reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Witam w to śnieżne przedpołudnie :) ( śnieżne przynajmniej u mnie za oknem )
Zgaga - znam ten ból, Viki podobnie tak jak Ciebie dopada mnie przed snem :wściekła/y: koszmar - nijak da się zasnąć z palącym przełykiem. Ataata muszę spróbować z tym mlekiem - może pomoże.
A po zatym u mnie jak u Was...wstaje, kłade się spowrotem spać..czasami coś zrobię...no ostatnimi czasy to to czasami jest coraz rzadziej :-)
I tak siedzę sobie i marze zeby dzidzia była już z nami, żebym mogła się poruszać jak człowiek bez stękania :tak:Ach dziewczynki bardzo sobie i Wam życze żeby ten listopad szybko zleciał !!!

Miłego dnia !!

reklama
Dziewczyny ja tez slyszalam ze na zgage najlepsze mleko :tak: Sama jeszcze nie probowalam ale jak nastepnym razem bedzie mi doskwierac to napewno sprobuje :tak:

A ja dzis jade do szpitala, nie zebym zaczynala rodzic ale musze wyjasnic pewna sprawe :tak: W sobote tak sie wkurzylam ze poprostu glowa mala :wściekła/y::no: Przyslali mi rachunek ze szpitala na... 120 funtow :szok: a za co? Za zastrzyk z antyD. Bo ja mam grupe Rh minus i podano mi zastrzyk we wrzesniu i teraz przyslali mi rachunek :wściekła/y::angry: Normalnie nie wiem co mam robic i dzwonilam do moich kuzynek ale kazda mnie zapewnia ze to nie powinno byc platne, przeciez jestem ubezpieczona no i tu w UK obchodza sie z kobieta w ciazy jak z jajkiem- jak to powiedzial moj kuzyn. Wiec jade wyjasnic skad ten rachunek i skad biora ceny tych zastrzykow :dry::confused: bo chyba z kosmosu :wściekła/y:

Witajcie laseczki i witam nową koleżankę:-):tak:

Ja tak na chwilkę...U mnie tez zgaga się odzywa codziennie wieczorem, czasem to już po prostu ryczę z tej niemocy:-(
No ale musimy się trzymać dzielnie, bo to już prawie meta:tak:
Ide się troszkę położyć.

Miłego, spokojnego dnia!!!
papa

viki kakao broń boże:szok: bo bedzie jeszcze gorzej, jak to po słodkim:-D
Może spróbuj z tym Aneczkowym siemieniem lnianym... ja spróbowałam, ale skończyło sie na tym, ze po połowie łyżeczki wszystko zwróciłam..:baffled: no ale może Ty dasz rade;-)
A co do portalu nasza klasa bardo fajna sprawa, mówisz że dawną miłość odnalazłaś... nono.... wspomnienia i te sprawy, fajnie fajnie
Ja też tam zajrzałam jakiś czas temu, ale nikogo niestety nie odnalazłam..:-(a szkoda:-(

belka to walcz o swoje, może jakiś błąd w papierach albo cuś... w każdym razie ja bym tego tak nie zostawiła:no: Tylko spokojnie i bez nerwó, bo nie wolno sie mamusi denerwować, bo Cie tam jeszcze zostawią i co...?;-):-D;-)

Weroniczka no to Stasiulek bedzie miał święta w tym roku... super, super, a pomysł ze świętym mikołajem tez niezły, maluchy uwielbiają takie przeżycia;-)
A butki mam nadzieje, że szybciutko kupisz, co by Stasuiulek za długo w cisanawych nie chodził;-) a no i śpiworkiem sie pochwal jak tylko dotrze.

Magda witaj, z mlekiem spróbuj, może zadziała i na Ciebie, tylko tak jak mówiłam efekt jest szybki, ale niestety krótki. No ale lepsze to niż nic... Ja pije po pare łyków, i jak czuje ze wraca to znów pije i tak w kółko:-D

Sabrinko, dota witajcie i odpędźcie ta wstręciuche zgage... bidulki, widze, że i Was męczy...
Mam nadzieje że przejdzie:tak:

A ja sobie siedze i sie nudze, Darusia mi wypycha chyba kopytka w okolicy pępka... nie powiem, że nie boli, tymbardziej że jak już pisałam mnie tam ciągle coś boli koło tego pępka francowatego...:baffled: I wogóle to jakiś czas temu zauważyłam, że będe mieć okropnie brzydką blizne nad pępkiem właśnie, kurcza coś dziwnego mi sie tam stało... tak jak by mi sie sklóra tam rozeszła, świeci sie to jak blizna i ma kształt księzyca. To chyba jakiś taki dziwaczny gruby rozstęp skórny, tyle ze nie pasek jak zwykle, a prawie kółko:baffled: No coż, tak bywa, chyba przezyje:-D
Dobra ide ściągac pranie z suszarni i zabieram sie za prasowanie ubranek, troche mi sie niechce, no ale trzeba;-)

I ja sie w koncu witam po weekendzie dziewczynki!:)
I jak zwykle weekendowe imprezki mnie ominely:)
W kazdym razie Weroniczko, niech z okazji Urodzin spelnia sie Twoje najwieksze marzenia!!!
Doticzka, witaj w klubie zaobraczkowanych! Niech nad Waszym zwiazkiem zawssze swieci sloneczko, a milosc i przyjazn miedzy Wami niech trwa wiecznie!:)

Laseczki, a co do prania i prasowania rzeczy dla maluszka, to ja piore wszystko, ale kocykow, czy spiworka nie prasuje...
A rozki dostalam od rodzicow z Polski i wcale sie w pralce nie zdeformowaly, sa teraz za to przyjemniejsze w dotyku i ladnie pachna. A zreszta i tak z czasem by sie to wszystko zabrudzilo, wiec i tak pranko nieuniknione:)
Mysle, ze to kwestia nastawienia delikatnego prania, bez zbyt wysokich obrotow wirowania (recznie bym sie tego nie odwazyla prac, mimo, ze na kocykach polecaja pranie reczne, ale wiadomo, nie da sie wtedy tak dokladnie wyplukac)

Witajcie grudniowki!:-)
Piszę do was ponieważ również jestem mamą grudniową ale zeszłoroczną. Urodziłam synka 21 grudnia 2006r:-)
Trzymam za Was kciuki! Teraz wiem że jest wam juz naprawde ciężko,ale to już prawie meta. 3majcie się cieplutko, pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego dla was wszystkich, bezbolesnego rozdwojenia;-) i pociechy z dzieci!

Kinga, mama grudniowa06r

Kinga dzięki za miłe słowa:tak:.
Ataata dzięki za utwierdzenie mnie w przekonaniu odnośnie kosmetyków Bambino:-D. Myślę, że na początek będą odpowiednie. Po kilku miesiącach planuję zmienić, na jakie - jeszcze zobaczymy, myślałam o HIPP-ie.;-)
Jeśli chodzi o zgagę to przynajmniej to mi nie doskwiera, ale moja bratowa bardzo chwali migdały - jej pomagają. Ja mam problem ze sztywnieniem palców u rąk:no:. Okropnie bolą mnie również całe dłonie. Lekarz mówi, że to z niedoboru magnezu, biorę więc w tabletkach. Tylko, że to za bardzo nie pomaga. Lekarz pocieszył mnie, żebym się nie martwiła bo wkrótce poród mnie wyleczy.:happy2::baffled:
Ja również piorę wszystko, włącznie z kocykami i rożkiem. Tak się rozpędziłam, że omal nie wyprasowałam kocyków, których nie wolno przsować. :sorry2:Dobrze,że mam zwyczaj sprawdzania informacji na metkach.:tak:Wobraźcie sobie, że nie podarowałam nawet kołderce.

Kinga to naprawde mile ze sie do Nas odezwalas :tak: Troszke nam wspolczujesz i trzymasz kciuki :-) Dziekujemy bardzo :tak::-)

A jak wy sie czujecie Dziewczyny ??? Jak wasz poniedzialek?

Witajcie dziewczynki.
Widzę,że u wszystkich to samo-sennie i monotonnie.Ale ja nie mam zgagi)))).Kochane jeżeli już wspomniałyście o kosmetykach dla dzidzi to jakie preferujecie?Ja zakupiłam już cały zestaw Hipp-a i nie wiem czy dobrze zrobiłam.
Teraz dla zabicia nudy robię pranko(właśnie wróciłam z nowymi fantami dla Kubusia),a jutro prasowanko.Czy Wy także nie możecie się oprzeć kupowaniu śliczności dla maluszków?Ciągle znajduję coś super fajnego i jakoś tak samo ląduje w koszyku.
Ataata kamień z serca z tym głośnikiem.Więc teraz jest już super!
Dziewczynki czy ostatnimi czasy Wasze pociechy rozpychają się coraz bardziej?Nam w szkole rodzenia mówili,że ostatni m-ąc jest raczej spokojny,a w moim brzuchu dosłownie cyrkowe akrobacje!Papaski))))

reklama
Jesli chodzi o migdaly na zgage to mi nie pomagaja a mleko daje mi ulge na chwilke i powraca tak samo jak wezme tabletke to ma te same rezurtaty chwilke ulgi a potem powturka z rozrywki:-(.
Ja juz mam wszystko gotowe tylko czekam na moja mala,zdecydowalismy wkoncu z mezem ze bedzie sie nazywala Natalia mam nadzieje ze mala nie bedzie nam miala zazle te imie i bedzie sie jej podobalo.
To prawda piekne byly te pierwsze miesiace jak sie dzieciak ruszal to bylo przyjemne uczucie a teraz jak przysadzi to do przyjemnosci to nie nalezy:-(.No ale jestem szczesliwa ze jom mam mimo tego co teraz przezywam jak daje mi popalic.
Ciagle siedze i mysle czy dobrze zrobilam ze chce urodzic wczesniej bo 24 grudzien to nie za dobry dzien na porod( nie chodzi mi oto ze ja nie bede miala Wigili tylko oto ze mala nie bedzie miala urodzin bo nawet tego nie odczuje bo z rana prezent na urodziny a wieczorem pod choinke to chore wedlug mnie i mojego meza) dlatego mam isc do szpitala juz ok 10 Grudnia to bedzie ujuz 38 tydzien wiec tak zle nie powinno byc,wtedy juz mozna rodzic:-(.Co wy o tym sadzicie powiedzcie ale tak szczerze:-(
A tak to ten dzien dzis do mnie jest taki przybity ze nic mi sie niechcialo robbic i dlatego nawet palcem nie kiwnelam mam nadzieje,ze jutro bedzie lepiej:tak:

Do góry