reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

ach wada wzroku - ja urodziłam się w terminie i z normalną wagą, a mam ponad -5,5 wady, więc to chyba nie ma znaczenia

reklama
Wrublik - ja bym się wagą nie przejmowała. Urodziłam się około 3700 - więc dość duża - a teraz co? Knypek ze mnie - 46 kg 160 cm wzrostu. Siostra urodziła się dużo mniejsza, a normalna z niej teraz dziewczyna - 10 kg cięższa ode mnie. Jeśłi malutka jets zdrowa, to tylko się ciesz, że nie masz dużo do dźwigania :-)

zmieniając temat - zajrzałam na listopadówki 2010 i tam jest przyszła mama w 37t1d ciąży, jezu jak ten czas leci . Mi wydaje się że dopiero co urodziłam a niektóre zaraz będą po raz kolejny mamą :)

krolcia- u mnie w rodzinie jest między dziewczynami 10,5 miesiąca i jeszcze rok temu byłam przerażona jak ona sobie poradzi a dziś jej zazdroszczę
aha wrublik starsza z tych dziewczynek na 1r 8m ważyła coś koło 9kg ( NA PEWNO nie więcej, 8 kg ważyła na roczek) i lekarze też mówią że wszystko ok

Wrublik - ja bym się wagą nie przejmowała. Urodziłam się około 3700 - więc dość duża - a teraz co? Knypek ze mnie - 46 kg 160 cm wzrostu. Siostra urodziła się dużo mniejsza, a normalna z niej teraz dziewczyna - 10 kg cięższa ode mnie. Jeśłi malutka jets zdrowa, to tylko się ciesz, że nie masz dużo do dźwigania :-)

Ja niewiele więcej ważyłam a tez knypek 157cm ale kg więcej bo 51-52 jakoś taka.Ale jak miałam 11m to ważyłam 9kg a jak 2 lata to uwaga 11,5 kg :/// niejadek heh

HEj
Witam się! Zaliczyliśmy spontaniczny i nieplanowany długi weekend u dziadków i było fajnie
Cypriano zobaczył swoją chodzącą starszą siostrzyczkę i....poszedł za nią:szok: No więc chodzi niezgrabnie ten mój szkrab, ale wreszcie się odważył:tak: Nie ma to jak rodzeństwo, choćby cioteczne;-)
Niestety odstawił się od wieczornego mleka:baffled: Nie daje sobie wcisnąć, nawet na spaniu...Od kilku dni idzie spać na głodnego, a wstaje normalnie (czyli o 6 po nowemu) No i nie wiem czy to tak na stałe:confused: W każdym razie zostało mu tylko 1 mleko poranne.

Wrubliku - jesteś już po usg genetycznym? JAk się czujesz w ogóle? I czemu masz 2 suwaczki?;-)

HEj
Witam się! Zaliczyliśmy spontaniczny i nieplanowany długi weekend u dziadków i było fajnie
Cypriano zobaczył swoją chodzącą starszą siostrzyczkę i....poszedł za nią:szok: No więc chodzi niezgrabnie ten mój szkrab, ale wreszcie się odważył:tak: Nie ma to jak rodzeństwo, choćby cioteczne;-)
Niestety odstawił się od wieczornego mleka:baffled: Nie daje sobie wcisnąć, nawet na spaniu...Od kilku dni idzie spać na głodnego, a wstaje normalnie (czyli o 6 po nowemu) No i nie wiem czy to tak na stałe:confused: W każdym razie zostało mu tylko 1 mleko poranne.

Wrubliku - jesteś już po usg genetycznym? JAk się czujesz w ogóle? I czemu masz 2 suwaczki?;-)

gratulacje dla Cyprianka :)

reklama
hej:)
co do wagi to moj Borysek miał niespełna 2 i pol kilo, gdy urodził się na przełomie 36/37 tygodnia, w dniu wyjscia ze szpitala miał 2200, tyle ze bardzo szybko nadrobil straty wagowe:) ślicznie mi tył na cycu:) no a teraz to waży 10 kilo :)
kolezanki córka natomiast waga urodzeniowa 3 i pol kilo, dziś ma dwa i pol roku i wazy 12 kilo, mojej siostry córa ma 6 lat i waży 16 kilo:D takze wrublik nie martw się:)

Cristal brawa dla Cyprianka:D moj tez widział się z siostrą starszą od niego dwa miesiące, ale zamiast wziąć z niej przykład i zacząć chodzić - to usilnie starał jej się wybić oko młoteczkiem do zabawy, sprezentowanym przez prababcię:D

Do góry