reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Zyrafka tak dokładnie zrobiła moja koleżanka :-D Powiedziała chłopu, że to ona 9 miesięcy chodzi w ciąży i to ona musi przeżyć poród, więc ona wybiera imię :-D I oczywiście postawiła na swoim :-D

Bylismy dzis na spacerku i oczywiscie poplynelam znowu finansowo ;-)
Kupilam malemu rożek cudny, chcialam znowu ecri ale stwierdzilam ze bedzie sie brudzil i kupilam niebieski z taka kokarda fajna :tak: kupilam cyprianowi kubeczek z kubusiem pchatkiem i paputki z piratami :-Dw aptece zostawilam troche kasy, miedzy innymi kupilam pulmex (moze noc bedzie lepsza) no i odwiedzilam cukiernie, kupilam 2 kostki pyyysznego ciacha i zazyczyli sobie troche za to :zawstydzona/y:

Co do imionek to ja powiedzialam ze ma sie podobac tak mi jak i Adrianowi bo w koncu to nasze dziecko. Jak mi sie cos podobalo a jemu nie to sie nie upieralam i odwrotnie. Narazie "ostatecznie" stanelo ze nas synek to Ksawery :tak: Nie mylic bron boze z Xaverym czy jesze gorsza Xavierem :szok:

Żyrafka Ach i mialam jescze pisac ze Julka mi sie nie za bardzo podoba (jako imie ok ale tych Julek od cholerki. Za to Kinga-super , Emilka-super ,Matylda- super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkie 3 mi sie podobaja bardzo!!

Agacia ja bym na twoim miejscu walczyla o inne niz setny w poblizu Mateusz

Pytia
Cypi tez wydmu****e ale jednak zawsze cos zostaje wiec z 2 razy dziennie uskuteczniami fride, oczywiscie gonitwa po domu,krzyki na ratunek itd.

Ostatnia edycja:
Żyrafka Ach i mialam jescze pisac ze Julka mi sie nie za bardzo podoba (jako imie ok ale tych Julek od cholerki. Za to Kinga-super , Emilka-super ,Matylda- super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wszystkie 3 mi sie podobaja bardzo!!

Agacia ja bym na twoim miejscu walczyla o inne niz setny w poblizu Mateusz

A nam bardzo podoba sie Julka:tak: mimo że ich mnóstwo...podobno-ja znam może dwie:shocked2:ja tez mam imię, które było bardzo popularne w swoim czasie i Magd było na pęczki :-D:-p:-D:-p

U nas chłopak też miał być Mateuszkiem:blink:

Dziewczyny pisałyście coś o kołysankach dla bobasa (czy cos w tym stylu). Gdzies mi to umknęło w natłoku postów. Możecie mi napisac co to jest dokładnie i gdzie tego szukac?

No własnie z tą MATYLDĄ jest tak,że nie mam pojęcia,jakie są zdrobnienia.Imie sliczne,tylko trochę długie.No i jeszcze zapomniałam o ZOSI!!!:tak:Ja też bym chciała,żebyśmy razem wybrali imię dla córci,ale ja JULKI bardzo nie chcę,więc mam się zmuszac???Mąż najmniej negatywnie zareagował na Emilkę-może ,może:happy2:.A dzidzia przez pierwszych 5 m-cy była chłopcem o imieniu Jasio-to już wybraliśmy daaaaawno:-).A tu mi lekarz pewnego dnia mówi,że dziewuszka jednak-no i problemu narobił hihi:-).

Madzienka pewnie, jesli Wam sie podoba to oczywiscie nie ma przeciwskazan zeby tak dac :tak: My wolimy zadsze imiona, moze dlatego ze nazwisko mamy Nowak i np. w naszym przypadku Jan to tylko jako przyklad na skrzynke pocztowa :-D

Żyrafka
jak nie chcesz Julki to powiedz mezowi ze nie bedziesz sie zmuszac i jak on by sie czul gdybys dala na imie jakos jak mu sie nie podoba. Usiadzcie i sprobujcie dojsc do porozumienia. Emilka-śliczne imie, Emisia ehhh

reklama
...czyli na poczatku mam prać w tych jeplach itp. czy od razu mogę zacząc od Viziru sensitive:shocked2:??

Tą decyzję Madzienko pewnie już będziesz musiała podjąć sama. Ja mam zamiar mimo wszystko przez pierwsze prać w Jelpie, osobno ciuszki dziecka i nasze. Ale zawsze możesz spróbować pierwsze pranie zrobić od razu w Vizirze, jak dziecka nie obsypie, skóra nie będzie podrażniona, itp., to możesz zostać przy tym proszku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry