reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

reklama
aaa i mam wazne pytanie. czy wasze dzieci maja poduszeczki w lozkach?? dota licze na twoja odpowiedz bo pamietam ze wczesniej kazalas narysowac :) no dobra tak na powaznie to wiem ze cytowalas tego lekarza z tvn i ciekawa jestem co on na to w przypadku starszego dziecka.
rany Stefa jaką Ty masz pamiec-jak na swój wiek oczywiscie:-p;-)...fiu fiu....kiedy to o tym pisalysmy:-)

zanlazłam takie mądrosci....a dokladnie to slowa fizjoterapeuty-tego od namalowania poduszki w łózeczku;-)

Dziecko bez poduszki powinno spać do 2 lat. Głowa małego dziecka jest stosunkowo duża i ciężka , a mięśnie szyi dość słabe co utrudnia swobodne ruchy głową. Z tych powodów trudniej ją podnosić i nią kręcić. poduszka dodatkowo to utrudnia i w rezultacie maluch może np. częściej patrzeć tylko w jedną stronę. Jeśli będzie się to powtarzało przez dłuższy czas , mięśnie jednej strony szyi przykurczają się staną się mnej elastyczne.Może to doprowadzić do zniekształceń w szyjnym odcinku kręgosłupa.

Nasze maluchy juz prawie dwuletnie, to mysle,ze te bardzo plaskie nie zaszkodzą....:-)

A co Wy takie zboczusie małe???no co ja widze:szok:
:-)
Aga moj tez spi :)

witam sie popołudniowo troche późno ale zupełnie brak mi czasu dziś zrobiłam wielkie prasowanie a juz nastepna suszara rozwieszona zamordować sie można

stefcia kuba ma poduszkę taka płaską zupelnie ale i tak na niej nie spi tylko ją przytula i wszedzie ją ze soba zabieramy
kasze tez je z butelki na rzadko rano jak wstanie i na wieczor a mamy smoczki te 3 przepływowe a nawet ostatnio jeden sie troche zozciął i nawet z tego lubi bardziej jeść

ale juz tak mysle ze zamienie mu pory jedzenia kolacji najpierw kolacja potem mycie zebów bo jak narazie to myjemy zeby a potem je kasze w łóżeczku więc takie błędne koło problem w tym że on strasznie lubi jeśc ta kasze w łózeczku i zawsze na nią czeka wie że daje mu kasze i on wtedy idzie spokojnie spać

poza tym musze wybrac sie z nim do dentysty kuba ma juz wszystkie żebe więc dobrze by było gbyby lekarz obejrzał mu paszcze widze że mu zeby na dole na sibie nachodzą i ma krzywy zgryz wiadomo to dopiero mleczaki i buzia jeszcze rośnie ale i tak trzeba sie wybrac teraz lakieruja zabki zeby próchnica nie szla może trzeba bedzie to zrobic
poza tym czytałam że sa takie kropelki z fluorem na zabki które sie podaje żeby były mocniejsze i zdrowsze
ale do jakiego dentysty iśc to chyba musi byc taki co sie takimi maluchami zajmuje ???

rany Stefa jaką Ty masz pamiec-jak na swój wiek oczywiscie:-p

oj dota zycze ci takiej kondycji umyslowej w moim wieku, chociaz wiem ze bedzie ciezko biorac pod uwage twoj obecny poziom intelektu:-p
kata wlasnie ja widzialam taka w Ikei i chyba wlasnie ja kupie a ona ma rozmiar ktory pasuje do poscieli z Ikei ??
asiu :baffled: ale pozytywnie hehhhe

kacha jedz jedz na zdrowie! :-D
stefciu nie wiem :baffled: jak będziesz w ikei to najwyżej sobie przymierzysz lub wizualnie zobaczysz - ja nie kupowałam pościeli w ikei a na poduchę poszewka pasuje jak ulał :-)
grzechotka kuba ma już piątki? szybko wyszły :szok:

nie ma ciepłej wody przez 2 dni - niby standard w wakacje ale upierdliwy :wściekła/y:
muszę grzać w garach :wściekła/y:

kata juz sprawdzalam na stronie Ikea i pasuje na posciel do lozeczek.
no moja malutka juz spi. dzis miala traumatyczne przezycia bo musiala sie dzielic zabawkami i wcale jej sie to nie podobalo :)

witam

wreszcie jakis ruch na forum, oby na dluzej.

Poczytywalam Was troche w pracy ale mam taki mlyn ze nie mam na nic czasu. Takze do nikogo nic konkretnego nie napisze bo nie wiem co :sorry2::sorry2:

odnosnie mleka to u nas rano i wieczorem z butelki. Kuba lyzeczka takiej kaszki nie lubi. Robie mu Bebilon wg przepisu na opakowaniu plus 2-3 miarki kaszki ryzowej do zageszczenia i wypija przez Aventa trojprzeplywoego ok 210.

jutro jade na szkolenie do siedlec i tak mi sie nie chce ze szok :angry::angry::angry:

bylismy dzis z kuba ponad 3 h na spacerku, trzeba ostatnie podrygi lata lapac :tak::tak:

i tyle bo nie pamietam co u kogo :sorry2:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry