reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

Oj, ale dużo piszecie! Już się zgubiłam totalnie co u której słychać ;-(
U mnie Teściowie na głowie, jeszcze do jutra... Potem przerwa do poniedziałku i moi Rodzice przylatują. Nie ma to jak się stęsknić za dziećmi ;-) Boję się co będzie po porodzie, skoro już trwa wyścig, którzy "dziadkowie" kiedy przyjeżdżają ;-) Czy to jest tak tylko przy pierwszym dziecku, czy dalej też mają takiego hopla? A może to kwestia tego, że daleko mieszkamy i taka wyprawa do nas to miesiąc przygotowywań i marudzeń? ;-)
Pozdrowionka w słoneczny, acz wietrzny skandynawski dzionek!

moim i po czwartym wnuku nie minelo :) bez szans :)
moj dzidzius bedzie juz 5 w kolejnosci :) ... a tesciowej dopiero drugi ...

reklama
Witam,
ale sie ostatnio zdenerwowalam, przegladam sobie ksiazke o ciazy i w 15 tyg pisza teraz napewno czujesz sie pelna energi...... a du...a, jak przez 3 miechy zadnych żyganek nie bylo to odkad zaczelam 4 miesiac to nie znam dnia ani godziny!!!!!!!! aaaa i jeszcze jak przeczytalam jak wasi mezowie reaguja na wasze zachcianki to lezka w oku sie zakrecila.... taki macchicken miam mniam!!!a moj to by mi marchewke zamiast wcisnal...

A z dziadkami to roznie bywa moja tesciowa bedzie 4raz babcia i bierze to na spokojnie a moja mama szaleje bo pierwszego wnuka bedzie miec i caly czas mnie sprawdza czy jem..

A z dziadkami to roznie bywa moja tesciowa bedzie 4raz babcia i bierze to na spokojnie a moja mama szaleje bo pierwszego wnuka bedzie miec i caly czas mnie sprawdza czy jem..

ja si etesciowej nie daje ... z reszta ona wie ze jak tylko sprobuje mi w czyms podskoczyc to i tak nic z tego nie wyniknie :D
a mama faktycznie na spokojnie to bierze ... i za kazdym razem jak cos zamarudze to slysze "wez sie w garsc bo tobie to marudzic nie wypada" ... no i co ... trza siedziec cicho :)

Nawet mi o teściowych nie mówcie!!! Jak się córka urodziła to teściu był akurat po imprezie i lekko wcięty jak mąż przyjechał do nich o 4 rano to się go zapytał czy ciulika nie umiał dorobić!:-D bo my do końca nie wiedzieliśmy co będzie!!!:no:
A potem na każde urodziny i inne okazje słyszałam życzenia żeby w końcu chłopak był!!! Wredni!!!:-D Dlatego teraz postanowiliśmy sprawdzić płeć! I jak się okazało że jest chłopak to teściu powiedział że on woli dziewczynki:-):-):-) Jasne!!! Już mu wierzę!
A wczoraj jechaliśmy na zakupy i od 16 do 19 daliśmy im wnuczkę na przechowanie! Tak ją nakarmili że jak wypiła mężowi mleko przed spaniem to od razu obrzygała całe łużko!!! Kiełbasa, ser i bóg wie co jeszcze!!! A tak wcześniej przeżywali że od znajomych córka która jest 2 miesiące starsza to już zje sama kromkę chleba z boczkiem pieczonym na grilu!!!!!!!!!!!:no::no::no:
Bez komentarza! Może mi ktoś napisze że jestem przewrażliwiona mamuśa ale nie dam 1,5 rocznemu dziecku tłustego boczku do przegryzania!!!

A dziś dzwoniłam się umówić do Grudnia na usg4D i dowiedziałam się że najlepiej jakbym przyszła między 20 a 26 tyg więc umówiłam się na 6 sierpnia! Akurat za 2 tyg mam normalne a potem jeszcze 2 i 4D więc nie będzie zbyt długiego czekania! Cena 200 zł i przyneść pendraiwa ( czy jak tam się to piszę:-D)

ja to musze policzyc i tez sie bede do niego umawiac :) mysle ze okolo 20 sierpnia dopiero :) no chyba ze moj gin sobie taki sprzet zakupi ze nie bede juz potrzebowala isc do grudnia :)

Hej Dziewczyny!
Kilka dni nie zaglądałam na forum a tu prawie 20 str do nadrobienia. Mnie dalej męczy to twardnienie brzucha, raz częsciej raz rzadziej, ale dzisiaj idę do ginki, więc pewnie coś zaradzi. Wczoraj odebrałam wyniki i niestety morfologia poleciała w dół, szczególnie hemoglobina, ale do anemii chyba mi jeszcze trochę brakuje.
Co do usg 3d/4d to mi lekarz powiedział, żeby robić tak bliżej 30 tygodnia. Jak dotąd zapisałam się na zwykłe usg połówkowe na 20 lipca. Jak pisałam jakiś czas temu, nie chcę znać płci, więc mam nadzieję, że lekarz się nie wygada:)
Jeśli chodzi o szaleństwa dziadków to ja mam pod tym względem ciekawą sytuację: jestem jedyną córką swoich rodziców i jedyną wnuczką dla swoich dziadków, więc już się obawam co to będzie jak babcia i prababcia wpadną w szał zakupów:) No i chyba będą chciały mi rozpieścić dziecko:)
Dziewczynki trzymajcie kciuki za moją dzisiejszą wizytę u ginki (idę na 15.30), aby to twardnienie brzucha nie okazało się czymś poważnym!
Pozdrawiam ciepło!
PS.
Zapomniałam dodać, że od niedzieli codziennie czuję wyraźne ruchy naszego maleństwa, super uczucie:) Nawet mąż miał okazję poczuć jak puka.

Ostatnia edycja:
Jeśli chodzi o szaleństwa dziadków to ja mam pod tym względem ciekawą sytuację: jestem jedyną córką swoich rodziców i jedyną wnuczką dla swoich dziadków, więc już się obawam co to będzie jak babcia i prababcia wpadną w szał zakupów:) No i chyba będą chciały mi rozpieścić dziecko:)

Moja Droga, bo po to są babcie i dziadkowie, aby rozpuszczać wnuki, a na nas rodzicach spoczywa obowiązek wychowania. Więc należy się tym sytuacją cieszyć, im więcej osób kocha dziecko, tym dziecko szczęśliwsze. A od rozpieszczania przez dziadków jeszcze żadnemu dziecku krzywda się nie stała, byleby się nie wtrącali w wychowanie i nie niszczyli autorytetu rodziców.

ta pogoda mnie wykonczy !!! cisnienie leci na leb na szyje a ja usypiam ... juz mi cisnienie ze standardowych moich 130/80 spadlo do 110/70 !! ide po kawe !!

reklama
Do góry