reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2007 - wątek główny!!!

Aneczko trzymam kciuki za męża, mocno!!

paula to bedziemy chrzcić takie małe "wielkoludy" już:-D a ja to sie moze nawet powstrzymam jeszcze dłużej, jak mała bedzie chodzic... no zobacze, wszystko zależy od tego, kiedy siie uspokoi:tak:

Monia no wkładam ją w te wałki ale dupa z tego, za kazdym razem ryk!! ale bede próbowac.. no a pozatym to niewiem poco je kupiłam jak mała przecież nie śpi bez rożka i nie spi w łóżeczku:baffled::sorry2:
A co do poduch to tez nie przejdzie np książka pod materac bo mała przecież spi.... zemna na moim łóżku, a to kanapa wiec niema jak wsadzic książki czy pudełka:-D
No ale jak sie nauczy spać może kiedys w łóżeczku to wtedy wsadze, dzieki za rade, choc zanim ona sie nauczy spac w łóżeczku to juz pewnie bedzie przesypiac noc bez posiłku, więc wtedy podnoszenie mataraca bez sensu:-D

A u nas dziś noc powróciła do normy... no prawie... am było o 20 potem 2.50 a potem ok 7:-) (czyli tak jak wczesniej) no aleeee musiałam małą cyganic bo o 4.30 sie wiertoliła już myslałam że na jedzenie ale jej smoka wsadziłam, rzuciła sie na niego że aż sie śmiałam ale usnęła :szok: do 7:szok:
Ale ciiiii bo zapesze;-)

reklama
Aneczko trzymam kciuki za meza. Daj znac jak wyniki, oby wiesci byly dobre.

Ataata Kubus tez czasem uleje jak lezy w lozeczku ale on jak spi czy lezy to z reguly glowe ma na boczek wiec jak uleje to zawsze wyplywa mu z buzki na pieluszke co ma polozona na przescieradelko zeby materac sie nie umoczyl i przescieradlo. Na poczatku jak byl malutki i nie chcial odbijac po jedzeniu (czesto tak ma nawet do teraz ze nie odbije) to go kladlam raz boku i podkladam pieluche pod plecki zeby sie nie przekrecal ale ortopeda odradzal kladzenia na boku, zalecal klasc na plecki a glowke na bok przekrecac. Sprobuj cos pokombinowac bo poduszke raczej powinnas wyrzucic bo nam zalecono ze do roku najlepiej na plasko.

Dota u nas tez mozna kupic takie mega paki Pampersow w kartonach w ktorych jest ponad 100 szt ale nie wiem dokladnie ile z tym ze po przeliczeniu sztuk nie oplaca sie ich kupowac bo drozej wychodza niz te paczki foliowe. U mnie sa one czasami w Carrefourze jak beda to sprawdze ile kosztuja i po ile sa pakowane. A moze one drozej wychodza bo to inne pieluchy sa moze takie produkowane za granice jak mowice bo nigdzie w sklepach nie widzialam tych kartonow tylko w Carreforze wlasnie. Ciekawe??

Ja mam dzis fatalny dzien. Chyba naprawde jestem meteopata bo dzis pogoda u nas paskudna. Rano wstalam z takim bolem glowy ze az wymiotowalam i caly dzien mnie boli mimo ze bralam tabletki przeciwbulowe. A za oknem makabra. Rano wstalam bialo jak w zime, potem troche swiecilo slonce i rozpuscilo snieg ale ok 18 taka zadyma byla ze znowu bialo jak w zime. A to przeciez juz wiosna :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Aneczka i jak tam wyniki męża?? Mam nadzieję że wszystko ok!

Jutrzenka znam ten ból pogodowy...miałam dziś to samo...od rana taki ból głowy że :szok:!!! No i pogoda ta sama:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dada fajnie ze miałaś takie udane święta i że Mały tak dobrze zniósł podróż. A poza tym to musiałaś mieć niezły ubaw jak Szymuś tak skakał po łóżku:-D:-D:-D

A dziewczyny powiedzcie jak wychodzą cenowo te Pampersy w Niemczech??

Jutrzenka to sprawdź jak możesz ten karton i daj cynk ;-) Jak to faktycznie cenowo wygląda i zerknij czy faktycznie to to samo co w foliówkach ;-) To specjalnie bym się jednak wybrała do Carefura, mimo że nijak mi do niego nie po drodze ;-)

Monia, Jutrzenka ciśnienie zabijające... Dwie kawy aż wypiłam aby jakoś funkcjonować. Poza tym mały też jakiś senny. Zasnął o 17.30 to o 20 się dopiero obudził. Po przebraniu, dostał mleko i ... znowu zasnął. Dziś dostał trochę mleka z butelki (po raz 1) i potem cycucha. A na deserek była marchewka i soczek jabłkowy (rozcieńczony z wodą). Krzywił się, ale 50 wypił. Aż boję się jutrzejszej kupki ;-)

Monia co do ceny za pampersy to ja się nie wypowiem, bo to prezent był.

Jutrzenko a Ty karmisz Kubusia w nocy??
Bo ja sie tak zastanawiam, jak by Daria leżała całkiem na płasko, to jak nakarmic?? Niebardzo troche bo Daria przyzwyczajona że jak je to jest na poduszce albo na leżaczku, w każdym razie niee na płasko... No i tak sie zastanawiam, że jak bym ją kładła zupełnie na płasko to co z karmieniem nocnym (2 karmienia)?? Jak sie wybudzi w nocy to podkładac poduszke na czas jedzonka? Ale zaś boje sie ze może sie wybudzić wtedy:baffled:
Aha a jak mała śpi to żadko kiedy ma główke na boki, bo przewaznie leży plackiem:-D no i tu kolejny zonk:crazy:

A co do tej MegaPaki Pampersa kartonowej, to wydaje mi sie że to są Pampersy polskie, identyczne co te w foliowych pakach:tak: Ale sprawdzić zawsze można, ja popatrze jak bede w Cearfurze, ale to pewnie w przyszłym tygodniu dopiero

Miłej nocki

Witam się z rana ;-)
Mały po pobudce o 6, rozgaworzył się tak, że dopiero teraz padł.
U nas zima w pełni. Za oknem bialutenko.... Wrrrr....

Kochane czy nie bałybyście się w maju, kiedy to brzdące mają 5 miesięcy lecieć z nimi samolotem?

Agatko moja Julka też ma podusię w łóżeczku ale taką mega płaską jak by jej wcale nie było, czasem jak ją bierzemy do siebie to leży na naszych poduszkach ale zjeżdża bo płasko chyba lepiej.:-) Jak byliśmy u ortopedy co nam kazał zwrócic uwagę na napięcie mięśniowe, to kładliśmy małą na takiej wielkiej puchowej poduszce w kołysce i po dwóch tygodniach nawet raz się tak nie wygięła jak wcześniej. Moja mama mnie i moje siostry wychowała tak właśnie kładąc na poduchach.:dry:

A co do karmienia w nocy, to ja małą karmię na rękach, potem odkładam i dalej śpi. W sumie na płasko ale ona przekręca sobie główkę na boki, co więcej już sama się przekręca cała na boczki. Więc się przestałam martwic, bo widzę że sobie dziewczyna radzi.... :-):-):-)

U nas wczorajsza noc jak za dawnych czasów- tylko jedna pobudka koło3 , ale dziś znów ta o 24 :baffled::baffled::baffled: szaleństwo...

A co do Pampersów, to my już na 4. Są super...

Ewa ja nigdy nie leciałam samolotem więc nie wiem jak to jest ale znajoma latała z 6-cio miesięczną córeczką i na małej to wrażenia nie zrobiło. Zachowywała się normalnie...

I ja się witam:-)

Dziś cudowna noc była bo Tadziu jak padł wieczorem o 19.30 to wstał dopiero o 7.35 i to tylko dlatego, że zaczęłam go wybudzać bo troszkę się zaczęłam denerwować czy wszystko jest dobrze:tak::tak::tak:

Ewa co do latania z takim maluchem to sama nie wiem czy odważyłabym się. Bo w aucie jak coś nie tak to zawsze można sie zatrzymać i wyjść z niego a w samolocie to nie ma odwrotu. Chyba bym jedenak nie odważyłabym się na lot z maleństwem.

My tez się witamy!!!:tak:

I u nas zima ale słonko świeci, tak więc jak zwykle w południe pójdziemy na spacerek.
Kurcze Weroniczka jak Tadziu pięknie śpi, tyle godzin. Nasz jak zasypia o 19 to o 3 jest zawsze karmienie i śpi do 6. Ale mozna się przywyczaić;-)

Monia teraz nie powiem Ci jak z tymi pampersami to wyglada cenowo, bo my je zawsze dostajemy...moge zapytać, tylko to dopiero w kwietniu.

Z tymi samolotami to tez nie wiem. Ja bym zapytała pediatry, poczytała troche na necie...:tak:

:-)

reklama
Paula Pampersy 4 używacie, a ile waży Julcia?? Nie są za duże?? Bo sie zastanawiam co kupic mojej małej, bo Huggiesy 3 juz sa ciasna, 4 sa praktycznie identyczne bo mam w domu pare a pozatym jakos mi sie odwidziały, a pampersy 3 mi nie pasuja kompletnie bo nie mają gumeczki w pasie i jakos jej zjeżdżają z dupki:sorry2: a powiedz mi te Pampersy 4 to kupujesz te w fioletowej paczce (Active Baby) czy te normalne w zielonej?? I czym sie różnią od 3?? Maja juz tą gumeczke w pasie i gumeczki koło nóżek??

U nas jakos karmienie lipnie wczoraj wypadło bo ostatnie na 18.30:baffled: potem mała nie chciała wytrwac do 21 o padła o 20 jak zwykle, na spiocha o 21 zjadła dosłownie 50 nna siłe bo nie chciała (dla niej po pierwszym snie nocnym musi byc przerwa dłuższ od razu a nie jakies dokarmianie po 3 godz:crazy:) no i w rezultacie wstała mi o 00.30 potem 4 i o 7
A teraz chrapie we wózku:-D

A i mam pytanie.
Czy waszee dzieci tez tak namiętnie oglądają TV???
Bo moja daria to kocha telewizor... jak potrzebuje chwile czasu dla siebie to ją kłade na leżaczek, albo ją wrzucam do wózka, podnosze ciut oparcie włączam bajeczke i Daria z takim zafascynowaniem ogląda ze wam mówie:-D
Wiem ze to niezdrowe ponoć no ale wiecie jaka jest Daria, więc ratuje sie czym mogę:-D

A i wogóle jak ja łapie za rączki to ona sie już sama zaczyna ciągnąc do siadania, tak jej sie spodobało siedzenie:szok:

A tu siedzenie no i oczywiscie wzrok nie oderwany od ukochanego TV:-D

Do góry