reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Kata, to zastrajkuj jak studentki ze Wschodu, hehehe...
Filip już od dawna ma piątki. Wyszły mu zaraz po jedynkach, a innych nie miał. Więc to nie jest tak, że piątki wychodzą na końcu:tak::tak::tak:
Jutrznka, szkol, się szkol. :-):-) Lato od jutra ma znów zagościć i będzie + 30.

A ja kupiłam kiedyś pościel z Ikea i nie pasuje mnie na poduszkę i kołdrę z innej firmy (mam drewex). Poszewka na poduszkę na krótka o jakiejś 5 cm z każdej strony:crazy:

reklama
hej babolki
jestem
uffff-ale dziś narobiłam....
wszystko już prawie gotowe jeszcze jedna pralka załadowana..i koniec z praniem!!! aż do powrotu.
jeszcze udało mi sie zaprawić 14 słoików litrowych śliwki (renklody) teściowa nam wiadro podarowała :tak::-p
Kuba właśnie w fazie snu-szybko odleciał.

mam do Was pytanie-jakich środków używacie do prania dywanów????
i czym szorujecie???

moja mama to firanka pucuje.......:-)
tak sobie myślę że mogłabym wyprać jeszcze przed wyjazdem to akurat przez naszą nieobecność w domu -by wysechł bo tak to nie da rady...nie mam go gdzie wywiesić.a tak leżał by na podłodze.

Stefanko-u nas Kuba ma poduszkę taką na szerokość łóżeczka i szeroką jakieś 50cm.ale prawie płaską.-kupiłam w sklepie z akcesoriami dla maluszków,prędzej miał taki klinik z gąbki.-niby zalecany przez ortopedę.
Grzechotko-taki specjalista to chyba pedodąta???-ja byłam już z Kubusiem-bo on jakimś cudem nakłada dolne ząbki na górne-stwierdził że na razie nie trzeba-mamy pojawić się jak Kuba skończy 2 latka.
Kata-wpadnij do mnie u mnie wrzątek!!!
Aga-sorki-ale ze łba mi wypadło-prześle jutro!!!!
Jutrzenko-hej ;-)

wiecie -dziś Kuba biegał bez pieluszki to w ciągu 12 minut zasikał 4 pary spodenek-ale kurcze jaka z niego cwana bestyjka....sikał tylko w kuchni na płytkach...nie wiem???czy dziecko chciało żeby mama miała łatwiej do sprzątnięcia czy po prostu podobało mu się tuptanie we własnym moczu :-D
ale jak go pytam czy chce na nocniczek-to on na to NIE!!!!!!

wiecie -dziś Kuba biegał bez pieluszki to w ciągu 12 minut zasikał 4 pary spodenek-ale kurcze jaka z niego cwana bestyjka....sikał tylko w kuchni na płytkach...nie wiem???czy dziecko chciało żeby mama miała łatwiej do sprzątnięcia czy po prostu podobało mu się tuptanie we własnym moczu :-D
ale jak go pytam czy chce na nocniczek-to on na to NIE!!!!!!

hehe od razu widac ze moj to tez kuba. Robil tak samo, a jak steka i robi kupe i pytam chce kupke to mowi nie nie i dalej steka.
Ja narazie odpuscilam, moze nie jest gotowy, zreszta i tak nie chce na nocnik siadac wiec nie bede go zmuszac. Przyjdzie i na niego czas

jutrzenko-ale nasz Kuba siada na nocnik-tylko nie zawsze zrobi...po chwili siedzenia wstaje i paraduje sobie z siusiakiem na wierzchu i po kilku minutach zamiast usiąść na nocnik leje na podłogę.....

a to dla mezatek :)
WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN
Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY
1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.
2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?
Dyskusja.
3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.
4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI ALBO ZLEWU?
Debata panelowa z udziałem ekspertów.
5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA
Linia pomocy i grupy wsparcia.
6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a
przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania.
7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓ*NIENIA
Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.

DZIEŃ DRUGI
1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?
Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne
2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA
Prezentacja PowerPoint.
3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.
Wspomnienia tych, którzy przeżyli.
4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI
Gra na symulatorze.
5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne i odgrywanie ról.
6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.
7. TECHNIKI PRZEŻYCIA -JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.
8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY - telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja

witam słonecznie :-)

stefcia moja miała ten etap. teraz wraca powoli do normy czyt. dzieli się z innymi ;-)aczkolwiek (uwielbiam to słowo :-D) zdarza jej się fuknąć ;-)
warsztaty super :-D najbardziej mi się podoba dzień drugi pkt 7 :-D:-D:-D
no tak... jak zwykle jak się rozpiszemy to jutrzenka ma mnóstwo pracy :angry:
kasia ja właśnie na etapie prania dywanu :-D kupiłam butelkę vanisha w płynie i mam ambitny plan wyprać. tylko muszę kumpeli podpytać czym szoruje. robi się taka piana, potem pucujesz, ona wysycha i odkurzasz jakieś pozostałe drobinki :tak:
asia jak widać są wyjątki jeśli chodzi o ząbki. zdziwiło mnie tylko, że kuba ma już WSZYSTKIE ;-)

miłego dnia! bo gorący to on będzie :-)

edit: kasia gąbka lub szczotka ;-) ja od razu wyszoruję szczotką bo same plamy na nim

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry