eliza80
Mamusia Gabi i Olka :)
...w ciązy nie można się oplać , bo plam mozna dostać..a powiedzcie mi dziewczyny jak z opalaniem? opalacie brzuszki czy je osłaniacie?![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
...w ciązy nie można się oplać , bo plam mozna dostać..a powiedzcie mi dziewczyny jak z opalaniem? opalacie brzuszki czy je osłaniacie?![]()
tak w ogóle? ;|...w ciązy nie można się oplać , bo plam mozna dostać..
Witajcie Mamuśki
dzisiaj byłam na skanie, dzidzia rośnie bardzo szybko, miesiąc temu miała 2.80cm, a dziś 8.70cmgłówka, która ma prawie 3cm szerokości,wygląda jak ufo
) wszystkie parametry okej, zaniepokoiło mnie tylko to, że łożysko mam na ścianie przedniej...lekarz nie powiedział żeby to było coś złego, ale na logike wydaje się że ruchy będę odczuwała nieco słabiej bo będą tłumione przez to łożysko :/
ma któraś z Was podobną sytuację? nie wiem czy się przejmować, czy może w miarę powiększania się macicy podniesie się czy coś ?
pozdrowienia dla wszystkich i każdej z osobna :-)
Dziewczyny czy u Was tez jest tak goraco?????? Matko ja płyne !!!!!
Trzeba wkoncu stroj zakupic ,bo mały juz marudzi ze pogoda a on sie meczy bez kapania na basenie ahhahahaNO nic w poniedzialek chyba juz cos kupie bo ten z tamtego roku to na jednego cycka se moge nałożyc teraz
![]()

NIe ma problemu zaraz ci cos podesle !
Kurde dziewczyny ostatnio moj brat powiedzial ze sie "nie wyjsciowa " zrobiłam ,hymmm patrzac teraz w lustro ....ehhh no chyba mial racje ,jakos tak sie pozmieniałam ,ze nie bardzo wygladam.haahhahaha A wlosy mi sie tak zaczeły przetłuszcac ze szok ,no codzienie musze myc bo zwariuje.!!!!
NO i zauwazylam ze myjac zeby dziasła krwawia mi strasznie ,no i krew z nosa tez zaczela sie pojawiac.To normalne w drugim trymescie ,ale mimo wszystko człowiek sie martwi ehhh.NO i matko boska wlansie zdałąm sobie sprawe ze mi juz leci 18 tydzien !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Woow jak szybko zleciało !
Dziąsła tez mi już krwawią.a powiedzcie mi dziewczyny jak z opalaniem? opalacie brzuszki czy je osłaniacie?![]()
No, ale druga sprawa to to, że w ciąży nie można przegrzewac organizmu, bo może to byc niebezpieczne dla Ciebie i dziecka! Nawet nie chodzi o leżenie plackiem, każda reaguje teraz inaczej. Ja mogłam się opalac godzinami, a teraz po 5 minjutach na słońcu mi slabo, niedobrze i głowa boli, że szok, nawet w kapeluszu:-(dokładnie, choc teoretycznie one powinny zniknąć po ciąży, ale po pierwsz brzydko wygląda, a po drugie słyszalam ze niektore dziewczyny mowily ze im nie poznikały...w ciązy nie można się oplać , bo plam mozna dostać..
mam wrazenie ze jak "doktór" nie wie co powiedziec to tak mowi, zawsze jest jakas przyczynaz noska krew na szczescie mi nie leci ... a dziasla krwawia mi od zawsze !! moj dentysta rzekl byl kiedys "taki urok"
!
mnie tez meczy to słońce choc keidys moglam sie wylegiwac godzinami. teraz z moimi bolami pleców to tak przejde gdzies sie 10 min musze usiasc bo plecy bolą, posiedze 10 min znowu musze chodzic bo plecy bolą, juz sie boje co bedzie potem. Niewazne czy leze siedze czy stoje ciagle bola mnie plecyJa się nawet nie miałabym sił w cieniu opalać bo jakoś męczy mnie słoneczna pogoda i wolę siedzieć w chłodku.
I podczas sprzątania bardzo się męczyć zaczęłam. Ale to dlatego, że dzidzia powoduje, że 2 razy szybciej krew nam płynie.