• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Koleżanka miała mieć córkę a dwa tygodnie temu urodziła wymarzonego chłopca!:-D
:-D:-D nooo to też ładnie. Taka niespodzianka przy porodzie musi być niesamowita. Ja przeżyłam chwilę "grozy" jak przyszła pielęgniarka spojrzała na Zuzę leżącą na moim brzuchu i powiedziała: jaki ładny chłopczyk! A ja w szoku szybko zajrzałam między nogi a tam dziewczynka :rofl2: hihi

ja na szczescie nic nie przytylam. jak poszlam w 7tc do gina wazylam 83,3 w ubraniu pozniej 82,2 a teraz 82 :) takze mam nadzieje ze gora 93 bede wazyla i juz no ale sie okaze jak to bedzie ... pozniej i takbede miala duzo do zrzucenia:/ w tamtej ciazy dopiero w 6 miesiacu mialam 5kg na plusie i tez schudlam na poczatku.
jeszcze wczorj weszlam tam na wage i ona drukuje swistek i babka przede mna nie wziela swojego i ja patrze na gore a tam 111.23 :szok: i sobie mysle no kurka to nie mozliwe no alenizej popatrzylam i moja waga byla i az ulzylo mi :Pbo sie wystraszylam choc to niemozliwe bylo :)

Ja mam to samo 1kg do tyłu. W porzedniej ciązy też dopiero od 20 tgodnia zaczęłam przybierać na wadze :happy:

Chciałam spytać czy wolno w ciąży zsiadłe mleko? takie zimne i kwaśne:-):-D. Dostałam butlę świeżego mleka od krówki i tak mnie wzięło, żeby postawić do skiśnięcia.
Z tego co wiem nie wolno. Również serków pleśniowych i feta.

reklama
:szok::szok: jak bym przytyla 30kg to bym miala prawie 100!:szok: narazie przybylo mi jakies 3 i tez chcialabym max 15, oczywiscie chciec to sobie moge heh ale nie objadam sie a czasem wrecz nic nie jadam takie mam wrazenie, nie mam ochoty zwyczajnie.
Mam kolezanke ktora mieszka we wloszech...(mam wrazenie ze albo wszyscy tam maja fisia na punkcie ciala i wygladu albo ona sie wsrod takich obraca) w zeszle wakacje mialam okazje bedac u niej, spotkac sie z pytaniami czy nie przeszkadza mi starosc na tricepsie:-D tzn wiecie tam gdzie on powinien byc mam mase tluszczu ktory sie telepie heheeh dla nich to oznaka starosci:-D skonczylo sie na tym ze powiedzialam ze jestem szczupla i nie musze byc jedrna a cwiczyc bede kiedy mi sie zachce:-) nie mam parcia a kolezanka lata na maseczki, nastrzykiwanie tlenem szyjki, twarzy i inne cuda:szok: dodatkowo na silownie codzien:szok: ma sliczne cialko, nie ma starosci na tricepsie ale wyjscie z nia na plaze polega na tym ze 1,5 godziny sie szykuje bo kremy w rozne miejsca i makeup, fryzura idealnie itd:cool: podczas gdy normalnie chyba wystarczy zapodac sobie filtry i lecim. No i juz jestem nekana telefonami bym za duzo nie jadla bo jak przytyje to co potem, no i czy moge w ciazy na jakies zabiegi kosmetyczne pojsc by sie ujedrnic:szok: no i czy sie nie boje rozstepow i tego ze mi skora zostanie... no to troszke denerwujace:wściekła/y: wlasnie dostalam taka wiadomosc:cool:

sery feta mozna bez obaw jesc i plesniowe takze gdyz wiekszosc z nich jest z odpowiedniego mleka, wystarczy przeczytac na opakowaniu, mleko od krowy na wszelki wypadek bym sobie odpuscila, u mnie jest mleko z krotkim terminem waznosci, jakies 3 dni maksymalnie, w kazdym razie nie moge go nie pic, gdyby bylo cos nie tak nie byloby dopuszczone do spozycia

No ja pod koniec to prawie 100 miałam:szok:! Do 8 miesiąca było ok. książkowo. Na początku ósmego mały zaczął się śpieszyć i miałam nakaz leżeć w łóżku, wstawać tylko na siusiu lub do kuchni. Wcześniej dużo się ruszałam. Pies miał raj- 3 razy w ciągu dnia godzinne spacery. Więc jak kazano mi się położyć to natychmiast zaczęłam rosnąć...:-(

sery feta mozna bez obaw jesc i plesniowe takze gdyz wiekszosc z nich jest z odpowiedniego mleka, wystarczy przeczytac na opakowaniu, mleko od krowy na wszelki wypadek bym sobie odpuscila, u mnie jest mleko z krotkim terminem waznosci, jakies 3 dni maksymalnie, w kazdym razie nie moge go nie pic, gdyby bylo cos nie tak nie byloby dopuszczone do spozycia

Ja jednak dmucham na zimne i nie spożywam tych produktów. Zresztą nie spożywam ich na co dzień a mleko u mnie w postaci budyniu lub kakao :)

W poprzedniej ciąży 16kg zaliczyłam :) Teraz liczę, że podobnie.

ja wlasnie uwielbiam, no procz mleka :D dlatego sprawdzam i zajadam;D nie jem tylko tych z niebieska i zielona plesnia w duzej ilosci bo bym nie dala raady, a za mleko odkrylam niezla alternatywe - lody:) co na codzien zdarzalo mi sie raz na kilka miesiecy heh na szczescie nie jem slodyczy wiec o podwyzszony cukier nie musze sie przez nie chyba martwic co?

Jakoś zleciał czas:-). Idę chłopakom obiadek skroić. Potem przyjeżdża po mnie szwagierka i mnie porywa do siebie. Mąż na służbie, więc bez samochodu jestem uziemiona na tym zad...u!:tak:
Jak wszystko będzie oki to odezwę się wieczorem jak wizyta.

jej jak ja mysle o zsiadlym mleku to mi jezyk wisi po pepek ,.... pamietam jak babcia robila mniam... chyba z 10 lat temu pilam :/ a teraz mi smaka zrobila ktoras :)
ja zachcianke na piree knora z brokulami mam i se kupilam :P

no i bylam po ta welne... niebieskiej nie bylo wiec dzisiaj kocyka nie skoncze ale za to kupilam rozowa haha :D zabieram sie za sweterek chyba i spodenki :)

a ja mam nie tylko starosc bo i rozstepy :P ostatnio sie pojawily :/

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry