niby nie, ale mam skórę nadwrażliwą, nawet mięciutka bluzka mnie drażni.Tunia! - a boli cie ten pepek?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
niby nie, ale mam skórę nadwrażliwą, nawet mięciutka bluzka mnie drażni.Tunia! - a boli cie ten pepek?
mnie sie tez wydaje ze mozesz sobie zmienic jesli sa to tylko witaminy skierowane dla kobiet w ciazy. Ja tam zmieniam witaminy bralam faminatal, a teraz falvit mama bo akurat tez kupilam i gin mowil ze no problemo bo pytalam.Laski mam do Was pytanie. Skończyły mi się wit Falvit Mama. W reklamówkach z gazetkami od ginki mam 2 opakowania Materny. Czy ja mogę je stosować bez wiedzy ginki czy muszę się jej zapytać czy mogę zmienić wit i czy na tą Maternę bo szkoda byłoby wywalić 2 opakowania.
nio leukocyty (krwinki biale) moga byc nawet od 4-20 podwyzszone w ciazy, a ze NEU to sa neutrofile czyli najliczniejsza grupa krwinek bialych to normalne ze automatem tez sa podwyzszone.Jestem w koncu !!! NIe mam sily najpierw poszlam do lumpka kupilam z 10 ciuszkow slicznych wiec bylam cala happy. NO i pozniej poszlam po te wyniki w sumie to z 6 km zrobilam i mnie ciagle jakby kolka na calym brzuchu lapala musialam sobie stawac a pozniej przechodzilo taki nniby skurcz niby kolka sama nie wiem. NO ale jakos sie doczlapalam ale te moje wyniki to jakies kosmiczne sa nie wiem co ja mam o tym myslec((
NO wiec z moczu jestem zadowolona bo zniknal slad bialka i fosforanow brak jedynie kwas askorbinowy podwyzszony ale to jest witamina c a ja akurat bylam chora i pilam ciagle wode z cytryna to na pewno od tego
MOrfologia tez ok w sumie hemoglobina 12.7 wiec git jedynie lekko podwyzszone krwinki biale ale to podobno norma w ciazy i lekko obnizone limfocyty co tez wyczytalam ze w ciazy jest ok. AA i lekko podwyzszone NEU ale tez niewiele niby w 3 trymestrze moze byc podwyzszone wiec tez sie nie wczuwam poczekam do poniedzialku.
NO ale to co ja mam z glukoza to jest kosmos troche sie zestresowalam bo:
GLUKOZA NA CZCZO - 76
GLUKOZA 1 GODZ PO 75 G. - 59,6!!!!!!!!!
GLUKOZA 2 GODZ PO 75 G. - 63,1
No nie wiem czy te spacery moje to az tak by zanizyly te wyniki troche sie martwiePod badaniem mam dopisane dlugopisem wskazana kontrola;/
NO i Bravo dla ciebie ,nie ma co sie zamartwiac.Tak jak Marta napisala lepiej w ta strone niz mialabys zawysoki cukierNO dziekuje za info wyczerpujace ja juz sie nie martwie bo i tak wizyte mam w poniedzialek i sie dowiem wszystkiegoDziekuje za wsparcie hehe nie ma to jak forum mamuskowe
![]()
niedouczona idiotka, sorryNO ja po wypiciu poszlam na spacer wrocilam na drugie uklucie i znow poszlam lazic godzine bo mnie laborantka pogonila i nie mialam gdzie usiasc a powiedziala ze mozna chodzic;/
taaaa a moze jej sie ryply probowki jeszcze i druga oznaczyla jako 3 a 3 jako 2... trudno wyczuc.na 100% bedziesz musiala powtorzyc badanie bo te wyniki sa walniete /jak pani laborantka/
Nie masz racji ze nie obnizylo by.Nie obniżyłby, ja po badaniu z glukozą wsiadłam do auta i pojechałam na godzinę do domu, wróciłam również sama autem na ponowny pomiar, nie miało to wpływu na wynik badania
co innego wsiasc do auta i jechac a co innego lazic przez godzine !!! spalanie cukru przy spacerach jest bardzo duze !!
Zapewne i tak, ale pod warunkiem, że nie biegała. Spacer nie jest NIE WSKAZANY
kiedys juz ktoras laska pisala cos mi sie tak kojarzy ze tez miala tak z pepkiem, ale to jakss mamusia z za granicy i tak ta opieka lekarza jest bardziej ograniczona niz w polsce, tak o ile dobrze pamietam to polozna jej powiedziala ze tak moze byc w ciazy...niby nie, ale mam skórę nadwrażliwą, nawet mięciutka bluzka mnie drażni.
Hmm no w sumie racja hhihi dzieki naprawde jeszcze raz za dobre slowa no i badz co badz fachoweniedouczona idiotka, sorry
A poza tym to wg mnie nie masz sie czym martwic, normalne chodzisz to spalasz te glukoze i wcale nie musisz sie meczyc zeby ja spalac, wystarczy ze lazisz przez godzine. Nie wolno chodzic bo jak sie laziii to glukoza spada i wynik moze byc falszywie ujemny, czyli normalnie by sie mialo podwyzszone a sie ma w normie. A tym ze masz malo to bym sie nie przejmowala. Normy to nie jest zakresss jakis od ilus do 140, tylko <180 po godzinie i <140 po 2 wiec jest OK