Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak mi to położna powiedziała.. Jesli masz mało pokarmu i karmisz dziecko np godzinę, dwie, bo nie chce zejść z piersi (bo się nie najada), potem mija pół godzinki i znowu przystawiasz - to kiedy te piersi maja czas się napełnić? przez te pół godzinki?
a co do butelki - to sztucznym mlekiem nigdy nie karmiło się na żądanie - nawet na opakowaniu jest podane, ile przypada na dany wiek karmień na dobę. Jeśli teraz jest np 6, to muszą być przerwy pomiędzy karmieniami (wychodzi tak mniej więcej co 3 godziny, zależy jak długa jest przerwa nocna). Oczywiście chodzi o ilość wypijanego mleka, na 2 miesiąc jest to 6 karmień po około 120 ml. Karmienie dziecka butelką co pół godziny - jak to napisałaś - byłoby niezbyt dobre dla samego dziecka.
Tak mi to położna powiedziała.. Jesli masz mało pokarmu i karmisz dziecko np godzinę, dwie, bo nie chce zejść z piersi (bo się nie najada), potem mija pół godzinki i znowu przystawiasz - to kiedy te piersi maja czas się napełnić? przez te pół godzinki?
a co do butelki - to sztucznym mlekiem nigdy nie karmiło się na żądanie - nawet na opakowaniu jest podane, ile przypada na dany wiek karmień na dobę. Jeśli teraz jest np 6, to muszą być przerwy pomiędzy karmieniami (wychodzi tak mniej więcej co 3 godziny, zależy jak długa jest przerwa nocna). Oczywiście chodzi o ilość wypijanego mleka, na 2 miesiąc jest to 6 karmień po około 120 ml. Karmienie dziecka butelką co pół godziny - jak to napisałaś - byłoby niezbyt dobre dla samego dziecka.
Mi tez polozna i lekarz tutaj powiedzieli ze po pelnym nakarmieniu dziecka piers potrzebuje troche czasu zeby sie napelnic.A sa to ludzie jednak wyksztalceni i maja jakas wiedze na ten temat.A jak dziecku sie chce pic to od czego sa herbatki?A z reszta takie regularne karmienie wprowadza jakis rytm;-)I nie chodze nonn stop z cycem na wierzchu tylko teraz naprawde wiem kiedy jest glodny a kiedy chce pic.
na moje nie powinnaś, bo jeżeli on chc e tak sie stwić i pić w nocy tylko raz, to po co chcesz pobudzac druga pierś do produkcji? poczekaj kilka dni, jeżeli Franek ma zamiar tak spać, to piersi się dostaosują, a odciagając, to produkcja mleczka nie będzei adekwatna do jego zapotrzebowań.I chyba muszę znowu zacząć odciągać pokarm z drugiej piersi w nocy, bo miałam dziś na jedną stronę 10 godzin przerwy przez ten długi sen.
ok, napisałam to,co mówiła połozna i lekarka, nie chciałam nikogo w błąd wprowadzać:-)Wydaje mi sie, ze chyba nikt nie trzyma dziecka przy piersi 2 godziny, skoro w przypuscmy 40-godzina sie nie najadło to jaki sens je trzymac, ale nie o to chodzi. Jak zatem wytlumaczysz fakt, ze w poradniach laktacyjnych poradzaja zeby kiedy dziecko chce druga piers dawac druga a kiedy czuje niedosyt podac znowu te pierwszą? Bo mleko juz do niej naplynełoProdukcja mleka trwa caly czas a mleko tylko splywa w razie potrzeby i bzdura totalna jest, ze piersi potrzebuja okreslonego czasu (np. 2 godziny) zeby sie napelnic. Im częstsze przystawianie = wiecej mleka, nawet gdyby kobieta karmila co pol godz. to kiedy laktacja sie unormuje bedzie miała zawsze wystarczajaco duzo mleka, zeby wykarmic swoje dziecko. Co zas do karmienia modyfikowanym na zadanie to tu gdzie mieszkam tak sie robi, nie wiem jak jest teraz w Polsce, ale na zadanie karmi sie kazdym mlekiem chocby i Aptamilem (ktorego polskim odpowiednikiem jest Bebilon - prosukowany zreszta w Irlandi). Nikt nie mow, zeby dziecku podawac 120 ml mleka co pol godziny.
na moje nie powinnaś, bo jeżeli on chc e tak sie stwić i pić w nocy tylko raz, to po co chcesz pobudzac druga pierś do produkcji? poczekaj kilka dni, jeżeli Franek ma zamiar tak spać, to piersi się dostaosują, a odciagając, to produkcja mleczka nie będzei adekwatna do jego zapotrzebowań.