• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

A ja wcinam pomarańczę.
No dobra właśnie skończyłam. Była pychota choć troszkę sucha.
Dziśbyłam na urodzinach mojej siostry i jestem potwornie zmęczona. Zaraz idędo łóżeczka. Zwłaszcza że jutro śpimy krócej.
Kata a ja na Twoim miejscu powiedziałabym tej dziewczynce co o tym myślę. I to specjalnie tak żeby dziadek słyszał. No ale niestety takie sytuacje się zdarzają a rodzice często udają że nie widzą jak ich dzieci postępują i ich nie upominają. Ja to jestem przewrażliwiona na tym punkcie.
Dobra zmykam bo mnie głowa zaczyna boleć ze zmęczenia.

reklama
DZIEŃ DOBRY!!!
Witam Was w niedzielne południe chociaż szczerze mówiąc ja tej niedzieli w ogóle nie czuję. Od rana pralka załączona i musiałam ogarnąć trochę dom-dobrze że chociaż obiadu nie muszę gotować bo dziś jedziemy do restauracji na urodzinowy obiad dziadka. Także będzie halibucik fryteczki i grecka-miodzio. Standard ale uwielbiamy.

Przed ostatni tydzień miałam taki sajgon że nie było czasu na śniadanko. Zrobiłam wyprzedaż po 3 zł dziecko, 5 damska i męska a 10 zł za spodnie. I jak się rzucili to masakra. A pościeli ile sprzedałam. Znajomy wozi mi nową pościel bawełna ze satyną po 36 zł w sprzedaży. Średnio sprzedaję po 5-7 kompletów dziennie. Jak coś to dajcie znać. Codziennie kursuję z reklamówkami i ostatnio się śmiałam że zamiast sklepu mogłam zgłosić handel obwoźny.

WKlejam zdjęcie maluszka mojej szwagierki
P3234925..jpg. TOMEK - Urodził się 23 marca o godz 12.50 - 62 cm i 4.300 kg.

Kasiu zdjęcie firanki po południu i no Weroniczka super że jesteś...:-)

hej
widzę że nie miałam za dużo do czytania, ale to tak pewnie przed świętami
dziś byłam z Łukaszem w Kościele a raczej pod. Moje dziecko jest niedozniesienia. Cały czas latał, nie chciał stać jak inne dzieci na kolanach chodził po trawie, gadał jak najęty a jak się znudził to resztę mszy przesiedzieliśmy w samochodzie bo był ryk nie z tej ziemi:szok::szok::szok::szok:
najgorsze jest to że on nic nie da sobie wytłumaczyć:no::no::no: mówiłam gdzie jedziemy i po co a on i tak swoje:sorry2:masakra
już się boję co będzie jak urodzi się druga dzidzia, jezu jak sobie dam radę z tym urwisem jestem przerażona:baffled::szok::wściekła/y:

następna próba cywilizacji za tydzień - pojedziemy święcić jajka:confused:
narazie to mój maluch odpłynął
muszę wam powiedzieć że już jest prawie ok tylko nie chce myć zębów i jeść sam też nie chce no i siadać na nocnik nie bardzo, ale popracujemy nad tym:tak::tak:
basia- to super ze interes się kręci:tak::tak: oby tak dalej
kata- no właśnie gdyby wszyscy rodzice podobnie tłu,maczyli dzieciom że czegoś nie wolno to wszystko by zupełnie inaczej wyglądało. Np. siostra M. ma problem ze swoim synkiem 6 lat, nie chce chodzić do przedszkola bo jakiś chłopiec terroryzuje go i bije. Ale ani z tym chłopcem ani z jego rodzicami nie da się porozmawiać:sorry2:

Aga - my na szczęście nie mamy problemu z Alexem w kościele. Zachowuje się bardzo przykładnie, tylko jak zacznie się nudzić to mówi-mamusiu wózeczka chcem-siada i zasypia. Pamiętaj że nie wolno się denerwować w twoim stanie a jeśli chodzi o Łukaszka to trzeba mieć nadzieję że następnym razem będzie lepiej. W każdym razie będę trzymać kciuki.

Kasiu wklejam zdjęcie firanki. Jest trochę dłuższa niż myślałam, ale nie chciałam robić u góry falbany to stwierdziłam że jakoś dziwnie to będzie wyglądać w pokoju chłopczyka a obcinać było mi szkoda. Z czasem jak mi się z nudzi to ją inaczej popodpinam i będzie krótsza. A co tam-w każdym razie jeszcze raz bardzo mocno dziękuję-teściowej również;-).
P3284932..jpg

witka
i co...??? koniec weekenda :tak::-(
jutro od nowa...:baffled:

my dzis trochę w domku trochę w odwiedzinach
i tak nam niedziela zleciała...

byliśmy z palemką w kościele-Kuba ma taką malutką..całą mszę trzymał ją dzielnie i tylko sobie gadał moja siajna mała taka....pana duźia...hehehe.....
aż sie facet pod nosem uśmiechał-a potem jak wszyscy wstawali to on wołał ...-tata opa bozia nie widzieć....

miałam Wam napisać byłam w piątek z Kubą na spacerku w mieście na placu zabaw
był tam taki mały smyk-starszy od Kuby...może miał 3- latka- może-3.5
ale wzrostu Kubusia....bujał sie na bujaczce (na drugiej taki starszy chłopak i dziewczyna stała obok) i sobie śpiewa ...."będę brał cię w aucie".....:szok::szok::szok::szok::sorry2:
byłam w szoku!!!! a potem to już mi się śmiać chciało...
a przyszedł z babcią chyba...a ta babcia zero zainteresowania....
ten drugi podłapał i też zaczął śpiewać...potem któryś z nich zapodał jeszcze "żono moja"

Kata-to mieliście przygodę w piaskownicy :baffled: moim zdaniem trzeba reagować.wiem że mogła Cię to zadziwić -bo sama też tak miałam...kiedyś byliśmy z Kubą na ryneczku przy fontannie Kuba biegał sobie dookoła z taką dziewczynką,ale przyszło jeszcze dwóch braci i zaczęli się doczepiać...jeden biegał jak wariat i dziwne okrzyki wydawał...a drugi czepiał się
podbiegł do Kuby i najpierw jak masz na imię....Kuba nic...potem no jak masz na imię...już z taką zaczepką w końcu pacnął Kubę w głowę i powtórzył pytanie w trybie rozkazującym no jak masz na imię...KUba dalej nic...ale widze twardo stoi...a ten go wziął i pchnął......
a matka siedzi i nic......w końcu wstałam podeszłam do Kuby i go zabrałam a do tej matki że ma sie dzieckiem zająć i patrzeć co wyrabia a nie z drugą o tipsach nawija już pół godz.w dzieciak robi co chce.....
a z tymi klikaniami fajny pomysł :tak:;-)
Basia-cieszę sie że Ci sie podoba-no i fajnei wygląda.widzę auta wygrały z Kubusiem...
no nic ale jak sie Alexowi auta znudzą to będzie Kubuś :-D
Aga-dasz radę-będzie dobrze.też sobie zadaję to pytanie co będzie jak będzie druga dzidzia??? ale na razie sienie stresuję-bo może będzie całkiem normalnie jeśli chodzi o Kuby zachowanie.jakos tak zawsze panikuję przed różnymi etapami...np.odstawienie od cyca ,chodzenie bez pampka...a wszystko tak jakoś samo przychodzi...:tak:

Hej Kobiałki :-)
Witam się po relaksującym weekendzie spędzonym w kuchni:-) T. zajmował się dzieciakami (ja tylko z cyckiem dochodziłam:-p), a ja wyżywałam się kulinarnie ;-) Coś mnie tak ostatnio opętało i non stop coś w kuchni tworzę, jak tak dalej pójdzie to szybko wrócę do tych moich krągłości :-p

Dobry wieczor i dobranoc jednoczesnie!;-)
Caly weekend gdzies sie goscilismy, wiec wesolo bylo i zasadniczo fajnie spedzilismy czas...
Tez mialam ochote do kosciola sie wybrac, ale niestety godzina mszy koliduje z Kayi drzemka, a nie moge z niej rezygnowac w weekendy, bo potem w przedszkolu nie daje innym spac:baffled:
Od wrzesnia do starszej grupy przejdzie i pewnie jezyk juz lekko zalapie, to moze bedzie latwiej;-)
O dziwo dzisiaj udalo mi sie Kaye u babci polozyc spac, bo do tej pory tylko w jej lozku praktycznie zasypiala.... Chcialam sie z nia kimnac, ale ostatecznie mnie pogonila z pokoju i sama poszla spac:-)

Basia, no to chyba sie cieszysz, ze sie interesik rozkrecil co? A z czasem pewnie sie jeszcze lepiej zorganizujesz:tak:
A firaneczka fajna, a jakby co to mysle ze mozna ja troche z gory ciachnac i na tasme przyszyc, to ten dolny wzorek byloby bardziej widac...:tak:
I gratki, ciociu!:-)

No i ide sobie bo i tak nie ma z kim gadac;-) Do jutra baboszki!

reklama
dzien dobry!:-)

dzis poniedzialek....niedlugo swieta....tralalaaaaaaaa;-)

a gdzie spedzacie swieta??? wyjezdzacie????;-)

my w domku! pierwsza nasza Wilekanoc na nowym mieszkanku:tak: to obowiazkowo spedzamy tu:-) mam nadzieje,ze pogoda dopisze to sobie duzo pojezdzimy i pozwiedzamy...pospacerujemy....:-) no ale to wszystko zalezy od pogody....wlasciwie szaro-buro moze byc tylko zeby nie padalo:tak:

Aga udanego urlopu i pracuj nad synkiem,pracuj!;-)

Pryzy no sen rewelacja:-D:-D:-D

Katka no chociaz raz jakis fajny pomysł mialaś:-p:-p seriooooo:tak: ide zaraz na watek-klikamy;-)

łeee no Basia super!!!:tak:

no dobraaa,ide sobie na kawke....poczekam az mały wstanie.....potem uciekamy na dwór,mały ma 3 kolezanki z bloku obok,ten sam rocznik:tak: mam nadzieje,ze dzis znowu beda na placu zabaw;-) i jeszcze ma 2 kolegów rok starszych;-)

udanego poniedzialku laseczki!!!!cmok! pok! bok!:-D

paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:-):-):-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry