• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Wiolcia kazdy lekarz to Ci zrobi, spokojnie, no i robi sie pomiedzy jakos 18 a 20 tygodniem ciazy(wiadomo ze moga byc odchylenia ;)) wiec bez wzgledu na Twoje liczne terminy-trafisz, ja mam w 19 tyg zaplanowane a do tego czasu nic :) i gyby nie te krwawienia nie widzialabym Karmelka ponad 2,5 miesiaca

reklama
chyba nie musisz kurcze ja juz zgupialam. mi w tamtej ciazy moj zwykly gin robil sluchal serduszka i to na zwyklym usg i mowil ze to polowkowe. to ja juz sama nie wiem

18-22 tydzien :) wiec spoko looz :)

No to jak zwykły ginekolog to ok, bo już się bałam że muszę brać skierowanie do kliniki a oni tam terminy miesięczne mają. Wizyte u lekarza mam 2 lipca a to akurat będzie 18/19 tc to się wszystkiego dowiem. A od kiedy można zrobić takie badanie?? Z tego co czytałam to różnie pisze, raz że między 18 a 23, drugi że między 20-22...

to chyba chodzi o to by nie bylo za pozno w sensie by Dzidzia byla wystarczajaco duza by mozna bylo ja dokladnie sprawdzic i nie za duza by z tym badaniem nie bylo problemu bo wiadomo, taka wielka jak sie jakos ulozy to kapa:) mysle ze Twoj termin bedzie idealny:)

już zadzwoniłam i jutro ide do lekarza :)

Wiolcia ja jak miałam skierowanie na usg genetyczne to pani w recepcji umowila mnie odrazu na II trymestr, zdziwiłam się, że jeszcze raz, ale takie skierowanie upoważnia mnie na 2 takie usg...

Wróciłam od lekarza, USG genetycznie świadczy że wsio jest ok ale jeszcze pobrali mi krew i coś tam z tego też wyciągną, a przez to że było poronienie to bede miała jeszcze bardziej zaawansowane badania prenatalne których koszt jest jaki tam powiedzieli 400zł ale jak sie ma skierowanie i dowód że było poronienie to sprawa zamknięta bo zapłaci za to NFZ :P no to zobaczymy jak to bedzie wyglądało, grunt że wszystkie inne rzeczy w tym NT jest w normie :)
Pozdrawiam!!

Wiolcia zwykły lekarz je wykonuje pomiedzy 18-22 tyg jak pisały dzieweczki.A nazywa sie tak mądrze bo sie je robi w połowie ciąży hahahahahaaaa.
Oskubałam chłopa na wczesniejszy prezent ur. i w szmatkach kupiłam 3 bluzeczki i w zwykłeym sklepie dwie, jedna od Dziadzia. I będe piękna i ponetna hahahahaha
słomiana-wdowa super:-D

reklama
Chciałam podziękować Mamolka za umieszczenie mnie na liście grudniowych mamuś:)
bardzo mi miło ,bo właściwie nie udzielam się u was,podczytuję co nieco .raz chyba tylko odezwałam się,ale moze pora zacząć;)

a co do usg połówkowego to ocenia tam się czy dzidzia zdrowa...wszystkie narządy po kolei, w 20tyg mniej więcej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry