reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Renczysia - artykuł o tej kobiecie jest też w Wybiórczej. Między wierszami można wyczytać, że ta kobieta ma już 2 dzieci. Z najstarszym w ogóle nie utrzymuje kontaktu - mówi "chyba jest u babci" :szok:, a młodsze - 7-letnie - też jej niedawno odebrano, bo było zaniedbane i nie chodziło do szkoły. No i oczywiście postawa roszczeniowa - czemu mi nikt nie pomaga. Tylko dzidziusia żal...

Sarka - ja podałam 2 razy, a teraz 2 dni przerwy, bo mi sie nie chciało gotować :zawstydzona/y:Niby powinno sie codziennie i 2 razy w tygodniu ryba, ale ja z ryba jeszcze czekam.

Agaj - ja mam spacerówkę w komplecie z gondolką. Cóś takiego, kolor czerwony IMPLAST Bolder Eco Line 2 w 1 +TORBA +KURIER Wa-wa (1634835953) - Aukcje internetowe Allegro
Jestem zadowolniona, bo wózio skrętny i ładny, a budkę się opuszcza i słonce nie razi. Minusy - waga, ale mam windę od poziomu gruntu.

reklama
Hej Mamuśki - najlepsze życzenia!
Moje dziecię w prezencie ofiarowało mi dziś 1,5 godz. snu więcej niż zazwyczaj :-D

Sarka - Mięso wprowadziłam jak skończył 5,5 mies. i na początku przez 2 tyg. podawałam co drugi dzień. Teraz mięso podaję codziennie, bo jak przygotowuję obiadki na tydzień, to po prostu dokładam już do każdej porcji i miksuję razem. I co 3. dzień dorzucam mu pół żółteczka :-) Ale ryby jeszcze nie podawałam, nie mam kiedy isć do rybnego :/

Agaj -Ja też mam wielofunkcyjny- teutonię, taką:
7e8808d4714439e89091884d31707257_b.jpg
tylko z czarną budką.
Polecam - niemiecka solidność i super jakość:tak:, bardzo lekko się prowadzi, po wszystkich wertepach itp. Rewelacyjne amortyzatory - bujanie jak w pasach. Niestety waży 14 kg i trochę to odczuwam znosząc i wnosząc na 3 piętro :/ Myślisz pewnie o parasolce: mnie się podoba pepp:
1302527361pepp_sand1.jpg

Ach ten pepp! Ciągle czekam aż mój czarny się pokaże, bo nadal dostępne tylko brązowe, sand i fiolet... A Ty cristal? Kupujesz?

Wasze malce tez maja takie skoki w spaniu. moja z niespiocha stała się śpiochem, sypiała mi po góra 20 min dwa razy na dzień a teraz od 3 dni, śpi mi po 2,3 godziny cięgiem po dwa razy! nie wiem czy to jakiś etap intensywnego wzrostu??? ale przecież dziecko w 1 r.ż cały czas ma etap intensywnego wzrostu....są jakies okresy kiedy to spanie może być bardziej nasilone? jejku nie śpi - zle, jak spi dobrze to też człowiek zachodzi w głowę dlaczego....zwariować można:///

Ja już po wizycie przedszkolnej. Pięęęknie było!!!!!!!!!!!!!!! Takie rozczulające te maluchy boziuniu! Jedno mówiło ładnie:tak:, drugie zaczęło wolno i przyśpieszało na jednym wdechu:-D, dziewczynka tak miętoliła kieckę, że zaszła ona po same pachy:-D, kolejne sie siepleniło tlośke:-D, po prostu
R-E-W-E-L-A-C-J-A!!!!:-) Mamy dostały ślicznie ozdobiony odcisk łapki swojego szkraba.
Genialne przeżycie!
Takich właśnie radosnych chwil w życiu jak najwięcej Wam życzę z okazji Dnia Mamy!

U nas z okazji Dnia Mamy nie tylko noc przespana, ale i obiadek szpinakowy zjedzony ze smakiem :) A teraz Frulek śpiewa piosenkę ;) Głównie z głoski "a" się składa, ale i tak mu ładnie wychodzi :)

Poza tym na placu boju zbliżam się ku odpoczynkowi. Włosy wyprane, ciasto zaraz wkładam do piekarnika, jeszcze nas spakuję na jutro i koniec!! :)

Ach ten pepp! Ciągle czekam aż mój czarny się pokaże, bo nadal dostępne tylko brązowe, sand i fiolet... A Ty cristal? Kupujesz?
A patrzyłas na allegro? Tylko tam pewnie ten sam sprzedawca:/
No też się zbieram, chociaż mąż stwierdził, że po cholere wydawalismy tyle kasy na wózek, skoro juz mi sie odwidział i chcę inny :-D Ale jak sobie podźwiga go trochę to zmięknie ;-)

sarka - no mój też zaczął nieco więcej spać, nawet wczoraj pisałam, że nie wiem, jaka będzie noc po tak intensywnym spaniu w dzień - ale było ok:))

agaj - ja mam wózek wielofunkcyjny, taki najzwyklejszy - o taki - ...::: JACKMAR - Producent wózków dziecięcych :::... (tylko kolor inny - oliwka-banan)

Tunia - ja podaję kleik ryżowy. I zaczęłam go podawać razem z innymi nowościami, czyli po 4 miesiącu od razu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry