reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

A ja się już przestałam przejmować tym że coraz częściej mi się nie chce i nie mogę :tak: Raz że mamy do tego poważny powód ( hihi mój mąż mówi że mam wymówkę na wszystko ) a dwa jesienna pogoda - zwłaszcza to co się dzisiaj dzieje za oknem wcale nie sprzyja do mobilizacji.
A czytam Was teraz i głupio mi się zrobiło bo o prezentachnawet nie pomyślałam, więc dzięki za inspirację!
Żonkilek Ty się wcale nie przejmuj głupim gadaniem lekarza, powinien wiedzieć że każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi ciąże jedne tyją inne nie.
Mam dwie znajome które w czasie ciąży przytyły ponad 40 kg. Urodziły zdrowe dzieci, waga w normie, a sme niedługo zrzuciły nadmiar kg :)

Jedzmy zdrowo i zdrowo żyjmy i się uśmiechajmy - ach jaki ja mam dzisiaj dobry humor :laugh2:

reklama
Dada no masz racje , nast razem w ptk jak cos powie to tak zrobie...;-)

hej Patrycja;-): to jak na twoj wzrost bardzo malo wazylas, chyba bylas bardzo szczupla..ja przy wzroscie 179 wazylam 64 kg i to kazdy mowil,ze jestem za chuda, zreszta na zdjeciach sama to widze;-)przed ciaza jednak przytylam do 70;-)

mam dosc juz tej nauki rzygam juz nia normalnie..moze pojade dzis do czytelni ale mi sie nie chce!!!:baffled::szok:;-)

Dota: ja dzis nie wychodzilam jescze ale maz dzwonil i mowil,ze bardzo zimno, ale nie pada nic narazie;-)

Belka: ja mam zamiar 3mac diete nic smazonego same gotowane, zeby Jula nie miala wzdec, to wlasnie przy tej diecie oja kolezanka schudla w ok 10 kg w miesiac, czy cos takiego:sorry2:;-)

co do łózeczka to nie wiem czy pisalam, ale ja juz postawilam i pociel tez jest, tyle, ze wszystko przykrylam folia hehe:-D;-) nie moglam sie powstrzymac, to tak slodko wyglada;-) ubranka juz poprane i poprasowane, posciel do kolyski tez, zostalo tylko kolyske rozlozyc hihi:sorry2:;-)

Magdalenka: korzystaj z lenistwa poki mozesz hehe:-D;-) a co do prezentow to masz jescze troszke czasu zdazysz:tak: dzieki za pocieszenie co do wagi, nie wiem czmu ja sie tym tak przejmuje kurcze:zawstydzona/y:;-)

Kochane chciałabym mieć taki problem z wagą jak Wy ;-)
Ja przed ciążą ważyłam 75kg, później w czasie ciąży ze stresu zgubiłam 8kg i teraz dopiero wracam do wagi sprzed ciąży, w zależności od pory dnia waże 73, 74 lub 75kg. Wcinam wysokokaloryczne produkty i nic to nie daję, nie mogę utyć :(
Wszyscy mi mówią, że powinnam się cieszyć, ale tak bym chciała mieć choć odrobinę większy brzuszek ;-)
Życzę Wam Dziewczynki miłego dnia, a tymczasem spadam cosik zjeść ;-)

oj Kasiu rzeczywiscie masz zupelnie odwrotny problem, ale jak sama mowisz waga rosnie wiec bedzie dobrze:tak:

mja mama ze mna w ciazy tez przytyla 5 kg i chciala byc gruba i miec duzy brzuch i zazdroscila kolezankom hehe ale ja po niej tego nie odziedziczylam:szok:;-)

lece na uczelnie, wsiadam w taxowke hehe;-)

Czesc Patrycjaaa2 :-) ja tak jak Ty mam 20 lat i z tego co mi wiadomo to jestem najmlodsza :zawstydzona/y:
zonkilku no wlasnie slyszalam o tym ze lekarze karza trzymac diete, ale powiem wam ze to problem widzialam na mojej kuzynce :szok: trzeba miec samozaparcie. Ona na poczatku trzymala diete a po jakims czasie zaczela probowac co nie co...najpierw mleko to okazalo sie ze maly ma na nie uczulenie, potem truskawki to maly mial wzdecia i jeszcze wiele,wiele innych rzeczy az wkoncu przestala karmic. U mnie lekarze nie karza trzymac diety bo to jest najlepsze i na tym tez wychowala Nas moja mama,wiec ja pojde w jej slady:tak:

Właśnie wróciłam z miasta...wykorzystując że moja siostrzyczka znalazła troche czasu poszłyśmy kupić wanienkę dla Wiktorka :) no i oczywiście jakiś ciuszek jeszcze pozwoliłam sobie kupić...hihi i z czym ja go teraz wypiorę ;-)
Ale masakrycznie zimno jest i pada deszcz ze śniegiem :crazy: fe

Witaj Patrycja, jak na taką wysoką dziewczynkę to rzeczywiście nie duża waga :)
A mój maluszek w 33 tyg. ważył 2600 g ciekawe ile teraz waży.

:)milo ze sie odzywacie...:)czy malo przed ciaza to nie wiem dobrze sie czulam,teraz coraz ciezej mi sie ruszac ale mysl o dzidziusiu dodaje mi sil!

lekarz mi powiedzial ze dzidzius ma wage jak 36/37 tyg i ze moge sie spodziewac wczesniejszego porodu nawet o 3 lub 4 tyg.Termin mam na grudzien 22 z reszta ale w takije sytuacji to juz sama nie wiem.

widze ze kolezanka Magdalenka tez duze dziecko bedzie miala:)wg tego co mi lekarz powiedzial:)

jeszcze jedno pytanko ma do was czy pojawila wam sie siara?bo ja niestety mam wycieki..pierwsze pojawily sie ok 2 mies temu...lekarka zalecila mi duzo lezec i nie przemeczac sie.

Patrycjo, siara jest jak najbardziej normalna :-)
Nie masz się więc czym martwić ;-) Mój Tomek aż się ze mnie śmieje, bo czasami siadam jak głupia i ugniatam sobie piersi, żeby tylko siara poleciała :-p A jak poleci to się cieszę jak dziecko ;-) Niby taka stara, a takie mi głupie pomysły przychodzą do głowy :-)

reklama
hello dziewczynki!
jeju ale duuużo do czytania mam ;-)
u mnie za oknem też śnieżek, jak na razie bardzo skromny, niesmiało spada z nieba

moja waga nijaka, zmieniła się odrobinę teraz waże o niecałe 8 kilo więcej niż przed ciążą, ale tak jak dziewczyny pisza nię przejmowałabym się za bardzo nadmiarem kilogramów, bo przy maluszku będzie tyle pracy, że kilogramy szybko pójda w zapomnienie, no i w sumie nie ma co się tak porównywać, bo przeciez każda z nas jest inna ;-)

żonkilek popieram dziewczyny - nie przejmuj się takim gadaniem!

a co lenia to hmm mnie jeszcze nie ogarnął. dziś musiałam trochę popracować, bo jakoś wyjątkowo potrzebowali mojej pomocy ;-) więc musiałam odstawić pasjonującą mnie ostatnio czynność - prasowanie ;-)

mi jakoś ostatnio wolniej płynie czas, czy im bliżej to będzie ciągnął się w nieskończoność?

i witam nową grudniówkę ;-) Patrycje ;-)

kochane tak się "kitramy" z naszymi fotkami, a zerknijcie na dziewczyne o nicku "apina" jakie odwazne fotki wkleiła do bb albumu.....
nie wiem jak wy ale ja mam mieszane odczucia..... ;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry