reklama

Grudzień 2009

ja w siedemnastym (16t+5) dowiedziałam się, że będę mieć dziewczynkę, a w poprzedniej ciąży też w tym samym okresie tylko dokładnie 10 lat wcześniej dowiedziałam się, że będzie chłopiec,
a tak naprawdę to jeszcze wszystko zależy, jak się dziecię ułoży, niemniej ciekawskim mamom życzę powodzenia

reklama
w 17 tygodniu już można widzieć? no to myślę że w ok 20stym to już napewno - oczywiście jeśli się nie będzie zasłaniac i będzie grzecznie leżeć :)
W 20stym ponoć lekarze zaczynają gwarantować. Ja dowiedziałam się w 1 ciąży w 18tc, a teraz w 14tc :szok: ale tym razem jeszcze w 100% nie wierzę ...

O rany, ale jestem wykończona! Sprzątanie samo w sobie jest koszmarem, ale odkąd jest mnie więcej to już katorga! Żebym nie była w stanie posprzątać samodzielnie całego mieszkania w dwa dni to jakiś absurd! :-( Odpoczywanie po każdym pokoju albo i w połowie, mycie okien zlecone Narzeczonemu... Właściwie wszystkie cięższe rzeczy on zrobił. Więc czemu jestem taka padnięta?! A ponoć drugi trymestr to ten gdy się tryska energią ;-) Więc teraz "pełna życia i energii" muszę wytrzymać do wieczora (a potem jeszcze do soboty ;-)), z uśmiechem na twarzy i przytakiwaniem Teściom... Trzymajcie kciuki, bo coś się boję, że nie dam rady ;-(
Co do płci, ja spytam :-). Już za tydzień mam kolejne USG i mam nadzieję, że tym razem coś będzie już wiadomo :-). Tu, w Szwecji, robią tylko dwa - jedno w połowie i jedno przed samym porodem. Jak jest się wystarczająco upierdliwym to robią jeszcze wczesne jedno 11-13 tydzień, jako badania prenatalne. Ale obowiązkowo mają je tylko kobiety po 35 r.ż. Na szczęście jeździmy czasem do Polski i tam moja gin zrobiła mi jedno dopochwowo, stąd wiem, że Maleństwo jest, żyje i ma się nieźle (a przynajmniej tak było początkiem czerwca). I nie wiem czy ilość badań jest tu związana z jakimś ryzykiem czy po prostu tak mają. W sumie gina też się tu przez całą ciążę nie widzi, tylko położna i położna.Widać taki styl mają ;-)
O, czas na posiłek ;-)
Miłego dnia Dziewczyny!

Ja podejrzewałam już w 13tyg, ale lekarz powiedział żebyśmy się nie napalali. Ale od 16 tyg juz wiemy na pewno i podejrzenia się sprawdziły :)

Dziwnie się dziś czuje, tak jakby brzuch mi mały wypychał od środka. Nie wiem jak to opisać.....rozsadza mnie, wydaje mi się tgaki ciężki, źle mi się nawet teraz siedzi przy kompie.

Mi gin powiedział płec w 12 tygodniu i ciekawa jestem czy to sie potwierdzi:-)mam nadzieje ze sie nie pomylił bo po co by mi to mówił-ja nie pytałam.

Ja usg mialam robione na kazdej wizycie bo moja ciąża była zagrozona:-(teraz juz chyba tylko bedzie słuchał seduszka czy bije:-)Cały czas jestem na duphastonie ale podejrzewam ze teraz na tej wizycie kaze go odstawić.

Ja usg mialam robione na kazdej wizycie bo moja ciąża była zagrozona:-(teraz juz chyba tylko bedzie słuchał seduszka czy bije:-)Cały czas jestem na duphastonie ale podejrzewam ze teraz na tej wizycie kaze go odstawić.

Ja miałam podobnie, też za każdym razem usg a duphaston nie biore od tygodnia. Gin stwierdził że już wystarczy ale spotkałam dziewczynę, która brała aż do rozwiązania

Mi gin powiedział płec w 12 tygodniu i ciekawa jestem czy to sie potwierdzi:-)mam nadzieje ze sie nie pomylił bo po co by mi to mówił-ja nie pytałam.

Ja też miałam USG na każdej wizycie, bo poczatki tez nie były łatwe...serduszka słuchałąm już w 9 tygodniu a luteine już odstawiam od 3 tygodni...zmniejszam dawki ,teraz jestem przy jedenej dziennie (z 6 dziennie !)..i na szczęście nic się nie dzieje, więc jeszcze tylko 3 dni i koniec:-)

reklama
Ja miałam podobnie, też za każdym razem usg a duphaston nie biore od tygodnia. Gin stwierdził że już wystarczy ale spotkałam dziewczynę, która brała aż do rozwiązania
...musiała mieć jakieś plamienia ,albo inne niepokojące objawy...u mnie to co było złe unormowało się już po 2/3 tygodniach od brania luteiny czyli gdzieś w 8 tygodniu...później dawka była stopniowo zmniejszana i teraz ciąża jest jak najbardziej prawidłowa...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry