Cześć dziewczyny. U mnie już 24 tydzień, wczoraj jadąc samochodem poczułam kłucie w szyjce macicy nie jakieś silne ale takie nieprzyjemne no i ból pleców i podbrzusza taki ćmiący. Trochę się tym martwię, czy macie podobne objawy? Może to dzidzia rośnie ale tak jakos nieprzyjemnie mi i boje się, że dzieje się cos złego ostatnio jak byłam na wizycie to lekarz stwierdził, że mam twardy brzuch ale z szyjką było wszystko ok, zapisał mi magnez i kazał więcej odpoczywać.

Pocieszmy się, że skoro tak wiele z nas ma podobne objawy, to znaczy że jest to w miarę normalne, tylko trzeba się oszczędzać i trzymać rękę na pulsie..A kłucie w pochwie też czasami czuję i to od początku ciąży. I to niekoniecznie oznacza, że coś złego się dzieje, po prostu w ciąży pochwa staje się bardzo wrażliwa, jest bardziej rozpulchniona i podatna na bodźce, nie na darmo piszą w książkach, że niektóre kobiety ze względu na zwiększoną wrażliwość w pochwie mają w II trymestrze większą ochotę na seks i mają intensywniejsze orgazmy:-) (mi i mężowi niestety lekarz zabronił
) 
Może Twoja rosnąca dzidzia naciska na sploty nerwowe i dlatego taki ćmiący ból odczuwasz