reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Sarka - a Mila to po prostu ekonomiczne dziecko. Wie, że mleko drogie :-D A tak na serio - próbowałaś jej zmieniać smak mleka? może dosypanie kaszki smakowej coś by dało?

reklama
Witam.;-)
Klątwa jednak działa:shocked2:. Jakiś czas temu pisałam, że młody mało mleka pije to teraz mam za swoje:dry:! Od kilku dni 3-4 pobudki w nocy i po 180ml wciągnięte! A rzuca się na butelkę jakbym przez cały dzień głodziła!

Teraz odsypia poranne wojaże po kościele(papierologia z chrztem związana) więc ja korzystam i idę poćwiczyć.:tak:

hej,
jestem po bilansie w przedszkolu u Wikunii - 110 cm i 20 kg:) moja MAŁA Migotka:*
zaraz lece do pracy...
jutro przylatuje moja mama - super niespodzianka na imieniny - adas mial w poniedzialek, wiki ma jutro

Hejo:)
U nas z jedzeniem nadal kiepsko, potrafi sie najeść 40ml mleka i więcej nie chce, wczoraj nawet kaszki nie ruszyła co mnie zdziwiło bo ją bardzo lubiła w wsuwała w całości 120ml a teraz nic. Przedwczoraj to jak zjadła z 70ml mleka o 15 to dopiero rano na drugi dzie coś mleka pochlipała...ale też bez rewelacji:/:/
o kurcze... i ona na tym przybiera??

Cześć Dziewczyny!
Czekałam od poniedziałku z chwaleniem się, bo trochę się obawiałam klątwy ;) no ale już dzisiaj chyba mogę ogłosić sukces - Igor przesypia całe nocki! Zasypia wieczorem ok 20 i wstaje koło 6-7. Od połowy ciąży tak długo nie spałam jednej nocy jak od poniedziałku! I to trzy nocki z rzędu!
super!! pamietam ze wiki tez tak spala - ale po około miesiacu zaczela sie znowu budzic bo byla głodna... i dopiero jak odstawiłam od piersi i dałm butle na noc to przesypiala nocki na stałe.

Igor już od dosyć dawna wyłącznie na butelce, więc mam nadzieję, że już tak zostanie... Jestem w raju! Grzeczne dziecko, które na dodatek przesypia nocki (no chyba, że przypadkiem odwróci się na brzuch, ale przecież nie ma róży bez kolców ;)

miałam iść na dwór
ale za gorąco
:)
wreszcie !!!

ja Adasia planuję "odstawić" jak Kaję, na roczek
ale z powodu wyjadania do czysta nie mam zapasów w zamrażalce więc jak będę w pracy to Adaś raz dziennie dostanie MM albo rano na śniadanie albo an noc do spania

Ja też miałam iść na dwór ale wzięłam się najpierw za zaległości praniowe - wywieszę, to jak wrócę ze spaceru będzie suche i będę mogła wieszać następne. Kto tyle brudzi??? Co najmniej pralka dziennie, bo jak nie to łazienka zasypana :)

Antylopka - o kurcze, mój chrześniak miał imieniny ? A myślałam, że bedzie miał tak jak Twoja mama :) Złóż mu i Wikunii życzenia :*

A co do przesypiania nocy na MM to eh, u mnie się to nie sprawdza ... Maksiu dostaje nawet kleik ryżowy i co ? i budzi się nadal 3 razy :(

powiedzcie mi k..a co jest nie tak???!!!!!!!!!! jadła o 1 w nocy mleko - 120ml i do teraz nic nie chce!!!!!!! mozlwe to zeby nie była głodna? wrrr grrr ryczec mi sie chce z nerwów

powiedzcie mi k..a co jest nie tak???!!!!!!!!!! jadła o 1 w nocy mleko - 120ml i do teraz nic nie chce!!!!!!! mozlwe to zeby nie była głodna? wrrr grrr ryczec mi sie chce z nerwów

hm...trudno powiedziec, moze ma gorszy dzien. A odrzuca butle/piers? Czy po prostu nie woła o jedzenie ?

reklama
hm...trudno powiedziec, moze ma gorszy dzien. A odrzuca butle/piers? Czy po prostu nie woła o jedzenie ?

nie chce nic wziasc do buzi, popiła troche soku tylko tyle. to nie pierwszy dzien ale juz kilka dni trwa ostanio nie jadla od 15 popoludniu do 7 rano - wtedy zjada z 20 ml mleka taka iloscia potrafi sie ostanio najesc

Do góry