reklama

Grudzień 2009

ja ostatnio nospee bralam jak wracalam z turcji ... odkad siedze na spokojnie w domu to nie musze nic brac bo nic mi nie jest :)
Ja też zauważyłam,że jak siedze spokojnie w domu to mam lepsze samopoczucie...Jak zaczynam łazić ,jeździć i robić 100 innych rzeczy wtedy brzuch zaczyna boleć i poprostu źle się czuję..

reklama
USG 3D/4D to bardzo nowoczesne urządzenia, oprócz tego, że można obejrzeć sobie dziecię w 4d, pozwala wykonać wiele specjalistycznych badań, które zwykłe usg nie może zrobić albo nie robi tego tak dokładnie i tak precyzyjnie. Na tym usg można wykonać badania przepływów, tzn po naszemu czy prawidłowo przepływa krew w dziecku, czy prawidłowo przepływa krew pępowinowa, czy prawidłowo przepływa krew przez komory serca, czy komory się domykają, czy pracują nerki, bada się echo serca itp, Takie badania najlepiej zrobić w 12-14 tyg ( wtedy tez bada się przyzierność) oraz w połowie ciąży w 20-22 tyg. dlatego lekarze polecają usg 4D w tym czasie.
Jeśli chodzi o oglądanie dziecka w obrazie 4D dla własnej przyjemności to najlepiej widać po 30 tyg- 34 tydz, kiedy dziecko jest już duże, widać wtedy dokładnie twarz, widzać jak się uśmiecha, jakie stroi minki:-)
Ja miałam USG 4D robione 1,5 tyg temu - koniec 17 tyg - zamieściłam zdjęcie na forum- i powiem szczerze, że maluch wygląda oczywiście słodko, ale to jeszcze nie to jak w 34 tyg

USG 3D/4D to bardzo nowoczesne urządzenia, oprócz tego, że można obejrzeć sobie dziecię w 4d, pozwala wykonać wiele specjalistycznych badań, które zwykłe usg nie może zrobić albo nie robi tego tak dokładnie i tak precyzyjnie. Na tym usg można wykonać badania przepływów, tzn po naszemu czy prawidłowo przepływa krew w dziecku, czy prawidłowo przepływa krew pępowinowa, czy prawidłowo przepływa krew przez komory serca, czy komory się domykają, czy pracują nerki, bada się echo serca itp, Takie badania najlepiej zrobić w 12-14 tyg ( wtedy tez bada się przyzierność) oraz w połowie ciąży w 20-22 tyg. dlatego lekarze polecają usg 4D w tym czasie.
Jeśli chodzi o oglądanie dziecka w obrazie 4D dla własnej przyjemności to najlepiej widać po 30 tyg- 34 tydz, kiedy dziecko jest już duże, widać wtedy dokładnie twarz, widzać jak się uśmiecha, jakie stroi minki:-)
Ja miałam USG 4D robione 1,5 tyg temu - koniec 17 tyg - zamieściłam zdjęcie na forum- i powiem szczerze, że maluch wygląda oczywiście słodko, ale to jeszcze nie to jak w 34 tyg

ZGADZA SIĘ :tak:

Dziewczyny czuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jestem prawie pewna, że dzidziuś pukał, kilka razy. Podejrzewałam już od jakiegoś czasu ale nie chciałam się chwalić zanim nie będę przekonana.
Cudownie jest czuć :-D

mniam placki.. ;D
ja dzisiaj kotleta strzele bo jakos mnie tak naszło.. i jakąś suróweczkę.. mmm ;-D
a śniadanie to ja mam równo 4:40 pobudka i pędem do lodówki.. nie zasnę jak nie zjem.. ;|

Też twierdze ze mniam:-)wlasnie sie smarza:-)juz sie nie moge doczekac az wezme do ust:-D
Co do kotletów to ja miałam je wczoraj:-)tez miałam wielkiego smaka ale nie były takie smaczne jak sie wydawało,chyba sie najadłam patrzac na nie jak je robiłam:-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry