reklama

Grudzień 2009

Ja mam dylematy szpitalne ale warszawskie. Czy ktoś mi coś doradzi? Gdzie dobry szpital z salą porodów rodzinnych, najlepiej niepłatną?

Żelazna od paru lat jest w czołówce. Moja przyjaciółka tam rodziła i rzeczywiście warunki rewelacja . Po dwie osoby w sali..można oczywiście za odpłatą mieć jedynkę...Warunki rewelacyjne, po porodzie połozne są na kazde zawołanie, radzą , uczą...Opieka super profesjonalna, szpital czysty, nowocześnie wyposażony... 2 lata temu za poród rodzinny niby trzeba było płacić ,ale moja przyjaciółka z racji tego,że chciałą zdecydować jak się zacznie nie zdekalarowała sie wcześnej ...Poród się zaczął i nikt nikogo nie pytał czy zapłacone za rodzinny czy nie tylko czy tatuś uczestniczy i tym sposobem mąż uczestniczył bez problemów w całym porodzie bez żadnych dodatkowych opłat...
Jedyny dużyyyyyy minus- BARDZO TRUDO jest się tam dostać i pierszeństwo mają osoby, które chodziły tam do szkołe rodzenia... a ta z kolei była płatna...Ale szczegółów musisz się dowiedzieć , bo te informacje mam z przed 2 lat...może coś się pozmieniało...Choć na pewno nie to,że jst to jeden z najabardziej obleganych i cieszący się b. dobrą opinią szpital :tak:

reklama
Ja jakos nie mam problemow z jedzonkiem ,Moje dziecko nie jest za bardzo wybredne hahahahahah ,LUBI jesc :) )
u moje dzieci tez nie sa wybredne pochlaniam wszytsko jak leci, ziemniaczki miesko ;)
A u nas się właśnie kiełbaska i karkóweczka w przepysznej marynacie na grillu piecze :-) Mniam. Kiełbasy nie tknę, ale karkóweczka mi pachnie bardzo.
?
a ja tam dzis i karkoweczke i kielbaske i kaszaneczke z grilla w siebie wrzucilam, po jednym dla kazdego z trójpaka ;)
Byłam na Ostrym Dyżurze.

Wnioski:
Dostałam antybiotyk którego nie wolno podawać kobietom w ciąży (słowa Pani Doktór) (???)
No ja już głupieję.
jaki dokładnie antybiotyk dostałaś?
Wiecie co mnie najbardziej boli ? że jak Nam się przytrafia jakaś infekcja to nie ma Nam kto pomóc. Ginekolog nie pomoże bo się przecież nie zna na górnych drogach oddechowych tylko na tych dolnych wypustowych ;)
Mysle ze ginekolog lepiej sie zna od inneo lekarza co moze brac kobieta w ciąży nawet jezeli chodzi o drogi oddechowe

Jeśli chodzi o szpitale to dużo słyszałam pozytywnych rzeczy na temat Bielańskiego ja będę nie długo podejmować decyzję między właśnie Bielańskim a Starynkiewicza

Dzień dobry wszystkim mamusiom!!!:-D
Ależ jestem śpiąca! Mój mały szatan wstaje o 6.30 co jeszcze niedawno było dla mnie środkiem nocy:szok: a tak mi się chce spać w tej ciąży że szok!!! Nic z tego ! Wyśpię się jak pójdą do szkoły:-D:-D:-D

Witam dziewczynki:-)ja jestem juz po sniadanku i zaraz zabieram sie za przygotowywania obiadku:-)dzis gotuje rosołek na kacyka mojego meżulka:-)
Wczoraj z imprezki wróciliśmy o 23:30,maz poszedł spac na kanape bo miał blizej do wc:-Ddzis zdycha.
Widze ze zescie duzo wczoraj napisały,narazie nie jestm w stanie tego nadrobić ale napewno przeczytam.Miłej niedzieli wam zycze;-)

Witam się i ja,
jeśli chodzi o szpitale to o Żelaznej słyszałam jedną dobrą opinię, ale ponoć poród rodzinny kosztuje 1000zł. Jestem z tych, którzy mimo, że mają takie pieniądze, są przeciwni wydawaniu ich na coś tak naturalnego, jak obecność męża by wspierać rodzącą. W pierwszej ciąży nie wydałam nawet grosza na żadną usługę, ani wizyty, ani położne, sale rodzinne itp. Szpital oferował darmową szkołę rodzenia i znieczulenie zewnątrzoponowe (z którego nie korzystałam akurat). Nie potrzebuję specjalnego traktowania, jestem minimalistką, po porodzie mogę leżeć na sali kilkuosobowej, jedyne czego chcę to obecność męża. A płacenie za rzeczy, które Akcja Rodzić Po Ludzku gwarantuje jest sprzeczne z moimi poglądami.
Wogóle uważam, że lekarze, położne i szpitale bezpardonowo wykorzystują ciężarne, żerując na ich podstawowych instynktach.

Hej Dziewczyny,

Rzadko tu zaglądam ale staram się podczytywać wmiare możliwości. ;-) Mam nadzieję że teraz będę obecna częściej bo zapowiada się że będę mieć więcej czasu.

Widze że rozmawiałyście o szpitalach. A może któraś słyszała coś o Inflanckiej??? Ja chodzę tam do lekarza i jestem w programie "Zdrowie, Mama i Ja". Jak narazie jest super - mam fajną lekarkę, co wizyta badania krwi i moczu (za darmo oczywiście), usg chyba w sumie tylko cztery - no chyba że będzie się coś działo, darmowa szkoła rodzenia. Szpital remontują na bieżąco, ale uciążliwe to nie jest bo w środku nic nie słychać.W środku czysto i miło ale poruszałam się tylko po parterze i nie wiem co się dzieje na wyższych piętrach gdzie kobitki rodzą? Może coś słyszałyście albo macie jakieś doświadczenia?

Jutro idę na wizytę, niestety bez usg więc nie popodglądam maluszka.

A narazie zastanawiam się jak wysoko powinna być już macica - coś mi się wydaje że mi się wogóle nie podniosła i nie wiem czy to normalne???

Pytanko: mam straszną alergie na trawe (skoszoną). Leci mi z nosa i strasznie kicham. Macie jakieś sposoby. Zaczęłam pić wapno - chyba wolno????

reklama
witam serdecznie ;)
ale pogoda dzisiaj kijowa.. ;/ bo ani to słońce ani to nic
ja to miałam pobudke po 5:34 jak mnie przyssało.. napad na lodówkę zrobilam :D
później dalej w kimono.. ;) i tak do 10 ;) obiadek i relax ;)
pozdrowienia grudnióweczki ;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry