reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Ja na temat szkoly rodzenia myslalam na poczatku, a teraz mi przeszlo i jakos nie mam ochoty. Tym bardziej ze pracuje i chce pracowac wiec watpie zebym znalazla czas na szkole :dry:
A tym bardziej ze mieszkamy w UK.
Ja dzis bardzo duzo czuje ruchow dziecka i byloby to normalne zeby nie to ze czuje je tak samo mocno i czesto podczas chodzenia czego wczesniej nie bylo... nie wiem czy to zle czy to dobrze:dry: Czasem tak sie wypnie i naprezy ze musze stanac,poglaskac sie po brzuchu i poczekac az Dzidzia zmieni pozycje :tak: Moj wiercipietek :-)

reklama
belka, moje tez sie wierci podczas chodzenia, mysle ze to normalne.
u mnie, jak cos wypnie (takie twarde jak kosteczka) to ja to delikatnie masuje i mowie, zeby nie robil glupot i dosc szybko sie uspokaja.
i wiecie, kilka razy ta niecnota sie ze mna "bawila". ja przykladalam reke do roznych miejsc brzuszka, a ona tam trafiala! ale teraz juz nie :(( moze jest za duze i nie ma takiej swobody ruchow, sama nie wiem.

Soida nie wiem jeszcze napewno ,ze mi nie zrobia cc jak sie niuniek nie odwroci ale tak mi powiedzial lekarz od USG.Podobno tylko przy pierwszym dziecku jest to wskazanie.Musze pogadac jeszcze z moim ginem i dowiedziec sie bo moze zalezy to od szpitala , w ktorym sie rodzi.
Witka rodzilam naturalnie i to byl bardzo dlugi i ciezki porod, nie wyobrazam sobie zebym teraz miala miec jeszcze gorszy:no::sorry:
Ogolnie tak mnie to przybilo ,ze teraz o niczym innym nie mysle a wizyta u mojego gina dopiero za miesiac:-(

aneczka, współczuje ci stresu, i zycze aby maluch sie obrócił bo poród posladkowy musi byc bardzo trudny, tak ze miejmy nadzieje z\e nie bedziesz muaiała cierpiec.

a ja czuje sie ciut lepiej, chyba zakupy poprawiły mi nastroj bo zakupilismy duzo rzeczy dla malucha no i kilka rzeczy dla mnie np. laktator, wkłądy poporodowe, majteczki jednorazowe itp.

generalnie zostało nam do kupienia tylko lóżeczko, wanienka i wozek. no i kosmetyki i ewentualne rzeczy z apteki ale to zostawiam juz na koniec listopada.

zakupy wyszły niespodziewanie bo jednak okazuje sie ze moj mąz w poniedziałek wylatuje na statek. zadzwonił menager z dosc atrakcyjną propozycja, i chyba bez sensem byłoby odmowic. tak ze znow zostajemy z damianem sami na 4 tygodnie, no ale od okolo 15 listopada valdi bedzie juz w domciu tak ze bede spokojna ze bedziemy rodzic razem:-)

ok zmykam konczyc obiadek bo moi chlopcy sa na karate i zaraz wrócą.

Viki zakupy poprawiaja nastruj chyba kazdej z nas wiec czemu nie Tobie :-)
Fajnie ze Twoj maz bedzie z Toba to najwazniejsze :tak: i na dodatek kilka tygodni przed termin bo co by bylo gdybys urodzila wczesniej... ale klopot z glowy ;-)

zonkilek ja chodze na szkole rodzenia i osobiscie bardzo polecam. u mnie to sie odbywa raz w tygodniu 1.5-2 godz. na zajeciach dowiedzialam sie wszystkiego na temat faz porodu, jak rozpoznac ze porod sie zaczyna, jak to wyglada lacznie z rodzeniem lozyska, srodkow przeciwbolowych, wszystko bardzo szczegolowo. ostatnio bylo o opiece nad dzieckiem zaraz po porodzie i pomocy jaka mozesz tu uzyskac i od kogo. a ostatnie zajecia beda poswiecone karmieniu piersia i nie tylko.
ogolnie to sa takie jakby warsztaty czyli mozna o wszystko zapytac indywidualnie.
nie wiem jak jest w polsce ale tutaj to nie ma nic wspolnego z cwiczeniami oddychania czy jakims fizycznym wysilkiem.
ale bylam na takich tez na fizjoterapii w szpitalu gdzie pokazywali odpowiednie cwiczenia jesli masz jakies dolegliwosci. to moge polecic jesli ktos naprawde ma dolegliwosci, inaczej nuudddaa :))
moze dla dziewczyn ktore juz rodzily wiele rzeczy jest oczywistych bo wiedza czego sie spodziewac ale dla mnie to same nowosci :))
soida i viki te skurcze ktore macie to moze sa te Braxton Hicks?? bo wlasnie wyczytalam ze moga sie nasilac w ok 32 tygodniu.
pozdrawiam sredecznie

witam sie z sobotni poranek:-)

stefanka bardzo mozliwe z tymi skurczami bo poza tym nie ma zadnych niepokojących objawów, a niestety w ciąży z damiankiem miałam dokładnie to samo. wiec jeszcze 7 tygodni conajmniej trzeba przecierpiec;-)

a ja czekam teraz na meza bo pojechał na zakupy, a pozniej biorę sie za sernik z brzoskwiniami wg przepisu doty:-) mam nadzieje ze wyjdzie swietny bo prawde mowiac sernik pieke pierwszy raz:-p

pozniej wybieramy sie do szkoly damiana bo jest jakas wystawa eksperymentów...

no a po południu tesciowie przychodzą na kawke wiec dzionek jakos zleci.
jeszcze tylko jutro i w poniedzialek moj mąż znow wybywa ale od wtorku znow bede miala gosci bo ze śląska przyjedzie moja mama i a z niemiec moj brat tak ze juz bardzo ciesze sie na te spotkanie.

dobra ja uciekam sprzatac. milego dnia mamusie:tak:

Witajcie dziewczynki,
u Nas wczoraj szał zakupów. Objechaliśmy kilka sklepów z wózkami i nigdzie nie mają czarnego koloru :wściekła/y: W poniedziałek jeszcze kilka obdzwonić muszę.
Dziś byłam u gin na rutynowej wizycie i powiedziała mi, że mam zbyt mały brzuch jak na 32 tydzień... Za tydzień mam zrobić USG, aby sprawdzić czy z małym jest ok. Poza tym reszta ze mną ok. Wrzucę fotkę abyście oceniły czy faktyczni takie to maleństwo u mnie.

Ann współczuję Ci. Nie denerwuj się. Trzymamy kciuki, aby wszystko było z Twą Niunią w porządku.
Belka 8 miesiąc ;-) ale ten czas szybko leci, co?
Viki obserwuj swój brzuszek. Dobrze, że humor po zakupach trochę lepszy ;-) No i na pewno się polepszy skoro tyle odwiedzin Cię czeka ;)
Żonkilek ja też nie chodzę do szkoły rodzenia, bo przez ten wypadek przeleciały mi terminy. Poza tym i tak nie mogłabym robić wszystkich ćwiczeń ze względu na wypadek...

Dziś szykuję imprezę dla mej przyjaciółki na 30 urodziny. Ze względu na mój stan będziemy "szalały" u mnie ;-) Rzucam się w wir przygotowań. Jutro urodziny siostrzenicy. Weekend pełen wrażeń.

Miłego dzionka ;-)

Witajcie!!!!:-)

Viki to powodzenia z tym sernikiem:tak:

U nas dziś zimno, deszczowo, wietrznie....no jesień w pełni.

Czekam na meża i jedziemy na zakupy....

Miłego dnia,papa:-)

reklama
;-) witam niedzielnie ;-)
pusteczki, pusteczki tu u nas...
my po śniadanku, po imprezie, po sprzątaniu ;-) pracowity poranek

po południu kolejne świętowanie ;-)
miłej niedzieli dziewczynki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć