasy...
Niestety najgorsze jest to,że w ludziach panuje taka totalna znieczulica,że aż trudno o tym mówić...liczą na niezły zarobek idąc po najmniejszej linii oporu...i przykre jest to że tak mało jest służb likwidujących takie pseudo "hodowle":-(a polskie prawo przewiduje tak śmieszne kary za znęcanie się nad zwierzętami...no bo inaczej tego nazwać nie można...:-(

Dziewczynki mam pytanie do Was...

mam problem ze spaniem na boku, przed ciążą spałam tylko na boku a teraz na placach...wiem że kiedys już o tym pisałyście
Czy robie krzywdę naszej niuni śpiąc na plecach???:zawstydzona/y:

Dzięki:tak:
Spiąc na plecach uciskasz na żyłę główną co powoduje niedotlenienie zarówno Ciebie jak i maleństwa...dlatego jest niebezpieczne...ja np. nie mogę juz leżeć na plecach bo mała jest już tak ciężka że i mi bardzo źle się oddycha...

Witajcie mamuski:-)

Ja tego tak nie zostawię !
Podobno w Stolicy działa Straż dla Zeiwrząt.
Zaraz najdę do nich namiary i będe pisać, pisać i jeszcze raz pisać aby ruszyli dupy i kontrolowali w jakich warunkach te psy sprzedają!!
Jestem załamana i ciągle te biedne mordki widzę.....:-(:-(
Marzycielko popieram Twoja postawę i zarazem podziwiam, ze potarfiłaś podchodzic do każdego handlarza z osobna i opieprzać, szkoda tylko, że zaraz po Twoim wyjściu napewno sytuacja wróciła do tej sprzed Twojego przybycia:-( To przykre, ze tak mało można zrobić , aby pomagać tym biednym zwierzątkom:-( Za granicą ( chyba w stanach) ludzie za takie zachowania moga póść do więzienia a u nas prawo jest tak ubogie w stosunku do zwierząt, że szkoda gadać.. ach...

Witaj Kana naprawiaj szybciutko kompa i pokaz nam swojego Aniołka:tak:;-)

Spiąc na plecach uciskasz na żyłę główną co powoduje niedotlenienie zarówno Ciebie jak i maleństwa...dlatego jest niebezpieczne...ja np. nie mogę juz leżeć na plecach bo mała jest już tak ciężka że i mi bardzo źle się oddycha...
ojejku nie wiedziałam:szok: mi tez najlepiej spać na pleckach, nawet jak położe sie na boku to budzę się na plecach.. ojj chyba musze się przywiązać w pozycjii bocznej:tak::-D kurcze to niedotlenienie to powazna sprawa.. jak człowiek malo wie czasami:zawstydzona/y:

Macie rację dziewczyny. Sytuacja jest PATOWA:wściekła/y:
Ale ważne , że są ludzie , którzy coś w tym kierunku robią tylko najpierw muszę do nich uderzyć a na pewno to zrobię:tak:

YOKA dziękuję!!!Ja to chyba do pleców przywiążę sobie coś gniecacego:laugh2:może to pomoże!!!

reklama
Witajcie mamusie :-)

kana witaj z powrotem. Powodzenia na obronie :-D.

My dzisiaj już po zakupach. Musieliśmy kupic, farbe, panele i takie tam do remontu. teraz ja piję kawkę i troszke odpoczywam a mój Krzysztof juz działa z remontem :happy:.

Straszna mam dzisiaj zgage.
Kurcze Yoka nie wiedziałam, że jak spie na plecach to szkodze maleństwu :baffled:, dobrze, że o tym napisałas. A ja lubię na plecach spać :baffled:.

Justyna kochaną masz tą córcie:tak:, i taka sliczną :tak:, taki kochany blondasek :happy:.

marzycielka potrafisz walczyc jak lwica :tak:, te pieski to Cię musza kochac za to :happy:.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry