czesc, dziekuje za mile przyjecie :-) wiesz ataata - tez sie zaczelam teraz zastanawiac nad rowiesnikami naszych Bąbli - kurcze, kiedy nasze je nadgonia??
u nas imiona to Łucja albo Łukasz (na drugie chyba Jerzy, po Dziadku). na poczatku bylismy pewni ze bedzie dziewczynka i mowilismy do brzucha Łucja. ale lekarz, chociaz wie, ze nie chemy wiedziec to 2 razy juz sie zachowal okropnie. tekst "ooooooooo, plec, jak ladnie sie rzuca w oczy. ale chyba panstwo nie chca wiedziec???", normalnie myslalam, ze go zabije! nie wiem, moze mu sie rzucaja w oczy dziewczynki. bo ja to bym chciala dziewuche!!! ruda na dodatek.
noo... a Łucja i Łukasz znacza dokladnie to samo - "niosacy swiatlo" - no bo tak to wlasnie jest z tym naszym szkrabem.
viki, ja tez mam twardniejacy brzuch, ale lekarz powiedzial, ze to moze byc taka specyfika. np niewiele wod plodowych. po prostu mam taki bebenek wystajacy i napiety, ale chyba inaczej to by sie dzidzius nie zmiescil. no i mam juz skurcze, zwlaszcza ostatnio od placzu mi sie tak robilo, ze brzuch twardnial, tak jakby podchodzil pod zebra i mialam trudnosci z oddychaniem. bralam na to nospe-forte i mialam lezec. no i liczyc im czas.
czasem tez mam tak, ze jak ide to nagle zaczyna mnie bardzo bolec prawe biodro i dretwieje mi prawa noga i nie moge zrobic kroku. to strasznie nieprzyjemne

no ale chyba juz normalne. plus dretwienie prawej reki, ale to juz sie przyzwyczailam.
aneczka, nie moge uwierzyc, ze przy polozeniu posladkowym nie chca zrobic cc!! moj maluch tez sie jeszcze nie obrocil (znaczy 19 wrzesnia), w przyszlym tygodniu idziemy sprawdzic - mam nadzieje, ze juz jest w dobrej pozycji.
zonkilek ja tez sie zastanawiam nad szkola, zwlaszcza nad cwiczeniami, bo mieszkam teraz na przeciwko szpitala i bylo by wygodnie i niedrogo, ale... sa miejsca dopiero na listopad! na razie sie zapisalam, ale nie wiem czy dam rade chodzic w listopadzie :-( na dodatek kurs by sie skonczyl dopiero 26. i wtedy bym dopiero pojechala do siebie do domu na porod. nie jestem pewna czy 7 godzin podrozy tydzien przed porodem to dobry pomysl. no ale zobaczymy, spytam sie jeszcze lekarza.