reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2020

Jak szukałam informacji o tym czy malowanie łóżeczka jest bezpieczne i na jaką farbę użyć. Znalazłam bloga bezarchitekta. Nie mam fotki mojego łóżeczka ale wstawię screena z bloga. Wybrałam ten sam kolor i mam praktycznie identyczny model.
Super kolor... właśnie też myślę o czym podobnym ale ciut jaśniejszy kolor... Ale Twój też jest piekny😍

reklama
Też mam ponad 40 km do szpitala ale podobno pierwszy poród trwa dłużej więc na pewno zdążymy tylko jak to będzie dobie koronowirusa z przyjęciem jeszcze wszystko może się zmienić
Do tej pory z większych rzeczy kupiłam wyłacznie fotelik na wózek nie mogę się zdecydować s tak powoli kupuje garderobe I inne dodatki co wpadnie mi w oko albo jest jakaś promocja 😃

Ja z wyprawki szpitalnej mam już prawie wszystko - brakuje mi tylko podkładów i biustonosza do karmienia. Koszule kupiłam na allegro - najtańsze, ogólnie nie lubię spać w koszulach więc to tylko do szpitala. Wczoraj kupowałam majtki siateczkowe i wkładki laktacyjne.

Zostało mi teraz kompletowanie wyprawki dla młodego - część ubrań już mam, wózek kupiliśmy nowy - muuvo quick 2.0, z myślą że jak będzie drugie dziecko to też będzie używał. Fotelik - mąż się doktoryzował i w końcu zdecydował się na bazę iso-fix i Cybex aton 5, ale jak opowiadał mi ile jest możliwości etc. To głowa pęka :( szczególnie od cen .

Co do kokonu - ja nie kupuję, znajoma mi mówiła że zbędny gadżet i szybko dziecko wyrasta. Planuję mieć jak najmniej w łóżeczku, młody będzie spał w rożku lub w śpiworku. Zastanawiam się tylko co z momentami jak będę w dużym pokoju, czy ciągle mieć dziecko na podłodze/kanapie czy kupić jakąś dostawkę.

Dziś na 15.30 jadę na prenatalne, aż się doczekać nie umiem 😍

Ja mam prawie wszystko , kokonu nie kupuję bo mam poduszkę tę C więc myślę że go zastąpi a przy pierwszym też nie miałam ani tego ani tego i dałam radę. Też mną do szpitala 40 km, i ja się serio martwię czy zdążą bo pierwszy poród miałam dość szybki. Mam szpital bliżej ale nie chce tam, a i lekarza mam z tego szpitala dalszego.
Wózek, łóżeczko, nawet koszule nocne mam po córce. Ubranka już kupowałam, rożek musiałam kupić, wczoraj kupiłam majty porodowe i wkładki laktacyjne, pieluchy i chusteczki to już tak na ostatnią chwilę kupię, nie za dużo żeby sprawdzić najpierw czy nie ma uczulenia. A muszę tylko dla razie co kupić jedna butelkę i smoczek.

@Klaudyna91 ja od początku mam nadzieję, że przy drugim dziecku wyprawka będzie łatwiejsza. Zawsze już masz jakąś bazę po pierwszym. Kupuję wszystko z myślą o drugim dziecku.

Pocieszyłaś mnie z tym porodem :) chciałabym żeby szybko poszło.

Pieluszki też kupuję po opakowaniu i sprawdzę, które będą dla małego najlepsze. Ostatnio na allegro skusiłam się na ofertę chusteczek pampers pure. 14 opakowań za chyba ok. 80zł.

reklama
Z tego co tak czytam to wiekszosc z Was juz gotowa z wyprawka :) ja musze sie do tego zabrac zrobić liste i wgl i bede kompletowac. Dla malego mam pojedyncze rzeczy a dla siebie tylko laktator i biustonosz do karmienia.
Tak zapytam podaja wam dlugosc szyjki na USG? Bo mnie sie ciagle zmniejsza i teraz juz mam 30 mm i nic lekarka nie mowila ze to zle czy cos a w internecie jak to zawsze strasza ze 3,8 to takie minimum 🤔

Do góry