reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witajcie. Ja porządki świąteczne już mam prawie porobione. Jeszcze tylko łazienkę dopucować no i takie normalne codzienne ogarnięcie ale to już przed samymi świętami.

Co do śniegu to u nas jest od wczoraj i już mam go serdecznie dosyć. Na drodze jest tak ślisko że dziś prawie 3 razy w rowie siedziałam:no::zawstydzona/y:.

Dziewczyny choinki śliczne. My swoją będziemy ubierać dopiero w piątek. A teraz mamy taką malutką z ozdobami robionymi przez dziewczynki.

Ania to sporo szykujesz skoro i tak wyjeżdżacie. Ja się w tym roku zbuntowałam i pierwszy raz od 7 lat nie jadę na wigilię do mamusi. W końcu spędzimy ją na spokojnie w domu.
Z przygotowaniami też się za bardzo nie napinam. Najważniejsze jest żeby w święta było miło a nie człowiek ledwo żył po wcześniejszych przygotowaniach.

Mamusia my mamy taki
Inhalator kompresorowo tłokowy Miko Flo (2007996545) - Aukcje internetowe Allegro

Vive kciuki zaciśnięte.
Zapominajko jeszcze raz zdrówka.

reklama
Kokusiu ja dokładnie też tak myślę:tak: Mój Mariusz tak głupio nauczony,że na święta to trzeba od rana do nocy,a najlepiej do następnego rana siedzieć w garach i ze szmata do sprzątania:sorry: Bo w dzieciństwie to się jemu w świętach podobało.Pomijając fakt,ze jak dla mnie to jego mama raczej nie wiele robi na święta.Ale mniejsza o to.Ja robię tak zebym ja była zadowolona.

A u nas będzie trochę zmian...Ale o tym to nie tu.

witam i ja z ukrycia, będę się częściej udzielać jak mi nastrój się zmieni, bo jakoś mało świąteczny mam humor:zawstydzona/y:
zdrówka dla wszystkich, bo bez tego nic nie cieszy

Aniu moj malzon nie bedzie sprzatal w domu i koniec. Nie mam sily juz sie z nim o to klocic. Tak jest chyba wychowany, ze to kobieta zajmuje sie domem. Pozostaje mi albo to zaakceptowac albo sie... rozwiesc. Choc i tak szlag mnie trafia:wściekła/y: Zeby chociaz dziecmi sie zajal w tym czasie, ale to tez nie bardzo. Moze sie to zmieni jak pojde do pracy. Ale nie zeby D. byl leniwy, nie moge tego powiedziec, jest bardzo pracowity, w domu zrobi wszystko, ale sprzatanie, gotowanie, pranie i prasowanie (to czasem zrobi) to moja dzialka...
Ahhh Aniu zapomnialabym. Czy Oliwka juz chodzi?
Z przepisem niestety nie pomoge.

Kankiya co sie dzieje? Przytulam mocno:*

Asiulka ech szkoda...Mój Mariusz na szczęście do wszystkiego jest z pomocą,a do zajęcia się dziećmi to już całkiem.Chwała mu za to,bo chyba bym wysiadła.Głównie psychicznie:-p
Oliwia robi tylko kilka kroczków i zasuwa na czworaka.Widać,że się boi,bo robi to tak ostrożnie z wyciągniętymi rączkami i bardzo nie pewnie.Ale trzymając sie czegoś to chodzi już od dawna.

no chyba ten kupimy, bo tez wsrod znajomych pytalam i chwala sobie
Dziewczyny podajcie mi sprawdzony przepis na kutię.Proszę.
ugotowana pszenica ( ja kupuje na Ukrainie taka specjalna na kutie,bo ciezko trafic na dobra, bo moze sie gotowac pol dnia i byc twarda, w Polsce to nie wiem jaka daja do kuti, bo malo kto robi kutie, no i plus mak plus orzechy wloskie, rodzynki i miod, ja daje wszytsko na oko, wiec nie wiem czego ile:-)

Ostatnia edycja:
Aniu to tylko pozazdroscic takiego meza:tak:
No moja Zuza podobnie, pare kroczkow i na czworaka, tak wygodniej i bezpieczniej. Ja to sie smieje, ze moja ma problem z utrzymaniem rownowagi przez swoj nadmiar cialka:-D
Oki, zmykam spac. Jutro mnie czeka duzo pracy. Dobranoc

Dobry wieczór, a raczej już noc :-)

Witam z rana:)
z kawą:)
zdrówka dla chorowitków!!!
Vive super ze mieszkanko juz prawie sprzedane:) a kiedy sie przeprowadzacie do nowego??
Zapominjako fajnie ze przeniosłaś posta Madzi do Eco
Madziu super choinka!! i czekamy na więcej czarodziejskich przepisów
Aniu u mnie czasem tez jakaś zbłąkana mucha się przyplącze

aaaaaaaaa Madziu zazdroszcze śniegu!! ja też chcę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a oto moja choineczka:)

tygrysku, do nowego przeprowadzimy się tak około połowy przyszłego roku, bo remont zaczniemy dopiero w marcu . A choinka śliczna :-)

Dziewczynki, dzięki za kciuki-wszystko się udało, tylko oczywiście musiałam jakiegoś wirusa złapać w tych naszych super pociągach :angry:
Tak więc Święta zapowiadają się pod znakiem choroby i jak znam życie zaraz pochorujemy się wszyscy :-(

reklama
Witajcie!

Ja Kutii też nie robię, więc nie pomogę.

Kankiya co się dzieje?

Asiulkaa - wiesz co ja bym chyba terapię wstrząsową Twojemu zrobiła i też przestała sprzątać...

Vive zdrówka!

Do góry