• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudniowe mamy 2026

Nie ma problemu :D dopisze Cię też u nas po prostu :D

U mnie było 6+4 chyba jakiś i nie było ciałka ani serduszka i już mi było ciężko, ale wyszło że wszystko skończyło się dobrze 😅

Nie wiem czy ja ta listę dziś ogarnę, mam takie młodości że głowa mała 😵‍💫
Możliwe, że u mnie owu była później, niż myślałam 🙈

reklama
Bardzo się cieszę 🥰

Spokojnie ja też nic nie czuję nawet piersi mało Tkliwe się zrobiły .Przez owulacje i chwilkę po jeszcze mnie mdliło odrobinę a od ponad tygodnia nic a nic .Jedynie ten swędzący srom mnie męczy

Bardzo się cieszę 🥰

Spokojnie ja też nic nie czuję nawet piersi mało Tkliwe się zrobiły .Przez owulacje i chwilkę po jeszcze mnie mdliło odrobinę a od ponad tygodnia nic a nic .Jedynie ten swędzący srom mnie męczy .
Moje piersi to masakra, bez stanika to wgl bolą jak nie wiem 🫠

Ja też bez większych objawów..trochę bolą piersi i nie mogę spać w nocy a potem cały dzień mogłabym zasnąć nawet na stojąco ;) dzisiaj kolejna beta i prezentuje się to tak: 2.04- 60, 4.04. -122 i 7.04 - 455 :) progesteron -22,8 ng/ml. To moja pierwsza ciąża, wyczekana i trochę się martwię czy ta beta za szybko nie rośnie.. jeszcze oprócz męża nikt nie wie bo czekamy do pierwszego usg... może Wy dziewczyny powiecie mi czy ta beta jest ok?

Ja też bez większych objawów..trochę bolą piersi i nie mogę spać w nocy a potem cały dzień mogłabym zasnąć nawet na stojąco ;) dzisiaj kolejna beta i prezentuje się to tak: 2.04- 60, 4.04. -122 i 7.04 - 455 :) progesteron -22,8 ng/ml. To moja pierwsza ciąża, wyczekana i trochę się martwię czy ta beta za szybko nie rośnie.. jeszcze oprócz męża nikt nie wie bo czekamy do pierwszego usg... może Wy dziewczyny powiecie mi czy ta beta jest ok?
Moim zdaniem rośnie prawidłowo :)

Z budzeniem się w nocy to też mam tak samo masakra jakaś 🙈

W internecie jest dostępny kalkulator przyrostu bety, np ten: Link do: Kalkulator beta HCG - Płodność.pl

Przyrost hormonu jest w normie
Twój średni dwudniowy przyrost hormonu beta HCG to 293 mlU/ml (140%).
Beta HCG powinien zwiększać się mniej więcej o 66% co 48h.

Najważniejsze żeby był wyższy niż 66%, na górne raczej nikt nie patrzy. Bardzo duże może wskazywać na ciążę mnogą, ale i Ciebie jest po prostu w normie :)

reklama
Mnie jakoś mdli okropnie, najgorzej jest na wieczór bo zwykle dzień kończę rozmowa z toaletą 🫠 cycki bolą okropnie a jeszcze moja młodą po nich wczoraj skakała 🫠

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry