reklama

Grudzień 2009

tez bym juz chciała,ciekawa jestem czy bede miala usg bo chcialabym zobaczyc czy ta płec sie nie zmieniła;-)
Ja też, ja też! ciągle mi się wydaje, że może być pomyłka, pomimo profesjonalki mojego lekarza i mojego czuja na chłopca. Pewnie dlatego, że u nas tak wcześnie już określono płeć! Liczę na to, że na 4D 29go lipca zobaczę klejnoty hehe no i policzę wszystkie paluszki bo najbardziej o to mi chodzi, by lekarz tam zrobił przegląd i pomierzył co trzeba, jakoś buźki bym nie chciała oglądać ... mam wrażenie, że to usg przekracza za bardzo prywatność dzidzi, głupio tak nie?

reklama
Ja też, ja też! ciągle mi się wydaje, że może być pomyłka, pomimo profesjonalki mojego lekarza i mojego czuja na chłopca. Pewnie dlatego, że u nas tak wcześnie już określono płeć! Liczę na to, że na 4D 29go lipca zobaczę klejnoty hehe no i policzę wszystkie paluszki bo najbardziej o to mi chodzi, by lekarz tam zrobił przegląd i pomierzył co trzeba, jakoś buźki bym nie chciała oglądać ... mam wrażenie, że to usg przekracza za bardzo prywatność dzidzi, głupio tak nie?

Mój gin raczej sie nie myli co do lci ale wiesz zawsze jest ryzyko tymbardziej w tak wczesnym rozpoznaniu.Z tego co on mówił wtedy to raczej był pewien wiec tymbardziej w to wierze nie do konca ale wierze:-)
Dziewczyny nawet nie wiecie jaka ja mam chec kupowania juz ciuszków dla dzidzi:-)narazie sie powstrzymuje i nie szaleje ale pewenie juz niedługo;-)

Mój gin raczej sie nie myli co do lci ale wiesz zawsze jest ryzyko tymbardziej w tak wczesnym rozpoznaniu.Z tego co on mówił wtedy to raczej był pewien wiec tymbardziej w to wierze nie do konca ale wierze:-)
Dziewczyny nawet nie wiecie jaka ja mam chec kupowania juz ciuszków dla dzidzi:-)narazie sie powstrzymuje i nie szaleje ale pewenie juz niedługo;-)
To podobnie jak mój, też nie należy do tych, co informują, gdy nie są pewni. A z ciuszkami jakoś mnie jeszcze nie korci, w pierwszej ciąży szalałam w lumpeksach i sklepach już od połowy ciąży, a teraz jakoś nie hmm:baffled:

a mnie tez jeszcze na ciuszki nie ciagnie ... tyle co przyjaciolka mi obiecala pokupowac body w anglii i takie pajacyki do spania :) i wiem ze worki czekaja ... a tak to wiecej sie za sprzetami rozgladam ... szukam wozka z resorowanymi kolami zamiast amortyzowanych i takie tam :)

Uff.. pisałam Wam wcześniej że dzidza do mnie nie chce mówić - dziś już się na serio martwiłam.. I dałam Niuni posłuchać muzyki.. :D I się obudziła, dała znać że u niej wszytsko ok! I idziemy spać :) Miłych snów dziewczyny!

Hmm a ja mam USG 3/4D w moje imieninki, bo mężulek stawia, a to bedzie 29 lipca ( obchodzę Marty a nie Martyny, tak jakoś wyszło ) więc powinnam być w około 19tc, co o tym sądzisz?
...wiesz ja się nie znam..powtarzam tylko co mi lekarz mówił...a w zasadzie 2 lekarzy...jeden mój a drugi ten co 3D u niego robiłam...wiem,że w tym pierwszym jest istoty przedział 12-14 żeby można było wykonać m.in pomiary genetyczne...wsześniej jest za wcześnie, później za późno żeby wynik z pomiarów można było odczytać prawidłowo....nie wiem czy ma to takie duże znaczenie przy tej drugiej kontroli w 22-24tc:confused:...mi w kazdym razie kazano zjawić się najlepije w 23...

Joanna mam nadzieje, że dzisiaj juz lepiej sie czujesz??
Niestety ja tez czasami tak mam, brzuch mnie boli, twardnieje, jak wezme nospe i poleże przechodzi. No ale sama powinnaś wiedzieć czy to niepokojący ból czy nie.
Dziewczyny ja to niedowierząca jestem jeżeli chodzi o wczesne wykrywanie płci, tyle często pomyłek się zdaza, ze ja sama tez w poprzedniej ciąży czekałam na potwierdzenie, wtedy byłam juz pewna;-)A niestety czasami lekarze mówią o płci żeby matce przyjemność zrobić, mój gin mówi, że na 3d to mało prawdopodobne żeby się pomylić;-);-)

:-)Ostatnio kupiłam sobie kilka książek, między innymi o pielęgnacji niemowląt i z czystym sumieniem mogę poradzić kupno książki Pawła Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju dziecka" Super napisana, są w niej najważniejsze informacje, zdjęcia, porady:tak: Polecam w szczególności dziewczynom, które po praz pierwszy zostaną mamusiami:-)

No i jeszcez oczywiście słynna książka "język niemowląt" . Warto przeczytać, napisana jest pod kątem widzenia i patrzenia na świat maleństwa, wyjasniony jest w prosty sposób myślenie takiego maleństwa.

A jeszcze zapytam, nie wiecie co się dzieje z Emwu? Dawno się nie odzywała.

...wiesz ja się nie znam..powtarzam tylko co mi lekarz mówił...a w zasadzie 2 lekarzy...jeden mój a drugi ten co 3D u niego robiłam...wiem,że w tym pierwszym jest istoty przedział 12-14 żeby można było wykonać m.in pomiary genetyczne...wsześniej jest za wcześnie, później za późno żeby wynik z pomiarów można było odczytać prawidłowo....nie wiem czy ma to takie duże znaczenie przy tej drugiej kontroli w 22-24tc:confused:...mi w kazdym razie kazano zjawić się najlepije w 23...

mi lekarze mowili dokladnie to samo (moj i ten od usg) ze jest sens ok 12-13 tygodnia i 21 - 23 ... wiec cos w tym musi byc ...

reklama
Joanna mam nadzieje, że dzisiaj juz lepiej sie czujesz??
Niestety ja tez czasami tak mam, brzuch mnie boli, twardnieje, jak wezme nospe i poleże przechodzi. No ale sama powinnaś wiedzieć czy to niepokojący ból czy nie.
Dziewczyny ja to niedowierząca jestem jeżeli chodzi o wczesne wykrywanie płci, tyle często pomyłek się zdaza, ze ja sama tez w poprzedniej ciąży czekałam na potwierdzenie, wtedy byłam juz pewna;-)A niestety czasami lekarze mówią o płci żeby matce przyjemność zrobić, mój gin mówi, że na 3d to mało prawdopodobne żeby się pomylić;-);-)

:-)Ostatnio kupiłam sobie kilka książek, między innymi o pielęgnacji niemowląt i z czystym sumieniem mogę poradzić kupno książki Pawła Zawitkowskiego "co nieco o rozwoju dziecka" Super napisana, są w niej najważniejsze informacje, zdjęcia, porady:tak: Polecam w szczególności dziewczynom, które po praz pierwszy zostaną mamusiami:-)
...właśnie ! Joasiu daj znać jak po wizycie i jak się czujesz ?

Co do płci to ja też tak łatwo nie uwierze;-) ,ale dopytywać się z pewnością będe:-) Na 3D w 13tc doktor powiedział mi,że jeszcze nie powie, następne USG (zwykłe mam za 2tygodnie , a 3D za 8tygodni i mam nadzieję,że te badania już coś konkretnego pokazą:tak: Będą je przeprowadzali różni lekarza i jeśli każdy powie to samo to może tak na 90% uwierze:-D

Co do książek to dzięki za info:tak:...z pewnością zakupię:-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry